Bilgisayarı üst üste sıfırlamak zararlı mı?

000.emrekara.000

Centipat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Meslek
Mekatronik Bölümü Lise Öğrencisi
Merhaba iyi günler. Acer Nitro 5 AN515-54 76MQ modelli laptobu kullanmaktayım 1 2 ay önce aldım. Virüs şüphesi ile Windows 10'un kendi sunduğu sıfırlama ile bütün diskleri temizlenmesini seçtim ve sıfırladım. NVIDIA GeForce adlı uygulama driver sıkıntısı yaşattığı için yani güncelleme hatası aldım ve ne yaptıysam olmadı. Bundan dolayı da üst üste 2 3 defa sadece C bölümünü sıfırladım. Bunun bilgisayara SSD'ye ve HDD'ye bir zararı olur mu?

Arkadaşlar söylemiş zaten cevabı sağolsunlar. Benim değinmek istediğim NVIDIA güncellemesi ile alakalı. Experience kurarak hata almaya bilirsin yada DDU ile tam kaldırma yapıp, yeni sürücüyü manuel indirip interneti kapatıp elle yüklemek olabilir.

SSD'nin ömrunden 1.000.000'de 1 yemis olursun :) Abartmayalim arkadaşlar. Şu an hatirlamiyorum ama Samsung'un bir SSD'sini surekli yazip silmeye birakmisti. Bir YouTube videosunda gormustum. Bilmem kaç milyon GB yazip sipmis ama ömrunde oyle kisalma, arizalanma falan olmamis. SSD kaliteli ise bir şey olacağıni zannetmiyorum. Tabii biraz şans işi ama bozulucaksa eger masaustu kullanimknda bile bozulabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sıfırlama konusu hakkında ki cevaplarınız için teşekkür ederim sizlere . Müsaadeniz ile birkaç soru daha sormak istiyorum.
1-Laptop ' u alalı 1 2 ay oldu , şimdi şarjdan çekince direkt 100 den 99 a düşüyor 99 sularında takılıyor ama biraz , bu bir sıkıntı mı ?
2-Malum oyun oynamak için prize takılı olması lazım bildiğiniz üzere , batarya dolduğunda laptop gücünü prizden mi alıyor yoksa bataryadan mı alıyor ?
cevaplarınız için teşekkür ederim...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı