Hocam güvenli moda girip silmeyi dener misiniz? Bir de Windows çevrim dışı tarama denerseniz.

Pardon anlayamadım neyi sileceğim?

Bir USB bellege Kaspersky Rescue Disk yukleyip bilgisayari USB uzerinden Boot edip tarama yaptirin. Autorun. İnf virusunu ben boyle kaldirmistim bilgisayarimdan.

Biliyorum düşündüm ama boşta flash yok maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ah bu cahiller ne zaman bitecek acaba? Kaspersky kurmak kullandığınız anlamına gelmiyor. Kullanmasını bilmen lazım. AV zararlıyı bulmuş engellemiş temizlik için sisteme ulaşmaya çalışacağından yetkileri de almış siz inadına bir şey açmaya çalışıyorsunuz sistem yetkileri kapattığı halde.

AV bile uyarıyor, bir işlemin açıksa bir şey açıksa kapat yoksa kapayacağım bak ona göre diyor sana sen tamam temizle deyip sonra yazılım açmaya çalışıyorsun. Bu ne saçmalık?
Bir işini yapsın yazılım ne aceleniz var o kadar zararlıyı silmeden? Zararlıyı insan kaynaklı hatasına rağmen temizlemiş, bu tür saçmalıklarını firma yapacağını bildiği için.

Bir sorun yok, tam tarama yapın sorun çıkmazsa kullanmaya devam ve öğrenin bir sonrakine nasıl kullanıldığını destek sayfasından.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de bir kere olmuştu. Ben böyle düzelttim:

Windows Defender'i açmayı dene. Açılıyorsa tam taramayı çalıştır. Biraz bekledikten sonra trojan gözükecektir ve sonra kendisi siliyor zaten.

Arkadaşın bilgisayardaki ESET gaflet uykusuna yatmış. Lisanslı olduğunu zannetseniz de genelde ya Crack ya da internetteki kodlarla etkinleştirildiğinden korumamış olabilir. Ya da en ucuza satan yerden alındıysa satıcı internetteki kodlardan yollamıştır.

Güvenilir uygulamalar modunu açın. KSN özelliğini açın. Güvenlik açığı taraması yapın. Yanlış alarmı arttıracağını bilerek tüm korumaları en yükseğe çekebilirsiniz.

Bunlara bir bakın. Ek olarak Windows Update ile güncelleme yapın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı