Bilgisayarınıza girmiş sinir bozucu virüsler

Benim bundan 5 yıl önce rahmetli bilgisayar vardı, o zamanlar bilgisayardan sadece Wolfteam oynayabiliyordum. Bilgisayar konusunda hiç bilgim yoktu. Wolfteam ile tanışmamla beraber hile ile de tanıştım :D Virüs filan Antivirüs programlarını bilmiyorum önüme gelen siteden hile indiriyordum. Bir virüs bulaşmıştı virüs kendi kendini sürekli çoğaltıyordu system32'de günde yarım saat onları temizliyordum yarım saat sonra daha fazla oluyorlardı :D Sizin de var mı böyle komik anılarınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bundan 5 yıl önce rahmetli bilgisayar vardı, o zamanlar bilgisayardan sadece Wolfteam oynayabiliyordum. Bilgisayar konusunda hiç bilgim yoktu. Wolfteam ile tanışmamla beraber hile ile de tanıştım :D Virüs filan Antivirüs programlarını bilmiyorum önüme gelen siteden hile indiriyordum. Bir virüs bulaşmıştı virüs kendi kendini sürekli çoğaltıyordu system32'de günde yarım saat onları temizliyordum yarım saat sonra daha fazla oluyorlardı :D Sizin de var mı böyle komik anılarınız?
Bir keresinde bilgisayarıma worm bulaşmıştı hepsini silmek 2 saat falan sürdü sanırım toplamda 4500 dü sanırım virüs silmiştim 😂

Bir ara sırf bunun için 4 tane Antivirüs kullanıyordum zaten. Virüs yavaşlatıyor diyorum da 4 Antivirüs hangi bilgisayar dayanır :) Şuana kadar abidik gubidik bir virüs ile karşılaşmadım maksimum reklam çıkartan virüs gördüm. Yok işte telefon numaranızı girin iPhone X verelim falan filan işte.

Benim bilgisayarımda öyle bir virüs hatırlamıyorum ama ablamın bilgisayarına "Worm" bulaşmıştı. Kaspersky Internet Security ile tarattığımda 1000'den fazla virüs çıkmıştı.

E tabi; bu kadar korsan oyun, yama vb. indirirsem olacağı budur.

Sonunda ne oldu? Büyük bir azar...
İyi hatırlattın internette araştırmalarım sonucu esed'i indirmiştim 450000'den fazla virüs bulmuştu.

Benim kardeşim lolde hile yapacağına inandığı için internetten değişik bir program indirmiş. Sonuç trojan çıktı. Ben oyun oynuyordum. Pubg, karakterim kendi kendine hareket etmeler, oyunun kapanmasi, masaüstünde ki şeylerin silinmesi, ardından görev yöneticisine girdim ve çalışan trojan (RAT da olabilir emin degilim)dosyasını buldum. Adam bunu görmüş olacak ki artik ne devreye soktuysa :D. Bilgisayar kendini yemeye başladı. Masaüstünde değişik şeyler ekran pembelesti vs :D. Bende format diski var bilgisayarda da önemli bir dosya olmadığı için kardeşimi korkutuyordum al bozdun falan diye :D. Neyse bu sırada adam ne yapacak diye merak ederken yeter dedim ve çalışan dosyayı sonlandirdim. Sonra windows işlemlerini kullanamaz hale geldim :). Çarpı işareti gitti falan masaüstü gitti. Baktım d diski silinmis. Demekki sadece sonlandırmak yetmiyor :D. Adam sahada hızlandırdı işlemlerini. Bende kapadım format attım hiçbir şey yok. Neyseki önceden farkettim adam birşey calamadan durumu hallettim. Yaşadığım en değişik virüs tecrubesiydi. Onun dışında değişik dosyalar indirmedigim için ultra bir virüs yemisligim yok :).

Son düzenleyen: Moderatör:
Beni RAT programıyla şakalamışlardı ama Dual Boot'ta tonlarca BruteForce ve benzeri scriptlerle dolu Xubuntu'yu hesaba katmamışlardı...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı