Bilgisayarım aşırı yavaşladı

Sn0WzX

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI Mech OC RX 5700 XT - Ryzen 5 3600X - 1x16 GB 3000Mhz Corsair Vengeance Ram - Asus Prime B 450M-K Anakart - Dark Force 600W Psu
Birkaç hafta öncesinde bilgisayarım normal bir şekilde çalışıyordu. Fakat ne olduysa yakın zamanda birden yavaşladı ve görev yöneticisinden baktığımda bellek, RAM ve CPU'nun kullanımının eski haline nazaran oldukça yükseldiğini fark ettim üstelik hiçbir şey yapmamıştım bilgisayara. Herhangi bir dosya, oyun vb. bir şeyi açtığımda anlık olarak bazen CPU bazen de disk'in %100 olduğunu görüyorum.

Screenshot_2.png

Resimde görülen sadece RAM olsa da zaman zaman CPU ve disk'in de kullanımı artıyor (örneğin bilgisayarı açtıktan sonraki ilk 15-20 dakika). Bazı forumları okudum ve Aida 64 ile rapor oluşturmamız gerekiyormuş ona da.

htm

Buradan bakabilirsiniz sanırım. Ayrıca bu AIDA64 ile beraber rapor hazırlarken şöyle bir hata geldi defalarca:

Screenshot_1.png

Durum bu bilgisayarım gerçekten çok yavaş hatta warframe adlı oyunuma bile girerken 5 6 kere hata veriyor ve beni Screenshot_3.png bu sayfaya yönlendiriyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. :)

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    17,9 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran görüntülerinden anladığım üzere bilgisayarında ram boyutu düsük. Chrome çok fazla ram kullanan bir tarayıcıdir.
Chrome yerine Opera GX tarayıcısını kullanmanı tavsiye ederim. Gayet hızlı ,stabil ,az ram tüketerek çalışan bir tarayıcıdır.

Disk %100 kullanımı sorunu için eğer imkanın varsa hard disk yerine ssd kullanmanı tavsiye ederim. Bilgisayarin çok daha hızlı çalışır ve çok daha hızlı açılır.
Aksi takdirde youtube'de %100 hard disk kullanımı için çözüm yolları var. O videolardan da yararlanarak sorunları çözebilirsin.

Virüs taramasına ek olarak, güncellemelerinizi kontrol edin.
Sonrasında bağlantıda ki rehberden 1. ve 2. işlemleri uygulayın.
Chrome çok fazla bellek tüketen bir tarayıcı değildir. Lütfen ezbere söylemlerden vazgeçin.
Chromium tarayıcıların çoğu Chrome, Brave, Opera, Vivaldi, Slimjet birbirine yakın bellek tüketiyor.
Screenshot_10.png

Ayrıca tarayıcıya yük bindirecek tüm veri izleme ayarları kapalı halde, bellek kullanımları böyledir.
Bellek tüketimi düzgün optimize edilmeyen siteler ve uzantılardan kaynaklanıyor.
Ayrıca Chrome şu ayarları yapmanı tavsiye ederim.
Screenshot_3.png

Screenshot_2.png

Screenshot_1.png

Screenshot_4.png
İlk olarak hangi uzantıları kullanıyorsunuz? Görsel atarsanız bakalım. Çünkü bazı uzantıların, düşük bellek tüketen versiyonları bulunuyor. Ayrıca gezdiğiniz siteler de, aşırı reklam, büyük medyalar varsa sayfaların bellek kullanımı artıyor.

Düşük bellek tüketen tarayıcı arıyorsan, Chromium alt yapısı kullanan Slimjet bakabilirsin. İçinde ayrıca otomatik bellek temizleme özelliği barındırıyor. Chrome sunduğu çoğu özelliği sunuyor.

Son düzenleme:
Ekran görüntülerinden anladığım üzere bilgisayarında ram boyutu düsük. Chrome çok fazla ram kullanan bir tarayıcıdir.
Chrome yerine Opera GX tarayıcısını kullanmanı tavsiye ederim. Gayet hızlı ,stabil ,az ram tüketerek çalışan bir tarayıcıdır.

Disk %100 kullanımı sorunu için eğer imkanın varsa hard disk yerine ssd kullanmanı tavsiye ederim. Bilgisayarin çok daha hızlı çalışır ve çok daha hızlı açılır.
Aksi takdirde youtube'de %100 hard disk kullanımı için çözüm yolları var. O videolardan da yararlanarak sorunları çözebilirsin.
Opera denedim ve bilgisayarımda nedense aşırı yavaş çalıştı.
"µTorrent" gibi yazılımları kullandığın için bilgisayarında virüs olabilir, bir tarama yap.
Kullanmadığın yazılımları kaldır.

Eğer çözüm olmaz ise bir temiz kurulum yap.
5 kez falan arattım fakat bir şey bulamadı en iyisi format atmak sanırım :/
Virüs taramasına ek olarak, güncellemelerinizi kontrol edin.
Sonrasında bağlantıda ki rehberden 1. ve 2. işlemleri uygulayın.
Chrome çok fazla bellek tüketen bir tarayıcı değildir. Lütfen ezbere söylemlerden vazgeçin.
Chromium tarayıcıların çoğu Chrome, Brave, Opera, Vivaldi, Slimjet birbirine yakın bellek tüketiyor.
Eki Görüntüle 478098
Ayrıca tarayıcıya yük bindirecek tüm veri izleme ayarları kapalı halde, bellek kullanımları böyledir.
Bellek tüketimi düzgün optimize edilmeyen siteler ve uzantılardan kaynaklanıyor.
Ayrıca Chrome şu ayarları yapmanı tavsiye ederim.
İlk olarak hangi uzantıları kullanıyorsunuz? Görsel atarsanız bakalım. Çünkü bazı uzantıların, düşük bellek tüketen versiyonları bulunuyor. Ayrıca gezdiğiniz siteler de, aşırı reklam, büyük medyalar varsa sayfaların bellek kullanımı artıyor.

Düşük bellek tüketen tarayıcı arıyorsan, Chromium alt yapısı kullanan Slimjet bakabilirsin. İçinde ayrıca otomatik bellek temizleme özelliği barındırıyor. Chrome sunduğu çoğu özelliği sunuyor.

Verdiğiniz ayarları yaptım teşekkürler. Fakat pek bir değişim olmadı :/
Sadece Adblock kullanıyorum :) Screenshot_5.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı