Bilgisayarınızı hızlandırmak için ~/.cache dosyasını temizliyor musunuz?

Sürekli program kurup silmiyorsan zaten kullandığın programların temp dosyaları oluyor orada temp dosyaları iyidir ellemeye gerek yok. Silersen bilgisayar onları tekrar oluşturmaya uğraşacak hazır ulaşıp kullanabilecekken sen onu siliyorsun daha da yorar.

Cache'i silince ne gibi bir performans artışı yaşamalıyız? Tam tersine ben cache biriktiriyorum. Uygulamalar daha hızlı yükleniyor, daha hızlı açılıyor.
Ben bilmiyorum ki. Windows kullanan bazı arkadaşlar sürekli yapıyorlar, Windows hızlandırma videolarında ilk yapılan şey önbellek temizlemek.

Ben bilmiyorum ki. Windows kullanan bazı arkadaşlar sürekli yapıyorlar, Windows hızlandırma videolarında ilk yapılan şey önbellek temizlemek.

İlginç olacak ama Windows'ta olan cache anlayışı ile Linux'ta olan cache anlayışı farklı olabilir, kodda hata yapılmış olabilir. Bir şekilde sistemi yavaşlatıyordur yani, rasyonel sebepleri vardır diye düşünüyorum.

Windows tarafinda o dosyalarin belli sinirlari asacak sekilde artmasi ile minik yavaslamalar oluyor fakat bizde de farz degil.

Cogunlukla depolama amacli sildiriyorum. Bazilar 6-7 sene silmiyor 30gb temp olusuyor.

En basinda cop dosyanin luzumu yok, neden kullanmadigim ozelliklerin ve programlarin kalintilari orada biriksin ki?

Cachelerin biriktirilmesinin bir sebebi var tabii ki.
Ben onu sormadım ki? Bunu yapıp görülebilir bir performans artışı var mı diye sordum. Windows hızlandırma videolarının başı bir temp silme bir de regedit ayarları.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı