Dün akşam yaklaşık altı/yedi saat (ilk üç saat kullanımda kalan yaklaşık dört saati yalnızca oyun indirerek) açık duran kasam, Chrome'da gezinirken bir anda kapandı. Sanki elektrik gitmişçesine her şey söndü. Normalde sistemi elle kapatınca fişi çekmeden klavye ve fare ışıkları gitmezdi, bu kez onlar da gitti. Ardından çok geçmeden, üç/dört saniye sonra kasa kendini yeniden başlatmaya çalıştı. Bu çabası iki saniye ya sürdü ya sürmedi. Bu süreçte "bip" sesi gelmedi. Tekrardan üç/dört saniye durup, iki saniyelik Boot başladı ve sona erdi (yine "bip" yoktu). Bunun böyle çözülmeyeceğini düşünüp PSU'nun anahtarını kapattım ve bir süre bekledim. Anahtarı açıp, yeniden kasayı başlattım. Her şey düzgün başladı, "bip" sesini aldım, Windows parola ekranına kadar geldi. Parolayı yazamadan aynı şey nüksetti ve kasa başlangıçta belirttiğim gibi kapandı. Üç-dört saniye sonra, iki saniyelik Boot denemesine girişti ve başarısız olup aynı şeyleri tekrarladı. Ayrıca dikkatimi çeken bir konu da şu, her seferinde bilgisayar kapanmadan hemen önce harddiskten "klik" sesleri duydum.
Cevaplarınız için teşekkürler.
Bilgisayar bileşenlerim:
Cevaplarınız için teşekkürler.
Bilgisayar bileşenlerim:
- CPU: Intel Core i7-7700K (overclocksuz)
- MBO: Asus Strix B250G
- RAM: Hyperx 2x4GB DDR4
- GPU: MSI GTX 1060 Gaming X
- HDD: Seagate 7200Rpm 1TB (yeni alındı)
- SSD: SanDisk 120GB
- KASA: ThermalTake Commander MS-I
- PSU: (kasayla beraber gelen) ThermalTake LP-700AL2NH 700W
Son düzenleyen: Moderatör: