Bilgisayarı tekrar formatlamak gerekli mi?

• ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • İndirdiğin Windows 10 ISO dosyasını seçiyorsun "seç" yerinden.
  • Dosya sistemi NTFS seç. Genellikle Rufus kendisi otomatik ayarlıyor bunu.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa ve anakartın UEFI desteklemiyorsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT seç kesinlikle.
  • Rufus'un başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • Tamamlandıktan sonra USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al ve Save yap çık. Windows kurulum ekranı gelecek.
  • Şimdi yükle bas.
  • Lisans sorarsa, eğer lisansın yoksa ürün anahtarım yok tıklayın.
  • İstediğin sürümü seç: Home öneririm.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince temiz kurulum istiyorsan tüm diskleri biçimlendir. Sil yaparak tek disk haline getirebilirsin. Yeni tıklayarak istediğin boyutta bir disk bölümü oluşturabilirsin.
  • İleri dedikten sonra Windows dosyaları yüklenecek.
  • İlk yeniden başlatma istediği zaman USB belleği çıkart sonra tekrar kuruluma atabilir, boot önceliği USB bellek olduğu için.
  • Diğer şeyleri de yaptıktan sonra masaüstü gelecek.

Hocam sileyim mi dosyalarımı peki yoksa içinde kalsın mı çünkü 5,15 GB diyor.

Hocam sileyim mi dosyalarımı peki yoksa içinde kalsın mı çünkü 5,15 GB diyor.

Rufus otomatik silecek. Eğer önemli verilerin varsa onları diskine taşı ya da Google Drive gibi yerlere yedekle. ISO dosyasını yazdırdıktan sonra kalan boş alanını bana göster, olmazsa USB belleğin içine ayrı klasör oluşturup dosyalarını oraya atabilirsin, ISO dosyasını yazdırdıktan sonra tabii.

Rufus otomatik silecek. Eğer önemli verilerin varsa onları diskine taşı ya da Google Drive gibi yerlere yedekle. ISO dosyasını yazdırdıktan sonra kalan boş alanını bana göster, olmazsa USB belleğin içine ayrı klasör oluşturup dosyalarını oraya atabilirsin, ISO dosyasını yazdırdıktan sonra tabii.

Anladım çok teşekkür ederim bu kaç saat sürer çünkü gece 1 gibi biterse iyi olmaz sabah mı yapayım çok uzun sürüyorsa ve bizim internetimiz çok kötü 11 Eylül'de Türk Telekom 24 Mbps internete geçeceğiz şimdi internetimiz 1 mbsp yani çabuk ineceğini düşünmüyorum 5GB şeyin.

Çünkü 12 saate iner yazıyor sabah yapacağım yani sonra uzun sürermi peki.

Anladım çok teşekkür ederim bu kaç saat sürer çünkü gece 1 gibi biterse iyi olmaz sabah mı yapayım çok uzun sürüyorsa ve bizim internetimiz çok kötü 11 Eylül'de Türk Telekom 24 Mbps internete geçeceğiz şimdi internetimiz 1 mbsp yani çabuk ineceğini düşünmüyorum 5GB şeyin.

Kurulum kısa sürüyor ancak internetini bilemem. Kurulum 15 dakika falan sürer. USB ile kurunca çok az sürüyor. SSD kullanıyorsan 15 dakika falan olur yani masaüstünü görmen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı