Bilgisayarın Donup Kendiliğinden Kapanması

Hobwin

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarım farklı durumlarda, müzik dinlerken, oyun oynarken donup kalıyor. Birkaç saniye ekran aynı şekilde kalıyor ve ses çıkış aygıtından bir ses gelip kapanıyor. Fan ışıkları yanmaya devam ediyor. Bu durumdayken bazen reset tuşu da işe yaramıyor, güç düğmesinden kapatıp tekrar açmam gerekiyor. Bu durumun kaynağını nasıl öğrenip çözebilirim?
Driverlar güncel, sıcaklıklarda bir sorun yok. Zaten çok basit işlemler yaparken bile bu durum oluşabiliyor. @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Powerboost psu hakkında olumsuz bir yorum okumadım araştırdım zaten. Sanmıyorum ondan olduğunu. Kaliteli değil ama sorun da çıkaracağını sanmıyorum. Cpu testini yapıp atacağım. Yazılımsal olma ihtimali var mıdır? Formatlayacağım.
Prime 95 testini nasıl yapacağımı tam anlamadım. İşlem bittiğinide sonuçları nerden alacağım? @MayCrasH @Lemi Galip

Son düzenleme:
Sıcaklığı öğrenmem gerekmiyor mu işlem sonucunda? Nasıl öğreneceğim? Hata varsa uygulama zaten testi falan mı durduruyor nasıl bilgi alacağım sorun var mı yok mu diye?

"CPUID HWMonitor" Program ile test sırasında sıcaklıklara bakabilirsin, senin bir yazılımın var olduğunu varsaydığım için yazmamıştım, test sırasında bir sorun var ise çekirdekleri durdurduğuna dair bir mesaj yazar zaten fakat, benim beklentim bilgisayarın kapanması, sorunun sıcaklık olduğunu sanmıyorum.

MemTest sırasında oluşan 97° sıcaklığa dikkat çektiğiniz için sıcaklığa odaklandım ben de. O hata mesajı bir sürü sekmeden birinin altında mı çıkıyor yoksa direk ekrana mı geliyor? Sıcaklıktan olduğunu sanmıyorum dediniz ama bilgisayar test sırasında kapanırsa sorun zaten sıcaklıktan, ramden veya psu dan dolayı olmaz mı? Bilmediğim için soruyorum.

Hayır hiç mavi ekran almadım. Ses titriyor ekran donuyor ve birkaç saniye sonra ekran gidiyor. Bilgisayarın ışıkları vs. yanıyor. Restart atmam gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı