Bilinç altımızın anahtarı nerede ?

BrainHacker

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Königswinter
Daha fazla  
Meslek
Profesyonel Talebe
Bir şekilde bilinç altımıza girip her şeyi kalıcı hafızaya aldığımızı düşünsenize. Ne güzel değil mi ? İsmi ilginç gelen bir kitabın sayfalarını şöylece bir çevirip yerine koyduğunuz halde içindeki her şeyi noktasından virgülüne kadar biliyorsunuz. Ama bildiğinizin farkında deilsiniz.
Benim amacım bir şekilde bilinç altımızı kontrol etmeyi öğrenmek ya da öğretmek. Öğretmek kısmındaki düşüncem lucit rüyalar (Lucid Rüya Hakkında Bilimsel Bir Analiz) Bizzat lucit rüya alemine giriyorum yani bilinç altımın yansimasına. Nasıl yaptığımı bende bilmiyorum ve her istediğimde de yapamıyorum. Ama yamaç paraşütünden paraşütsüz uçmaya kadar aklınızıa gelen herşeyi bilinçli bir şekilde yaptım (evet).Ve kişiliğimin geliştiğini hissettim. Birdahaki lucit rüya görüşümde aklımın odalarına gireceğim ve bilinç altımı keşfedeceğim.
Sizlerin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Bir tartışalım bakalım.

(@Barış Can KURT lütfen yazım hatası analizi yapıp bu parantezi silermisin ?)

Bu mümkünse hafızlar, yada ezber yapmış insanlar soğuk su içecek :). Limit Yok filmini izlemeni tavsiye ederim.
Şu haplı filimden bahsediyorsanız bir sene oldu izleyeli gerçekten güzel filim. Ve gerçek olabilme ihtimali çok yüksek. :)

Adam Fawer'ın Olasılıksız adlı kitabını okuyup biraz vikipedi'de dolaştım.Muhtemelen beyin ölümü gerçekleşirdi.
Ben rüyamda öyle şeyler görüyorumki muhtemelen bilinç altına girip bilgi almakla birşey olmaz. Mesela size geçenlerde gördüğüm bir rüyadan ya da her neyse ondan bahsedeyim. Bir kare ile dolabı toplayıp kalöriferin karekökü ile bölmeye çalışıyordum. Bilinçli olarak yapmıyordum bunu ve nedense beynim o problemi çözmek için kendini zorluyordu. Uyandığımda ter içinde ve hiç olmadığım kadar yorgundum. (Dolap ve kalörifer örnekti. İşlemlerin saçmalığı ve zorluğunu anlatmak istedim. (Kare×üçgen÷x+dikdörtgen gibi))

Bazı nadir insanlar gördüğü ve okuduğu hiç bir şeyi unutmuyor. Bu bir gerçek ve hiç de sandığınız gibi kolaylıklara vesile olmuyor. Çoğu zaman doktor gözetiminde bir doğa evinde mümkün olduğunca sakin bir yerde hayatlarını geçirmeye çalışıyorlar.

Emin olun insanların neredeyse hepsinin sahip olduğu ortalama yetenekler tam gerektiği kadardır.

Daha fazla şey hatırlamak size iyi şeylerden çok kötü şeyleri hatırlatacaktır. Çünkü başınıza gelen kötü bir olayın beyninize etkisi iyi bir olaydan kat kat fazladır. Çok fazla hatırlamaya başladığınızda ayrıldığınız insanlar, yaptığınız hatalar ve geçen zamanı yeterince değerlendiremiyor olmanız sizi ciddi bir vicdan azabına ve depresyona sokacaktır.

Gözümüz biraz daha farklı frekanstaki ışınları alsaydı geceleri uyumamız imkansız olabilirdi. Görünen ışık dışındaki ışığın tamamına yakını göz kapağından geçer ve beyninizi uyumamak için zorlardı.

Bazı nadir insanlar gördüğü ve okuduğu hiç bir şeyi unutmuyor. Bu bir gerçek ve hiç de sandığınız gibi kolaylıklara vesile olmuyor. Çoğu zaman doktor gözetiminde bir doğa evinde mümkün olduğunca sakin bir yerde hayatlarını geçirmeye çalışıyorlar.

Emin olun insanların neredeyse hepsinin sahip olduğu ortalama yetenekler tam gerektiği kadardır.

Daha fazla şey hatırlamak size iyi şeylerden çok kötü şeyleri hatırlatacaktır. Çünkü başınıza gelen kötü bir olayın beyninize etkisi iyi bir olaydan kat kat fazladır. Çok fazla hatırlamaya başladığınızda ayrıldığınız insanlar, yaptığınız hatalar ve geçen zamanı yeterince değerlendiremiyor olmanız sizi ciddi bir vicdan azabına ve depresyona sokacaktır.

Gözümüz biraz daha farklı frekanstaki ışınları alsaydı geceleri uyumamız imkansız olabilirdi. Görünen ışık dışındaki ışığın tamamına yakını göz kapağından geçer ve beyninizi uyumamak için zorlardı.
Sadece istediklerimiz hatırlaya bilsek ?

Sadece istediklerimizi hatırlayabilsek çok güzel olurdu ama ne yazık ki hatırlayamıyoruz. Bende de uzun zamandır bir unutkanlık başladı. Nasıl çözeceğim bilmiyorum. Her şeyi sürekli unutmaya başladım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı