Bilgisayarıma giren değişik bir Trojan

TéQ10

Kilopat
Katılım
11 Ağustos 2017
Mesajlar
1.535
Çözümler
5
Bugün bilgisayarıma normalden farklı bir virüs girdi. Uygulamayı sildim fakat daha değişik bir sorunla karşılaştım. Uygulamayı kapat ve kaldır dediğim zaman alttaki fotoğraftakiyle karşılaşıyor, Değişiklikleri geri al seçeneğini seçtiğim zaman ise yine üstteki hatayla karşılaşıyordum.

1546720403580.png

1546720426868.png

Sonra belirli bir süre durdu (5 dakika falan aynı şeyler oldu).
Sonra da aynı hatayı svchost.exe ile vermeye başladı. Svchost.exe'ye ilk önce miner dedi ve sonra da Trojan demeye başladı. Bu böyle 5 dakika boyunca devam etti ve durdu. Sonra da Chrome'da yazılar birkaç dakika daha farklı görünmeye başladı. Şimdi ben bu uygulamanın bilgisayarıma bir şekilde zarar verdiğini düşünüyorum. Sonuçta svchost bir virüs değil fakat Kaspersky onu virüs olarak algılıyordu. Bilgisayarımda bir şey değiştirip değiştirmediğini nasıl öğrenebilirim?

Not: Biraz önce Kaspersky Chrome'un zararlı bir yazılım indirmeye çalıştığını tespit etti.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bilgisayara da virüs girmişti önemli dosyalarımı alıp bilgisayara temiz kurulum yapıp kurtulmuştum. Virüs ü silmeye çalışınca birkaç hata alıyordum ama yinede silemiyordum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı