Bilgisayarıma virüs girdi

Hayır direkt olarak hiçbir antivirüs bilgisayarıma kurulamıyor. Hepsi hata veriyor.

Virüsün kaynağından eminseniz USB’ye Ubuntu kurup Windows dosyalarını virüsün konumunu kontrol edip silme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Aslında işe yarar mı bilmiyorum ama geri yükleme de yapabilirsiniz.

Merhaba, dün ".exe" uzantılı bir program açtım. Ancak program açılmadı. İşlemlerde kontrol ettiğimde program adı (örnek); "Kontrol.exe" iken programın açıklaması "breakoutgame"'di. Ben de bundan şüphelendim ve programı kapattım bir daha da açmadım. Ancak bugün bilgisayarı açtığımda işlemlerde hiç görmediğim bir işlem fark ettim. (örnek); "dll9hkBMsp.exe" açıklama ise yine "breakoutgame"'di. Bunun bir RAT olabilceğinden şüphelendim ve hemen işlemi kapattım. MSConfig'den bilgisayarı güvenli modda başlattım ve "DarkComet RAT remover" adlı programı çalıştırdım. Program bir RAT bulamadı o yüzden temizleyemedi. Ben de programın yüklü olduğu portable klasörünü kalıcı olarak sildim. Bilgisayarı normal modda yeniden başlattım ancak aynı işlem tekrar açılmıştı. Ben de hemen işleme sağ tıklayıp dosya konumunu açtım. "dll9hkBMsp.exe" dosyasının yüklü olduğu klasör "C:\Users\~\AppData\Roaming" klasörüydü. Ve hemen o dosyayı kalıcı olarak sildim ve bilgisayarı yeniden başlattım. Bu sefer program açılmadı ancak hâla korkuyorum. Bilgisayarımın donanımı kötü olduğu için VPN,antivirüs hizmetleri çalışmıyor. Bu yüzden bilgisayarımı taratamadım. Ne yapabilirim? Umarım sorunumu anlamışsınızdır.

Temiz kurulum yapmanızı öneriyorum.

Binlerce çözüm varken son çare olan format atmayı önermek nasıl bir şeydir?
Kendin bile demişsin ''son çare'' neye sallıyorsun ki boş yere :D sırf mesaj kasmak amacıyla mı bilmiyorum ama gelip konuya ''kaspersky ile tarat'' deyip gitmişsin, bu mu çözüm ?

Kendin bile demişsin ''son çare'' neye sallıyorsun ki boş yere :D sırf mesaj kasmak amacıyla mı bilmiyorum ama gelip konuya ''kaspersky ile tarat'' deyip gitmişsin, bu mu çözüm ?
Deyip gitmiş miyim? :D. Neden hala şansımız varken sen formatı öneriyorsun?

Bilgisayar ile internetin arasında ki bağı koparın, USB den yeni windows 10 kurulum yapın (format), sonra kaspersky ile tarayın ek olarak içinizde hiç bir şey kalmaz.
Her virüs probleminde insanlara neden format atmaları gerektiğini söylüyorsunuz? Virüslerden kurtulmak için format şart değildir.

Anti virüs programlarının kurulamama sebebi artık Windows 7'yi desteklemiyor olması olabilir. Sisteminiz destekliyorsa Windows 8.1 geçebilirsiniz eğer desteklemiyorsa o kadar sınırlı donanım için temiz kurulum yapabilirsiniz.

Eğer herhangi zorlayıcı programı kaldıramıyorsa pek bir seçeneğimiz yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı