Bilişim okumak için illa Meslek Lisesi mi gerekir?

Loqui

Centipat
Katılım
25 Ağustos 2019
Mesajlar
28
Merhaba ben 8. sınıf öğrencisiyim.
Bilişim okumak istiyorum fakat yakınımdaki Bilişim bölümü olan liselerin puanları ya çok düşük, ya da çok uzak.
Ben Bilişim Bölümünü okumak için sadece meslek lisesi mi seçmeliyim yoksa Lise de sayısal okuyup Üniversitede Bilişim Bölümü okuyabiliyor muyum?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Su anda 10. sinifim meslek lisesinde ve ogretmenlerimiz universitede klavyeyi kullanmayi bilmeyen kisilerin oldugunu soylemisti. Kendi basina basit programlama dilleri ogrenirsen ileride daha rahat olursun galiba.
Eğer meslek lisesine gidip bilişim okursan ve üniversite seçimlerinde bilişimle allakalı bir tercih yaparsan ekstra puan veriyordu diye hatırlıyorum. Emin değilim ancak bir araştırma yap istersen.
 
Eğer meslek lisesine gidip bilişim okursan ve üniversite seçimlerinde bilişimle allakalı bir tercih yaparsan ekstra puan veriyordu diye hatırlıyorum. Emin değilim ancak bir araştırma yap istersen.
Evet böyle bir avantajı var diye biliyorum fakat yinede hocalarına sorsa daha iyi olur. Tabi hangi bölümleri tercih edebileceğide önemli bir nokta. Herhangi bir kısıt var mı iyice araştırılmalı.
 
Hayir, hatta gerek yok. Meslek lisesi, universite okumadan meslek edindirebilmek amaciyla okunur. Eger muhendis olacaksan kastirip Fen Lisesi'ne git. Meslek lisesinde 2 senede ogrendigin seyi saglam universitede 2 gunde ogrenirsin.
 
Mühendisi fen-anadolu lisesi yetiştirir. Meslek liseleri, işçi ve mühendis arasındaki köprüyü kuran teknisyenleri yetiştirir.

Fen lisesi mezunuyum, TR'nin en iyi üniversitelerinden birinde okudum. Programlama bilgim, üniversiteye kadar sıfırdı. Üniversitede işi çok kolay kaptım. Lise hikaye, üniversitede geliştirirsin kendini.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı