Bilgisayarın elektrik tüketimi nasıl hesaplanır?

Walt cinsinden öğrenmek isterseniz bilgisayarının oyunda yaktığı gösteren program olarak MSI Afterburner var eğer prizden çektiği enerjiyi görmek istiyorsanız prize takılan özel aparatlar var.

Artı -2 Eksi
Güç kaynağınız kaç wattsa günde kullandığınız saati 30'la çarpıp 1000'e bölüp elektrik tüketim bedeli ile çarparak bulabilirsiniz. Yani 300 Watt güç tüketen bir bilgisayarı günde 4 saat kullanırsanız ayda 120 saat çarpı 30 36000 çarpı 0.8 28.8 TL tüketir.

Walt cinsinden öğrenmek istersen bilgisayarının oyunda yaktığı gösteren program olarak MSI Afterburner var eğer prizden çektiği enerjiyi görmek istiyorsan prize takılan özel aparatlar var.

Aylık ne kadar yaktığını soruyorum
Güç kaynağınız kaç wattsa günde kullandığınız saati 30'la çarpıp 1000'e bölüp elektrik tüketim bedeli ile çarparak bulabilirsiniz. Yani 300 Watt güç tüketen bir bilgisayarı günde 4 saat kullanırsanız ayda 120 saat çarpı 30 36000 çarpı 0.8 28.8 TL tüketir.

650W saat 11:00 02:00 aktif kullanmaktayım

Aylık ne kadar yaktığını soruyorum

650W saat 11:00 02:00 aktif kullanmaktayım
O sitelerin çoğu doğru veri vermiyor. Bir dönem kendim hesaplamayı denedim. Kağıt üzerindeki elektriği verir sadece. İş parçaların işleyişine gelince sonuç farklı oluyor. En azından ben böyle deneyimledim. Bu parçaların hepsinin kendi içinde enerji tüketimini minimize etmek için bileşenler bulunuyor. Merak ediyorsanız maksimum 30-50 TL’yi geçmez tüketiminiz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı