Bilgisayarların işlemcileri değiştirilebilir mi?

Napalım bir gün yeni bilgisayar alacağım zaten bunu da başka şeyler için kullanırım 🙁

Üzülmenize gerek yok, zaten değiştirilebilseydi bile oyun oynayabilecek gibi bir işlemci bulmanız oldukça zor olurdu. Sonuç olarak sadece işlem kapasitesini arttırırdınız, ekran kartları değiştirilemiyor malum. Celeron işlemcili bir Casper Notebook'u i5 3. nesile yükseltmiştim, sadece satarken değeri arttı o kadar. Performans değişimi en fazla %5-10 oldu. Hoş ben modifiye yapıp fanı falan da değiştirip onu da biraz yukarı çekmiştim ama dediğim gibi uçuk şeyler olmazdı yine de.

Üzülmenize gerek yok, zaten değiştirilebilseydi bile oyun oynayabilecek gibi bir işlemci bulmanız oldukça zor olurdu. Sonuç olarak sadece işlem kapasitesini arttırırdınız, ekran kartları değiştirilemiyor malum. Celeron işlemcili bir Casper Notebook'u i5 3. nesile yükseltmiştim, sadece satarken değeri arttı o kadar. Performans değişimi en fazla %5-10 oldu. Hoş ben modifiye yapıp fanı falan da değiştirip onu da biraz yukarı çekmiştim ama dediğim gibi uçuk şeyler olmazdı yine de.
Zaten masaüstü alıcam alacağım ilk şey kasa o da bu https://www.hepsiburada.com/msi-mag...gisayar-kasasi-p-HBV00000RJOMC?magaza=Elmacık

Laptop'lar genelde değiştirilemiyor masaüstü değiştirilebilir her işlemci her Anakart'a uymaz söyleyeyim siz 20 yıllık Anakart'a i9 takamazsınız.

Eski laptoplarda bazıları değitirilebilir yenileri ise lehimli oldukları için maalesef hayır masaustu PC'lerde ise anakartınız desteklediği taktirde takablilirsiniz.

Pek kasalardan anlamam daha çok teknik kısma eğilirim. MSI kendini ıspatlamış bir marka. Umarım güzel günlerde kullanırsınız.
Teşekkürler. Umarım sizin de Asus ROG bilgisayarınıza bir şey olmaz umarım Ben Asus hayranıyım Asus'un bütün bilgisayarlarını çok seviyorum.
CPU-Z bir çeşit program. Güvenilir bir program indirip kurarsanız eğer aşağıdaki gibi bir ekran gelir.
Benim cihazım ROG olduğu için böyle sizde sadece teması böyle olmaz. CPU ve mainboard sekmelerinin fotoğraflarını atarsanız bilgilendirmek için araştırırım.
Eki Görüntüle 856649
CPU-Z yüklenebilen bir program mı?

Son düzenleme:
Modelden inceleme yaptım, maalesef işlemciniz anakartınıza ısı yardımıyla tutturulmuş, vidalı değil.
Yani değiştirilemez.

Bunu da inceleyebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    25,7 KB · Görüntüleme: 35
Merhaba. Yukarıda da dediğim gibi benim bilgisayarımın işlemcisi Intel Celeron ve biraz yavaş gibi ama fazla değil. Bilgisayarların işlemcisi değiştirilebiliyorsa değiştiririm. İşlemciler değiştirilebilir mi bilmiyorum.

Masasüstü işlemciler evet, tabii anakarta gömülü değilse laptop işlemcilerinin bazıları değiştiriliyor.
Bunu da inceleyebilir misiniz?

@Lykoss neden 4 ay geçmiş konuyu canlandırdınız. Sayenizde bende yazdım unutarak. Yeni konu açın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı