Bilgisayarın tutulan sayıyı tahmin etmesi

Peki takıldığınız yer nedir?
Rastgele olarak sayıyı sorup. Cevap vermemizi bilgisayarın +1 veya -2 girdiğimizi anlamasını sağlıyorum. Tek sıkıntı bilgisayarın bu dediklerimi kayıt etmesini ve elemesini yapamadım. Tam olarak nasıl ilerlemem gerektiğini yazarsanız sevinirim.

Çözümü kendin anlayacağın şekilde bir şema olarak kağıda yaz. Sonra Python veya başka bir programlama diline dönüöyürebilirsin. Kendine güven. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Deneyeyim. Teşekkürler

Rastgele olarak sayıyı sorup. Cevap vermemizi bilgisayarın +1 veya -2 girdiğimizi anlamasını sağlıyorum. Tek sıkıntı bilgisayarın bu dediklerimi kayıt etmesini ve elemesini yapamadım. Tam olarak nasıl ilerlemem gerektiğini yazarsanız sevinirim.

Deneyeyim. Teşekkürler
Bir array oluştur içerisinde bilgisayarın önceden tahmin ettiği sayıları kaydet.

Mesela program print(tahmin_edilen_sayi) ile yanıt verirken denenen_sayilar.append(tahmin_edilen_sayi) ile denenen_sayilar array değişkenine sayıyı eklemiş ve bu array içerisinde saklamış olursun.

Tahmin etme sisteminin algoritması ise:

Python:
tahmin_edilebilecek_sayilar = list(range(1000, 9999)) #1000-9999 arası tüm sayıları bu değişkene atıyoruz.

for denenen_sayi in denenen_sayilar:
        tahmin_edilebilecek_sayilar.remove(denenen_sayi) #Denenen sayıları for döngüsü ile listeden çıkartıyoruz.

tahmin_edilen_sayi = random.choice(tahmin_edilebilecek_sayilar) #tahmin_edilebilecek_sayilar içerisinden rastgele bir seçim yapacaktır.

print(tahmin_edilen_sayi) #Tahmin edilen sayıyı yazdır.
denenen_sayilar.append(tahmin_edilen_sayi) #Denenmiş olan sayılar listesine ekle.

#if ile tahminin doğruluğunu kontrol edebilirsin. Bu kısmı da sana bırakıyorum.

#Önceki tahminlerinin dışında bir tahmin yapacaktır.

Son düzenleme:
--Düzenlendi--
Dediklerinizi kaydetmeniz için bir dizi oluşturmanız lazım. Eleme sistemi için range(1000, 9999) ile bir dizi oluşturabilirsiniz.

Son düzenleme:
Dediklerinizi kaydetmeniz için bir dizi oluşturmanız lazım. Eleme sistemi için range(10000) ile bir dizi oluşturabilirsiniz ve bunun ilk 1000 elemanını silebilirsiniz. Daha sonra bu liste içerisinden eleme yapabilirsiniz.
list(range(1000, 9999)) ile 1000-9999 arası oluşturabiliyorken niye ilk 1000 elemanı sonradan siliyorsun?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı