BİM Ülker İkram Zammı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Orasını Ülker'den aldığı faturayı bilmek gerekli kimin fırsatçılık yaptığını bilmek için. Ülker zamlı verdi ise Ülker'in, BİM bu fiyatı kendine göre yükseltti ise BİM'in suçu. Bunu da denetime geldiklerinde belgelerle çıkacaktır ortaya.
Zaten gramajı da düşürülmüş. Biz Ülker'in BİM'e daha pahalıya sattığını varsayalım. Sadece bir varsayım. Peki Ülker demeyecek mi benim de giderlerim arttı arkadaş diye? Tahıl pahalı, elektrik pahalı vs. gibi geçerli bahaneleri pekala var. Bu durumda ortada fırsat falan yok.

Bu üllede dolarla alakalı olmayan bir tane bile ürün yok. Paket suya kadar alakalı. Ülkede üreticinin ve tüketicinin tükettiği her şeyin %50'den fazlası dolar ile doğrudan bağlantılı. Haliyle toplam gider masrafı artıyor. Bu durumda yerli ürün olsa bile o ürünü üretip satanların giderleri doğrudan dolar ile alakalı olduğu için, satılan yerli ürünlere de zam yaparak açığını kapatmak zorunda. Kimse hayır kurumu değil. Devlet eğer "gerçekten" fırsatçılığın önüne geçmek istiyor olsaydı, önce sattıklarını geri almak ile başlayıp. Ardından liberalizm ilkesini bırakıp devletçilik ilkesi ise yoluna devam ederdi. Bu boş haberler çürük domatesin üstüne, pazardaki gibi kırmızı muşamba açmak gibi.

Son düzenleme:
Peki Ülker demeyecek mi benim de giderlerim arttı arkadaş diye? Tahıl pahalı, elektrik pahalı vs. gibi geçerli bahaneleri pekala var. Bu durumda ortada fırsat falan yok.
Bu şekilde gerçekleşen bir artış ise yerinde bir artış ise tabi dediğin doğru. Bunu da yine dediğim gibi denetimde ortaya çıkacaktır. Bu gibi ham madde ve iş gücüne yapılan bir zam varsa aynı oranda gider gelir düzeyine göre fiyatları yükseltebilir, buna milletin de zaten bir şey dediği yok. Sadece bahane ile bu gibi artışlara maruz kalmayın ürünlere fahiş fiyat artırımına milletin isyanı var.
Kısaca ince(sinsi) bir oyun yapan kişilere sesler çıkıyor.

Çakma siyasiler yine basmış her konuda olduğu gibi :)
Haber izlemeyen kişiler de belli oluyor zaten. Devlet zaten bu artışları denetim altına almaya çalışıyor konu sahibi de buna dikkat çekmiş. Dolarla ilgisi olmayan ürünlere bazı fırsatçılar bahane ile yükseltiyor dolarla konunun ilgisi yok o fırsatçılar gibi gelip burada dolar oyunu yapmayın.

Denetimleri o bulunduğun yer doğru yapmıyor, bu yüzden söylediğim yere bildir gelir denetler cezasını keserler konu sahibi. Bu gibi kurnazlıkları yakaladığınızda yetkili mercilere bildirin.
Çakma bilirkişilerden belli oluyor. Neyin ne olduğu. Hülooooğğ fırsatçılar. Ülke battı fırsatçılar zam yapıyor. Bu kadar iki yüzlülük pes doğrusu. Bu adam fırsatçı ise neden daha önce fiyat artışı yapmadı. Ülkede serbest rekabet ortamı var. Benim giderim karşılıyor ise ben zam yapmam, rekabet edip, bütün müşteriyi ben toplayacağım diyebilir değil mi? Maliyet artışı yoksa eğer. Ama sabah akşam haber diye bahsettiğiniz ahaber izleyenlere daha fazla deveye hendek atlatmaya çalışmaya gerek yok sanırım. Kalın sağlıcakla...

Nestle

Ülkemize gelen ilk büyük marka olmasının yanı sıra yeni kurulan Cumhuriyetin en önemli özel yatırımı olan Nestle, 1927 yılında üretime başladı.
Bu üretim, İstanbul'un Feriköy ilçesinde gerçekleşti. Nestle'nin Türkiye'de ilk ürettiği çikolata 500 gramdı. ‘Alıntıdır’. Bu dönemde yaşamak isterdim. Çikolata yarım kilo.

Nestle

Ülkemize gelen ilk büyük marka olmasının yanı sıra yeni kurulan Cumhuriyetin en önemli özel yatırımı olan Nestle, 1927 yılında üretime başladı.
Bu üretim, İstanbul'un Feriköy ilçesinde gerçekleşti. Nestle'nin Türkiye'de ilk ürettiği çikolata 500 gramdı. ‘Alıntıdır’. Bu dönemde yaşamak isterdim. Çikolata yarım kilo.
29 krizini de yaşamış olurdun.

29 krizini de yaşamış olurdun.

Evet.
IMG_7965.JPG

Dosya Ekleri

• IMG_7965.JPG
    IMG_7965.JPG
    13,9 KB · Görüntüleme: 68
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı