Bilgisayarı ilk defa açarken neler yapılmalı?

Hocam, hâlâ kararsızlığım yüzünden kapatamadım. Araştırıyorum ancak şu ana kadar PSU'dan kapatmak dışında çözüm yok gibi. PSU söz konusu olunca bir de onlara da uyarsa @HABAR ve @RPM hocalarımın görüşlerini almayı düşünüyorum. Herhangi biri tarafından biraz daha yeni düşüncelere veya mevcut düşüncelerin desteklenmesine ihtiyacım var.
Neden bu kadar tedirginsiniz ki?

BIOS Flashback gibi bir özellik şart. Sizinle aynı anakartı kullanıyorum. Anakart kutusunun üstünde "3000 Series Ready" yazıyordu. Güncelleme yapmadan bilgisayarı açabilmiştim.
Şimdilerde "5000 Series Ready" tarzı bir şey yazıyor mu bilmiyorum.
Giriş seviyesi anakart sonuçta. Ya kendiniz eski nesil işlemci alıp takıp güncelleme yapacaksanız. Ya da servise göndereceksiniz.
Bu arada bir şey daha belirteyim.
İleride anakartın yeni BIOS'u çıktığında siz onu güncellerken elektrik giderse, şimdi yapmanız gerektiği gibi servise yollamanız gerek. B450M S2H fena anakart değil ama BIOS Flashback gibi bana göre önemli bir özellik yok.

Neden bu kadar tedirginsiniz ki?
En son çok küçükken kendi masaüstümü kullanmıştım, onda da her şey ayarlıydı. Bunları ise sadece ben yaptım. İlk defa bu işlerle uğraştığım ve aylarca laptop araştırdığım için masaüstü bilgim az. Bu da endişe olarak yansıyor maalesef.
BIOS Flashback gibi bir özellik şart. Sizinle aynı anakartı kullanıyorum. Anakart kutusunun üstünde "3000 Series Ready" yazıyordu. Güncelleme yapmadan bilgisayarı açabilmiştim.
Şimdilerde "5000 Series Ready" tarzı bir şey yazıyor mu bilmiyorum.
Giriş seviyesi anakart sonuçta. Ya kendiniz eski nesil işlemci alıp takıp güncelleme yapacaksanız. Ya da servise göndereceksiniz.
Bu arada bir şey daha belirteyim.
İleride anakartın yeni BIOS'u çıktığında siz onu güncellerken elektrik giderse, şimdi yapmanız gerektiği gibi servise yollamanız gerek. B450M S2H fena anakart değil ama BIOS Flashback gibi bana göre önemli bir özellik yok.
Kesinlikle katılıyorum hocam. O elektrik kesintisi de o ana denk gelir büyük ihtimalle ama daha var sanırım oralara. Bende de "AMD RYZEN 3000 DESKTOP READY" yazıyor.

Power Switch bağlantısını yaptığınız yerin fotoğrafını alabilir miyiz?
Bağlantıların şu şekilde olması gerek.
1624699749672.png

Power Switch'i kısa devre edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Power Switch bağlantısını yaptığınız yerin fotoğrafını alabilir miyiz?
Bağlantıların şu şekilde olması gerek.
Eki Görüntüle 1084056
Power Switch'i kısa devre edebilirsiniz.
Hocam, bir yöntem bulamadığım için PSU anahtarından kapattım. Bir sıkıntı olmuş olabilir mi?
IMG_20210626_125035.jpg

Bağlantı fotoğrafı. Şu an çıkarıp + - yerlerine bakacağım. Reset SW arkadaki kasa kontrolcüsüne bağlı.

Power SW üzerinde + - yazmıyor. Bu şekilde bağlamıştım. Yanlış mı bağlamışım?
IMG_20210626_125701.jpg

Bu yazılar kasanın alt tarafına bakacak şekildeydi.

Switch için ters-düz fark etmiyor. Doğru yere taktıysanız çalışıyor olması gerekti aslında.
Neyse artık, kapattınız zaten. Bilgisayarcı veya bi tanıdığa BIOS güncellemesi yaptırmak gerek. Beklerim diyorsanız servise de gönderebilirsiniz.

Switch için ters-düz fark etmiyor. Doğru yere taktıysanız çalışıyor olması gerekti aslında.
Neyse artık, kapattınız zaten. Bilgisayarcı veya bi tanıdığa BIOS güncellemesi yaptırmak gerek. Beklerim diyorsanız servise de gönderebilirsiniz.
Hocam, işlemci için tanıdık bir bilgisayarcıyla konuştum. VGA kablosu ile de görüntü almaya çalışacağım, 1-2 şey daha deneyip olmadı Gigabyte ile iletişime geçip Gaming.gen ile de görüşeceğim. PSU'dan kapatmak hakkında ise şu anlık bir şey olmaz, bir milyonda bir azaltır ömrünü dedi. Doğruluğunun ne kadar olduğundan emin değilim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı