Bilişim Teknolojileri Sorularının 10 Yıl Geriden Gelmesi

Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.318
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar lise son sınıftan mezun olmadan önce tüm alanlardan soruların bulunduğu geniş bir sınava tabi oluruz.
Ancak bizim sayın hocalarımız nedense bu sınavlarda bilgi düzeylerini, daha doğrusu bilgi düzeysizliklerini gözler önüne seriyorlar :)

Grafik Animasyon programlarının menü ve alt menülerinde hangi seçeneklerin olduğundan banane kardeşim? Bana o menüleri neden ezberletmeye çalışıyorsunuz?

Yıl olmuş 2015, tüm anakartlar tek tuşla o anda BOOT edilecek aygıtı seçebiliyor.
Bunlar hala amele gibi BIOS'a girip sıralama yapılacağını, iş bitince tekrar eski hale getireleceğini sanıyor.

Yıl olmuş 2015, Windows 7 çıkmış, desteği kesilmiş, Windows 8 - 8.1 gelmiş, Windows 10 gelmiş.
Bu beynini sevdiğimin insanları neden XP'deki kullanıcı hesaplarına nasıl erişileceğini soruyor.
Kardeşim ben XP'nin denetim masasını ezberlemek zorunda mıyım?

Denetim masasındaki ayarlamaları ezberlemek zorunda mıyım kardeşim? Soracak soru mu bulamadınız yahu?

SD kartların hafıza aralığı günümüzde nedir diye sormuşlar, cevap olarak 256MB-32GB yazıyor.
Bunların beyni 32GB döneminde donmuş, ilerisini göremiyorlar.

"Bir kasaya daha fazla donanım bağlayabilmemiz için kasanın GÜCÜNÜN daha fazla olması gerekir" demişler. Yahu o boşluk doldurmaya gücünün yazmak da nedir. Bizde PSU yok, biz kasanın gücü diyoruz onun yerine :)

Gelmişler bana 10 yıl önce kullanılan portun üzerindeki pin sayısını soruyorlar. Ulan banane kaç tane pin olduğundan, 2015 senesinde bunun ne önemi var? Niye bana 10 yıl öncesinin gereksiz bir teknolojisin gereksiz bir ayrıntısını soruyorsun?
IDE konnektöründe kaç tane pin olduğundan banane? PS2 portunun içindeki pin sayısından banane?
 
Düşün ki bu insanlar soruları güncellemekten aciz, yeni teknolojileri alıp, uygulayıp öğretecekler. Daha var olan geliştirilmiş teknolojiyi aktarmaktan acizler. Sonra da MEB bizim sitemize erişimi kapatır. Bu ülkeden adam olmaaaaaaz.
 
Haklı,Bilişim dersinde herkez oturuyor. Facebook/3d Fps.
Hocanın not vermek için bizden yapmamızı istediği şey ise 6 sayfa slayt hazırlamak.
Ancak bilişim kitabından işlemiyoruz belirteyim, bu kitaplarda Visual basic gibi şeyler anlatılıyor...
 
Ben üniversite okuyorum, ilk dönemdeki bilgisayar dersimizdeki final soruları M.Office Word kısayol tuşları idi ve bir sürü de kalan oldu dersten. Şaşırmamak lazım. :(
 
Bilgisayar müh. 2. Sınıf arkadaşıma Ram nedir? Harddisk nedir? Nerededir? İşlemci nasıl monte edilir? Ben öğretmiştim. Hadi yine iyisin. Bu ülkede eline 8-9 almamış makine mühendisi yetişiyor. :)
Doktorlara laf yok. :)
 
Hocam katılır mısın bilmiyorum, ölmeyi unutmuş, kendine de bize de yararı olmayan adamlar idarecilik yaptıklarını sanıyorlar. İnsanın içi gidiyor, yuh ... adamlarda öğretmenler yaşlandıkça profesör oluyor bizdekiler adını sorsan hatırlamayacak, hangi sınıfa girdiğini bilemeyecek halde.
 
Dünya genelinde en kötü eğitim sistemine sahip ülkeler arasında olduğumuza bizzat görerek ve test ederek şahit oluyorum.
12. sınıfım ve okula sadece yok yazılmamak için gidiyorum, can sıkıntısından ne yapacağımızı şaşırıyoruz.
 
IDE portunun kaç pin olduğunu bilmek değil IDE'nin ne olduğu öğretilmeli, sürekli eğitim sisteminin değişmesinin meyveleri diyelim buna.
 
Ben güney köprüsünün kalktığı , Adobe'nin CC sürümlerini çıkardığını , Intel'in artık işlemciye pin koymadığını , artık dahili görüntü bağdaştırıcılarının yanmadığını , İdenin tarihe karıştığını , sata3 çıktığını söylediğimde mavi ekran almıştım. Ha bide SSD var. Bir teknoloji dehası gibi olmuştum.
Benim veri tabanı bağlantısını anlatmadan performans ödevi veren hocam var. Kendim bulup yapınca bu benim anlattığım değil demişti. Windows 7 ye fatih projesi sayesinde 3 ay önce geçen okulum var (Geçen dediysem 20 makine) (Yaşasın Fatih Projesi (!)) .
Benim müfredatı hoca olmadan işleyecek arkadaşım var. Öte yandan oyunları boyutlarına göre seçen ( fiyatına göre seçeni de var ) , ekran kartlarını belleklerine göre sıralayan arkadaşlarım da var. Bana ne fireworks'un bilmem ne sekmesinden.
Buradan istese mühendis olacak ama olmayan (kazandım da ben gitmedim) hocalarıma sesleniyorum Technopat kurulalı 5 yıl oldu siz neredesiniz?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı