Bilgisayardan "pat" diye ses geldi ve kapandı

hermus_c

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
INTEL I3 14100F RTX 4060-500GB M.2 SSD 16GB RAM
Meslek
Ögrenci-Kaynakçı
Arkadaşlar bilgisayarı 2 gün önce aldım. Bugün bilgisayar açıkken pat diye bir ses geldi ve kapandı. PSU Rampage idi. Sanırım o patladı. Açılmıyor bilgisayar.
Sizce diğer parçalara zarar gelmiş midir?

Artı -1 Eksi
Arkadaşlar bilgisayarı 2 gün önce aldım. Bugün bilgisayar açıkken pat diye bir ses geldi ve kapandı. PSU Rampage idi. Sanırım o patladı. Açılmıyor bilgisayar.
Sizce diğer parçalara zarar gelmiş midir?

Şehrinizde sürekli elektrik gitmesi ya da prizinizde topraklama sorunu olursa genellikle bilgisayar PSU'ları zarar görür.

Artı -1 Eksi
Driverların güncel mi? Hangi Windows sürümünü kullanıyorsun? Sistem bilgilerini yazabilir misin bilgisayarı aldığın yerin ikametgâh adresi lazım. Bu bilgiler olmadan sana yardımcı olmamız mümkün değil.

Driverlar güncel, Windows 11 Pro kullanıyordum. i3-14100F Gigabyte H610M k DDR4 anakart Gigabyte 4060 ekran kartı Corsair 8x2 RAM. rampage PSU 600w 80 Plus.

Driverlar güncel, Windows 11 Pro kullanıyordum. i3-14100F Gigabyte H610M k DDR4 anakart Gigabyte 4060 ekran kartı Corsair 8x2 RAM. rampage PSU 600w 80 Plus.
Eskişehirdeyim bilgisayar Ankara şubesinden geldi.

Artı -1 Eksi
Şehrinizde sürekli elektrik gitmesi ya da prizinizde topraklama sorunu olursa genellikle böyle olur.
PSU iyi olsa bile yine patlarmı topraklama sorunundan. Akım korumalı priz olsak olurmu acaba?

Aynısı bende de yaşandı PSU Rampage'di patladı garantiyue göndermiştim yapıp gelmişlerdi

Diğer parçalarada zarar geldi mi?

Artı -1 Eksi

PSU iyi olsa bile yine patlarmı topraklama sorunundan. Akım korumalı priz olsak olurmu acaba?

Diğer parçalarada zarar geldi mi?
Hayır psu iyi olursa patlamaz garanti değil ama patlama riski diğerlerine göre çok daha düşük olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı