Bilgisayarimi virüsten kurtarmak için öneri

Peki hocam.

Maalesef önemli kişisel ve yüzlerce oyun var.

Eğer yine virüs olduğundan şüpheleniyorsanız Comodo internet Security ile sorunu çözebiliriz yazılımı kurun hips ve oto contaiment ayarlarını etkinleştirip bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bir süre Comodo'nun bu 2 özelliğinin virüsü oto contaiment veya hips ile yakalamasını bekleyin. Değerlendirme taraması Yaparak'da virüsü tespit edebiliriz ve Comodo ile tam tarama yapın.
 
Peki Hocam.


Maalesef önemli kişisel ve yüzlerce oyun var.
Şaka bir yana o zaman Bittorent+Malwarebytes ile taratın. Sonuç olmaz ise dosyalarınızı harici bir hardiske yedekleyip öyle format atın. Harici harddiskdeki dosyalarınızı ise güncel Windows 10'lu bir bilgisayarda taratıp bilgisayarınıza geri yükleyin sonra. Eğer Virüs dosyalarınızı kopyalamanıza izin vermiyorsa Live usb bir distro ile kopyalayın. Tavsiyem formatı güncel 8.1 ile atmanız. Gerçi anlattığınız virüs hepsine bulaşacak bir virüs gibi ama. 🙂 Son olarak geçmiş olsun.
 
Şaka bir yana o zaman bittorent+Malwarebytes ile taratın. Sonuç olmaz ise dosyalarınızı bir hardiske yedekleyip öyle format atın. Harddiskdeki dosyalarınızı ise güncel Windows 10'lu bir bilgisayarda taratıp bilgisayarınıza geri yükleyin sonra. Eğer virüs dosyalarınızı kopyalamanıza izin vermiyorsa Live USB bir distro ile kopyalayın. Tavsiyem formatı güncel 8.1 ile atmanız. Gerçi anlattığınız virüs hepsine bulaşacak bir virüs gibi ama. 🙂 Son olarak geçmiş olsun.

Şöyle diyeyim her sildiğinizde virüs çoğaliyor her tarattığında özel dosyalari siliyor bildiğiniz kanser çözümü yok :(
 
Bilgisayarnız'da Kaspersky olduğunu bilmiyordum ama size gönderdiğim linklerdeki anti malware yazılımları ile tarama yaparsanız virüs ortaya çıkacaktır. Comodo ile eğer virüs varsa bilgisayarınızı yeniden başlatın ve hipsin virüsün bir yere erişmeden algılamasını bekleyin böylece engelleyebilirsiniz Kaspersky'i kaldırıp deneyin derim bu tekniği.

Hocam 758 adet virüs buldu ve 1450 adet virüsü tarayamadi yani çoğusunu silse de her sildiği dosya 2'ye katlanip çoğaliyor!
 
Şöyle diyeyim her sildiğinizde virüs çoğaliyor her tarattığında özel dosyalari siliyor bildiğiniz kanser çözümü yok :(
O zaman hiç kurcalamadan daha dediğim gibi live usb distro hazırlayıp oradan harici hardiske yedekleyip formatlayın. Yedeklediklerinizi geri kopyalamadan önce taratmayı unutmayın güncel bilgisayarda.
 
O zaman hiç kurcalamadan daha dediğim gibi Live USB distro hazırlayıp oradan harici hardiske yedekleyip formatlayın. Yedeklediklerinizi geri kopyalamadan önce taratmayı unutmayın güncel bilgisayarda.

Az önce denedim PC'ye ne taksam aniden virüsleniyor az önceki USB'nin içi faber Castle exe dosyalari ile dolmuş.
ESET SysRescue
Bunu USB'nize yazdırıp tarama yapın.
ESET gerçekten işime yaradı bir zamanlar ama şuan 1 kelime yazmam 2 saat sürüyor o kadar çok anti virüs programı var ki
 
Az önce denedim PC'ye ne taksam aniden virüsleniyor az önceki USB'nin içi faber Castle exe dosyalari ile dolmuş.

ESET gerçekten işime yaradı bir zamanlar ama şu an 1 kelime yazmam 2 saat sürüyor o kadar çok anti virüs programı var ki.

Başka bilgisayarınız varsa USB'nize ESET rescue yazdırıp ESET'i Boot edin bu şekilde virüs bulaşması imkansız o kısma.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı