Çözüldü Bilgisayarın PSU şalterini açınca evdeki kablodan kıvılcım çıkmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

M. Akif

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, biraz önce bilgisayarı açmak için kasanın arkasından PSU'nun tuşunu açtım ve açtığım anda hem kasadan hem de pencereden dışarıdan cızırtı sesleri geldi, 2 saniye sürmedi geri tuşu kapattım ve fişi çektim. Bu olay daha önce de başıma geldi ama sadece kasadan cızırtı gelmişti. Birkaç dakika sonra tekrar açmayı denediğimde sorunsuz açılmıştı ama şu an yine bekleyeyim dedim, o sırada dışarıdan gelen cızırtıyı daha net duydum ve bizim eve bağlı olan kablodan beyaz kıvılcımlar çıkıyordu. Lambalar git gel yapmaya başladı bir süre sonra. 1. sorum bu neden böyle oldu? 2. sorum şalter neden atmadı, ben kendim kapattım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba. Bu sorunun çözümü için o bölgedeki elektrik idaresine mutlaka başvurun, çünkü oluşan bu sorun PC'nin açılmasıyla ilgili bir durum gibi görünse de bina dışından şebeke giriş bağlantısıyla ilgili görünüyor. PC'nin açılması sadece bina dışından gelen şebekedeki sıkıntılı bağlantıyı (o noktayı) o anlarda eşzamanlı tetiklemiş olarak görünüyor. Kolay gelsin.
Topraklama var mı evinizde? Kaçak akım rölesi olması lazım. Ayrıca PSU markanız ve modeliniz nedir?

Topraklama var mı evinizde? Kaçak akım rölesi olması lazım. Ayrıca PSU markanız ve modeliniz nedir?

Topraklama var, PSU: NZXT 750W C750 80+ Bronze yarı modüler güç kaynağı. Sorun sanırsam direk de temazsızlık var diye düşünüyorum ama neden ben bilgisayarı açınca oldu?

Kaçak akım rölesinin atması gerekirdi. Ayrıca kablonun düzgün oturduğuna ve uzatma kullanıyorsanız onda da topraklama olduğundan emin olun.

Merhaba. Bu sorunun çözümü için o bölgedeki elektrik idaresine mutlaka başvurun, çünkü oluşan bu sorun PC'nin açılmasıyla ilgili bir durum gibi görünse de bina dışından şebeke giriş bağlantısıyla ilgili görünüyor. PC'nin açılması sadece bina dışından gelen şebekedeki sıkıntılı bağlantıyı (o noktayı) o anlarda eşzamanlı tetiklemiş olarak görünüyor. Kolay gelsin.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı