BioNTech aşısı olmak doğru bir hareket mi?

18 yaşın altındaki herkes "çocuktur". Bunu da mı öğreteceğiz artık? Ayrıca "bir işe yaramaz" nedir? Bilim, haber illa sizin kafa yapınıza uygun hale mi getirilmeli inanmanız için?

"Louisiana Gov. John Bel Edwards said Friday that there are 13 children hospitalized with Covid at Children's Hospital New Orleans, including six under the age of 2. Four children are in the ICU, including a 3-month-old boy, a 23-month-old girl, an 8-year-old girl and a 17-year-old boy."

Haberlerin birinde açıkça 17 yaşındaki bir çocuğun yoğun bakımda olduğunu yazılmış.
17 yaşındaki bir çocuk yoğun bakıma düşünce ne oluyor? Dünyada yüz milyonlarca bu yaşta insan var, biri düştü diye diğerleri de mi düşecek? Tek yapman gereken ortalamaya bakmak. Ayrıca okuduğunu anlama kapasiten çok düşük olduğu için alakasız cevaplar veriyorsun, yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye ederim.
 
Birçok yeni vaka çıkıyor ve çıktıkta mutasyon riski artıyor. Türkiye'de beslenme ve uyku düzenin çoğu kişide olmadığını hatırlatmak isterim. Çoğalması ve ölümcüllüğü hızlıca artıyor. Aşı olmayanlar hem olanlar hem de diğer olmayanlar için risk yaratıyor. Düşünce özgürlüğü isterken başkalarının yaşama hakkına el koyuyorsunuz. Tamamen(Her tarafı hava giriş ve çıkışına kapatılmış, HEPA filtreler ile sürekli filtrelenen odalarda) izole edilmediği sürece aşı olmayanlar her zaman risk oluşturacak.

Sağlık konusunda özellikle başkalarını da etkileyen seçimlerin insanlara bırakılmaması taraftarıyım. İnsanların en temel hakkı olan yaşama hakkı için bazı özgürlüklerin kısıtlanması taraftarıyım. Özgürlük dediğiniz şey başkalarının özgürlüklerine girmediğiniz sürece özgürlüktür. Birisinin yaşam hakkını işgal etmek sizin özgürlüğünüzün bittiğini gösterir.
Aşı, bulaştırıcılığı azaltmıyor. Ben aşı olduğumda ya da olmadığımda başkalarına bulaştırma ihtimalim değişmeyecek. Bu yüzden can güvenliğinden endişe duyanlar aşı olabilir. Ve virüs bana ya da başkasına bulaşmasına göre mutasyona uğramıyor, her zaman uğruyor ve uğrayacak, doğanın kanunu.
 
17 yaşındaki bir çocuk yoğun bakıma düşünce ne oluyor? Dünyada yüz milyonlarca bu yaşta insan var, biri düştü diye diğerleri de mi düşecek? Tek yapman gereken ortalamaya bakmak. Ayrıca okuduğunu anlama kapasiten çok düşük olduğu için alakasız cevaplar veriyorsun, yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye ederim.
Sadece hasta olan veya yoğun bakıma düşmesi demek değil. Aşı olmayan kişiler bağışıklık sistemi üzerinde atlatabilse bile o süre içerisinde vücutta virüsün çoğalması ve mutasyona uğraması gibi ihtimaller de var. Virüsün kendisinden bile fark edemeyebilirsiniz. Siz hasta olmasanız bile gittiğiniz yerlerde birçok kişiyi hasta edebilirsiniz. Neredeyse herkesin özellikle Türkiye'de evden çıkmama gibi bir şansı yok.
 
Aşısızlardan oluşan kısmın %51 olduğunu söylemiştiler daha yeni. Allah Allah... 🙂


Olma sen.
Bill gay-t yaptı bunları hep, çip var.
 
Bütün dünyanın uğraştığı hem ekonomik hem sosyal olarak darbe yaptığı koronanın tek çözümü tek önlemi olan aşıyı yaptırmanın nesi ters? Hayırlı olsun ikinci dozunuda yaptır.
 
Eee? Yani bana ayrılabilecek doktorların yarısı boş yere kovid servislerinde. Buna sevinmem mi gerekiyor şimdi?
Yahu bir dediğiniz ötekiyle uyuşmuyor. Hem diyorsunuz yoğun bakımların neredeyse tamamı aşısızlarla dolu, hem diyorsunuz aşı olanlar da yoğun bakıma düşüyor. %51 aşısız, %49 aşılı vatandaş var yoğun bakımda. E ne mantığı var şimdi aşı olmanın o zaman? İşimi %2 daha garantiye almak için mi aşı olayım?

Olma sen.
Bill gay-t yaptı bunları hep, çip var.
Çip falan demedim. Sizinle konuşmam da bitmişti, durup dururken konuya atlamanıza gerek yoktu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı