Binada ankastre kutusu yok

ardltn

Hectopat
Katılım
12 Ekim 2020
Mesajlar
113
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi bina içinde veya dışında ankastre kutusu yok. Yan komşunun binasının girişinde var, oradan siyah bir kabloyla benim binamın çatısına giriyor, oradan dağılıyor sanırım pek bakmadım. Binam müstakil 2 katlı bir ev. Binamda ankastre olmaması bana bir sıkıntı çıkartır mı internet hızı veya kopma olarak? Şu an 13Mbps altyapım var, evin 50metre ilerisine tip7 kutusu yerleştirdiler bu aktif oldugunda VDSL interneti almamda bir sıkıntı olur mu?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2020-11-08-10-38-46-074_moris.white.jpg
    Screenshot_2020-11-08-10-38-46-074_moris.white.jpg
    16,9 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
T-7'ye bağlı olursanız VDSL alabilirsiniz. Ankastrenin komşu bina duvarında olması sorun değildir.
Herhangi bir internet sıkıntısı olmaz yani kopma ve hız düşüklüğü gibi. Bir şey daha sorcaktım hocam benim altyapının 13mbps desteklemesine rağmen 2.50mbps alabiliyorum speedtestlerde. Bunun sebebi şu anki bağlı olduğum saha dolabından dolayı mı? 1.5km var evle saha dolabı arasında netspeed e göre.
 
Herhangi bir internet sıkıntısı olmaz yani kopma ve hız düşüklüğü gibi. Bir şey daha soracaktım hocam benim altyapının 13Mbps desteklemesine rağmen 2.50Mbps alabiliyorum Speedtest'lerde. Bunun sebebi şu anki bağlı olduğum saha dolabından dolayı mı? 1.5km var evle saha dolabı arasında NetSpeed'e göre.

Büyük ihtimalle uzaklıktandır VDSL için hızlı olun ama port kalmayabilir.
 
@ardltn kopma veya hız düşüklüğü sorunu yaşayacağınızı bilemeyiz.

1.5km mesafe varsa hızınız yaklaşık 9-11 Mbps arasında olması gerekiyor ve 2.5 Mbps alıyorsanız sorun var demektir.

Ben İstanbul'da yaşadığım zaman öyleydi saha dolabı ile aramda yaklaşık 1.5 km vardı ve hızı alamıyordum. Neyse yanlış biliyorsam düzelttiğiniz için teşekkürler.
 
@ardltn Kopma veya hız düşüklüğü sorunu yaşayacağınızı bilemeyiz.

1.5km mesafe varsa hızınız yaklaşık 9-11 Mbps arasında olması gerekiyor ve 2.5 Mbps alıyorsanız sorun var demektir.
İlk başta sorunu tespit etmem lazım. Bu sorunu kim tespit edebilir türk Telekom yetkililerini arasam bana yol gösterirler mi hocam
 
TT'ye arıza kaydı açın, ankastre ve saha dolabını kontrol etsinler derim.
Evet hocam da sonra şöyle düşündüm koyulan kutu aktif olduğunda yine sıkıntı olursa arıza kaydı açtırırım diye. Şimdi açtırırsam belki taşımazlar buraya diye düşündüm yanlışsam düzeltin
 

Yeni konular

Geri
Yukarı