BIOS güncellemek çok önemli mi?

frodobagginss

Hectopat
Daha fazla  
Yeni sistem aldım henüz gelmedi. Anakart PRO-H410M-B ilk işim BIOS'u güncellemek mi olmalı? Güncellemesem olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız donanımları ve yazılımları mümkün olduğunca en güncel versiyonlarda kullanmaya çalışın. Bu önerinin en önemli dayanağı güvenlik. Güvenliğin dışında verimlilik, performans, yeni özellikler vs. sayılabilir.

Uyum sorunu yaşayan donanımlar için gerekli olabiliyor, bazen güncel olmayan BIOS'larda taktığınız herhangi bir donanım uyum içinde çalışmayabiliyor, ek olarak sistem kararlılığı ile alakalı da güncellemeler gelebiliyor. Bir defasında başıma geldi ve H87 anakartım GTX 1000 serisi ekran kartı ile görüntü vermiyordu, BIOS Update yaptıktan sonra sorunsuz görüntü alabildi.

Yeni sistem aldım henüz gelmedi. Anakart PRO-H410M-B ilk işim BIOS'u güncellemek mi olmalı? Güncellemesem olmaz mı?
Zorunda değilsin hatta msi tavsiye etmiyor sorun olmadığı sürece, Bios hatası vs. alabilirsin veya elektrik giderse ve çift biosun yoksa bios gider.

Donanımsal bir problem yaşamadığın sürece, BIOS güncellemesi önemli performans değişikliği belirtmediği sürece güncellemek zorunda değilsin. Internetin derinliklerini kurcalıyorsan, BIOS güvenlik açıkları kapatıyorsa güncellemen önerilir.

Her ne kadar basit bir işlem olsa da, 35 yılda sadece 6 BIOS update yaptım, bir tane de yapılırken sistemin göçtüğüne şahit oldum - şanssız arkadaş 6 ay üzgün kalmıştı.

Zorunda değilsin hatta msi tavsiye etmiyor sorun olmadığı sürece, Bios hatası vs. alabilirsin veya elektrik giderse ve çift biosun yoksa bios gider.
En iyi MSI bilgisayarlardan olan GE76 Raider aldım bu yılbaşından iki gün önce. İlk başta youtubeda garip karelenmeler oluyordu. Bazı videolarda da ekran birden dalgalanıyordu ve hiçbirşey gözükmüyordu. Forumda da paylaşmıştım bu sorunu.
MSI GE76 Ekranda arada garip çizgiler oluyor

Hem windows10 hem de windows 11'de olmuştu. Başka forumlarda da okumuştum aynı sorunu. Sonraları geçti. Bios güncellemelerinden mi windows güncellemelerinden mi, sürücü güncellemelerinden mi bilmiyorum. Son bios güncellemesini de kurmadım.

Bir arkadaş da paylaşmış zamanında bu sorunu:
MSI GE76 Raider ekran bölünmesi ve renk kayması

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı