Çözüldü BIOS virüsü BIOS güncellemesi ile silinir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çözüm
Peki kesin diyebilir miyiz?
Bir de sizce BIOS güncellemesi ile BIOS virüsü silinir mi?

Bunun cevabini net olarak bilemeyiz.
USB kullansanizda kullanmasaniz da silinmeme ihtimali var.
BIOS virusu varsa zaten kendini isletim sisteminde baslatmistir. Format atsaniz da BIOS'tan kendini geri kopyalar.

Isletim sisteminden BIOS guncellemesi yapip BIOS'daki virusu silseniz bile virus isletim sisteminde aktifse kendini BIOS'a geri kopyalayip aktif hale getirebilir.
Recep Baltaş hocam:
"Karmşık bir virüs, BIOS'u güncellemekte kullanılan EZ Flash gibi bir aracı modifiye ederse bir sonraki güncellemeden de sağ kurtulmayı başarabilir gayet tabii." dedi.

Bir Microsoft moderatörü ise:
"BIOS'u güncellemek, virüsün nasıl programlandığına bağlı olduğundan, bu virüsün bir şekilde nasıl kaldırılacağını gerçekten garanti etmez. Bir virüsle uğraşırken herkese uyan tek bir çözüm yoktur. Başlamak için ne tür bir virüsle uğraştığımızdan bile emin değiliz. Bu nedenle, BIOS'unuzun gerçekten virüslü olduğunu düşünüyorsanız, bu sorunu doğru ve daha verimli bir şekilde çözmenize yardımcı olabilmeleri için ilgili bilgisayar üreticisine başvurmanızı öneririz. "

Bunu söyledi. Ancak ben USB kullanmadım BIOS'u güncellerken. Direkt olarak o inen güncelleme ISO dosyasını çalıştırdım ve güncelleme yaptı kendi kendine.

Yine de hala daha bana bulaşmış olan BIOS virüsünün güncelleme ile temizlenmemiş olma ihtimali var mı?

@Recep Baltaş hocam siz de cevap verirseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence de güncelleme ile garantisi yok. Ama BIOS yazılımı ilk önce silme sonra yazma işlemi yaparken virüsü de silerse bir ihtimal mümkün.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence de güncelleme ile garantisi yok. Ama BIOS yazılımı ilk önce silme sonra yazma işlemi yaparken virüsü de silerse bir ihtimal mümkün.

Güncelleme ile sil yükle yaparken ister istemez siler diye düşünüyorum. Ancak bana USB veya EZ Flash gibi şeyler kullanırsan güncellemeden sağ kalabilme ihtimali olduğunu söylediler. (ya da ben öyle anladım emin değilim.) Ancak ben ne EZ Flash kullandım ne de USB kullandım. Sadece güncelleme için inen dosyaya tıkladım ve hatırladığım kadarıyla da USB takılı bile değildi. (bir ara güncelleme dosyasını USB'ye atmak için takmıştım ancak onun dışında güncellerken USB falan kullanmadım en fazla o USB'nin içindeki güncelleme dosyası ile güncelledim.)

Hocam ben usb veya bir uygulama kullanmadım. Yine de BİOS virüsünün sağ kalma ihtimali var mıdır?
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı