Bilimsel tartışma köşesi

• Konuyu başlatan Mr_YAMYAM
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 58
  • Görüntüleme 6.589
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı sürüngenlerde iç gelişme görülebiliyor. Bunu kastediyorsan ilginç :)

Bildiğim kadarıyla sürüngenlerin hepsi dış gelişme gösteriyor, benim aradığım iç gelişme gösteren ama memeli olmayan bir hayvan ismi. Sürüngenlerde iç gelişme gösteren canlı varsa söyleyebilirsiniz o da doğru olur :)

Akrep'i mi kastediyorsun ? :)

Bazı balıklar ve sürüngenlerde de gözleniyor bu durum. "BELLOTTIA APODA"

Akreplerin iç gelişme geçirdiğini bilmiyordum aslında. Şimdi Vikipedi'den baktım, şöyle yazıyor: "Gebelik süreleri yaklaşık 7 - 12 aydır. Her bir dişi akrep 10-60 larva doğurur (vivipar). Genelde yavrular baş önde, kuyruk önde ya da sağ yan geliş pozisyonunda doğarlar." Hemen sonrasında Pro-juvenil başlığında "Neonatal veya birinci instar yavruları, doğdukları an akrepten ziyade, toplu beyaz cisimcikler gibidirler." diyor ve devamında açıklama yapıyor. Larva doğurduğu için iç gelişme sayılır mı bilmiyorum (Kurbağa gibi bazı canlılar da larva doğurur ama dış gelişme olarak sayılır.) Cevap I ve III ve aradığım cevap bir balık türüydü ama akrep örneğinin doğru olup olmadığını bilmiyorum. Kendi cevabımı yazayım:

II: Memeliler dışında iç gelişme gösteren canlılardan biri kıkırdaklı balıklardır. Bazıları yumurtalarını suya bırakırken bazıları doğurur. Köpek balığı ve vatoz kıkırdaklı balıklardandır.

IV: Belirsiz'in de dediği gibi kuşlar da sıcak kanlı hayvanlardır ama memeli değillerdir.

Dolayısıyla cevap I ve III seçenekleri oluyor.

Başka soru sorulabilir.

İyi de kim bildi soruyu. Ben bilememişim demekki.
Bu arada bilen arkadaşlara beğeni sunalım lütfen. Daha önceki soruda umut arkadaşımıza beğeni borçluyuz.
Centilmenlik antlaşması.

- - - Güncellendi - - -

NOT: Balinalar da memeli hayvanlar sınıfındadır.

Bu durumda yarışmaya katılan (burada olan) tüm arkadaşların soruyu bilen arkadaşı beğenmeleri gerkmektedir.
Herkes birer beğeni lütfen.
Ayrıca daha önceki soruyu bilen arkadaşımıza da beğeniler bekleniyor.

- - - Güncellendi - - -

Başka soru sormak isteyen arkadaşımız yok mu?

Evet arkadaşlar konumuz günceldir.
Bu soruyu tam anlamıyla bilecek ve yanıtlayacak arkadaşımız, eğer Ankara'da ise o kişiye bir akşam yemeği ısmarlayacağım.

Saatte 100Km hızla giden bir otobüs üzerinde yere dikey olarak yerleştirilmiş bir tabanca vardır. Otobüs yolu, uzun ve düzgündür, hiç engel yoktur Namlu dikey olarak gökyüzüne bakmaktadır. Hava etkilerini ve sürtünmesini hesaba katmazsak, bu tabanca ile ateş ettiğimizde gökyüzüne doğru giden mermi tekrar yere düştüğünde;
a) Mermi otobüsün gerisine düşer.
b) Mermi otobüsün ön tarafına doğru düşer.
c) Mermi tabancanın namlusuna düşer.
d) Sağa ya da sola doğru düşer.
e) Hiçbirisi (açıklayınız.)
Basit bir örnek göstererek doğru seçeneğinizi ispat etmelisiniz. Ya da fizik formülleri ile ispat etmelisiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı