Bilgisayarımın patlamasından korkuyorum

Yer
Mersin
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Macbook Pro 16" M1 Pro Silver
Meslek
Ağa/Paşa
Bilgisayarı yeni açtığımda fan sesi bazen yüksek geldiğinde veya bilgisayar çok yüksek grafikler oynatıyor ve dolayısıyla çok ses geliyorsa veya bilgisayar uzun süre açık kaldıysa patlayacakmış gibi hissediyorum. Arkadaşım kendi PC'sinin patladığını ve masasının bu nedenle kırıldığını falan anlattı o gün bu gündür bilgisayarımdan korkuyorum.
Bir bilgisayar neden patlar? Darboğaz patlamaya neden olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim yazdığımı anlamadınız sanırım benim demeye çalıştığım her telefon ve dizüstü patlamalı o zaman. Pil olan şey patlar diyorsunuz.

Hocam bataryalar patlayabilir. İnternette var. Adam telefon tamir ederken elinde patlayanlar da var. Telefonda patlayabilir uzun süre şarjda kullanma vb. batarya şişmesine sebep olur sonrasını siz bilirsiniz.

Dizüstü değilse patlama gibi bir olay olmaz en fazla yanma olur. Darboğazla bir alakası yok.
Alakası yok orijinal bataryadada patlama olabilir sonuçta teknoloji bu şans işi.

Ben kesin patlar demedim patlama ihtimali var dedim. İlk başta yazdığımı okuyun.
Sizin okumanız gerek kesin konuşmuşsunuz ihtimal belirten bir sözcük yok.

arada mesafe var patlasa da ben zarar görmem heralde çift duvar var

Dosya Ekleri

• IMG_20200610_224209.jpg
    IMG_20200610_224209.jpg
    908,7 KB · Görüntüleme: 43
Patlamaz. İşlemci aşırı ısındığı zaman (genelde 100 santigratı geçtikten sonra olur) bilgisayar kendini kapatır zaten soğusun diye. Sadece şöyle bir durumda patlayabilir; eğer PSU dandikse ya da çok eskiyse patlayabilir. Şanslıysan bilgisayarın hiçbir parçası zarar görmez. Çok eskiden (muhtemelen 7-8 sene önce) başıma gelen bir olayı anlatacağım. Bilgisayar açıkken elektrik gitmişti. Gelir gelmez bilgisayarı açtım. Sonra yine elektrik kesildi. 10 saniye sonra yine geldi ve bilgisayarın düğmesine basar basmaz PSU patladı. Markasını maalesef hatırlamıyorum hatırlasaydım buraya yazar uyarırdım almayın diye. Ve siz siz olun, asla elektriklerin yeniden gitmeyeceğinden emin olmadan bilgisayarı açmayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı