Bilgisayarınızı hızlandırmak için ~/.cache dosyasını temizliyor musunuz?

İşlemciyle uygulamanın tuttuğu bellek bir mi ki?

Cache her yerde ayni anlama geliyor da, soyle bir şey olabilir diskte ihtiyac olmayan cacheler vardir ve cok yer kapliyordur. Disk doldugu icin yavaslar cache silersin ve hizlanir. Haliyle sildigin cachelere ihtiyac duyan butun programlar da yavaslar.

Yani bu durumda bilgisayardaki cacheleri silmek bilgisayari hizlandirir diyemeyiz. Ancak cache boyutu cok buyukse ve cok uzun surede birikmisse gereksiz cacheler var ise silinebilir.

Son düzenleme:
.cache temizliyorum ama hızlandırdığına şahit olmadım. Aslında temizlemiyorum uzun zamandır. Çünkü bazı programların, ayarları, resimlerini falan gidiyor. Örneğin Lutris'de manuel oyun eklersek, resimler .cache klasörü içinde tuttuğu için resimler gidiyor..

O dosyalar geçici dosyalar ya da önbellek dosyaları silmenizi pek önermem özellikle Adobe Premiere Pro ve Adobe Photoshop gibi program kullanan arkadaşlara geç render ve geç açılma sorunu yaşarsınız

Windows'ta "bilgisayar hızlandırma" adı altında görebileceğiniz yapılan ilk şey "çalıştır"a girip %temp% falan yazıp önbelleği silmek. Siz hiç Windows'tan gelip Linux'da çoğunlukla önbelleğin tutulduğu ~/.cache dosyasını temizlediniz mi? Ya da buna şahit oldunuz mu? Bu size hiç performans artışı sağladı mı?

Ben silmeyi düşündüm de 280 MB bir şey olduğundan bendeki, silmenin bir anlamı olmadığını düşünüp bıraktım.

Cache silmenin hizlandirmak zannedilmesinin ironisi cok iyi bence.
Birde en heyecan verici olan yapiyorlarsa vardir bir bildikleri zihniyeti, hayal edin dunya uzerinde Justin Bieber ve Serdar Ortac dinleyenlerin, bir bildigi varmis ve biz o kadar aptalmisiz ki bunu goremiyormusuz. Who knows...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı