Bilgisayarımı nasıl server yaparım?

O kadar basit değil Pikaçu. Evde yapılacak bir iş değil. Yine de Ubuntu Server tarzı bir işletim sistemiyle yapabilirsin.
Son tüketiciye sunulan internet ve elektrikle olmaz bu iş.

Öncelikle bu ayrıntılı bir konu ingilizceniz varsa yabancı sitelerde bunu yapan çok kişi var fakat tavsiye etmiyorum neden mi ? Kullanacağınız bilgisayarda başka bir işlem yapmamalısınız serverin sağlığı için ayrıca serverdeki ram ve işlemciler oldukça kaliteli ve dayanıklı ürünlerden seçiliyor sizin kullanacağınız bilgisayarınız 7/24 açık olacağı için çok fazla deforme olur internetinizinde iyi olması gerekiyor

Yanlışlıkla çözüldü oldu konu. Kusura bakmayın :(

CentOS yükleyerek başlayabilirsin. Web sitenin yazılım dili PHP mi olacak ASP mi?

PHP ise CentOS, ASP ise Windows şeklinde.

PHP için diğer Linux dağıtımları da tercih edilebilir ama CentOS çok daha kararlı bu iş için.

PHP olacak.
Öncelikle bu ayrıntılı bir konu İngilizceniz varsa yabancı sitelerde bunu yapan çok kişi var fakat tavsiye etmiyorum neden mi? Kullanacağınız bilgisayarda başka bir işlem yapmamalısınız serverin sağlığı için ayrıca serverdeki RAM ve işlemciler oldukça kaliteli ve dayanıklı ürünlerden seçiliyor sizin kullanacağınız bilgisayarınız 7/24 açık olacağı için çok fazla deforme olur internetinizinde iyi olması gerekiyor

İnternetim iyi zaten.
O kadar basit değil Pikaçu. Evde yapılacak bir iş değil. Yine de Ubuntu Server tarzı bir işletim sistemiyle yapabilirsin.
Son tüketiciye sunulan internet ve elektrikle olmaz bu iş.

Neden?

O halde CentOS dağıtımını önereceğim elbette ve ikinci önerim Türkçe kaynaklara göz gezdirmemenizdir. Yapacağınız saçma bir kurulum, zamanınızdan edebilir hem de ilk defa Linux dağıtımı kullanıyorsanız çekilmez bir çile haline geliyor. Yabancı kaynaklar mümkünse güncel ve oldukça dolgun içerikli kaynaklara göz gezdirin.

O halde CentOS dağıtımını önereceğim elbette ve ikinci önerim Türkçe kaynaklara göz gezdirmemenizdir. Yapacağınız saçma bir kurulum, zamanınızdan edebilir hem de ilk defa Linux dağıtımı kullanıyorsanız çekilmez bir çile haline geliyor. Yabancı kaynaklar mümkünse güncel ve oldukça dolgun içerikli kaynaklara göz gezdirin.

İngilizcem çok yok maalesef. Siteyi WordPress üzerinden yöneteceğim.

Web sitesini dünyaya erişime açacaksanız ve sadece siz erişecekseniz uzaktan, evet olabilir ancak trafikler arttıkça evdeki internetinizin upload kapasitesi yetmeyip, isteklere yanıt veremeyecektir.
Yok ben sadece evimden erişeceğim derseniz yukarıda ki anlattıklarımı atın bir kenara.

Ayrıca bir web sunucusunu dünyaya erişilebilir hale çevirmek oldukça riskli mesela bunun bir ton güvenlik adımları var.
Statik IP hizmeti de almanız gerekecek port açmadan olmaz çünkü bu iş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı