Bir adet ölü pixel sorun olur mu?

Zamanla ölü pikseller çoğalabilir ve aşırı sinir bozucu bir hale gelebilir bence iade et.

(Tüketici Hakem Heyetine göre bir tane bile ölü piksel ayıplı mal kategorisine girer sorun çıkartamazlar yani.)

Nasıl insanlar dünyadaki sayısı 1 iken milyonlarca yıl sonra 7 milyar olduğuna göre o pixel de çoğalır tabii bu milyonlarca yıl sürmez 2hafta - 3 ay gibi sürer kendimden biliyorum.

Kuzenle İtopya'dan 2 tane MSI monitör aldık. Benimkinde bir sorun çıkmadı. Onun monitöründe 1 adet ölü pixel çıktı. Rahatsız etmiyor diye garantiye yollamadı. İleride çoğalma olursa garantiye gönderecek. En azından sıfırı gelmiş olur. Bence seni rahatsız etmiyorsa gönderme.
Yani odaklanmayınca bir şey gözükmüyor ama odaklanınca belli oluyor. Bir de sadece mavi renkte gözüküyor.

Sıfır ölü piksel garantisi gibi bir kampanyası yoksa 1, 2 ölü piksel için bir şey yapmıyor servisler. Mesela 1cm2 alanda 3-4 tane olursa veya toplamda 6-7 tane olursa falan değişim yapıyorlar. Çoğu marka bu şekilde çalışıyor. Bilginize.

Bence yollama dostum. Psikolojik olarak bir süre sonra alışıyorsun ona. Kuzenimin en çok korktuğu olaydı. Başına geldi. Ama geri göndermedi.

Hocam benim monitörüm de de var 1 adet arttığı falan yok zaten garantiye de sanırsam 5 pixelden aşasını kabul etmiyorlar bazı markalarda 10 içim rahat olsun derseniz yollayın onun dışında beni 2 3 aydır bir rahatsız etmişliği yok :D

Monitörüm de sadece koyu mavi renkte bir adet ölü pixel var. Aslında çok da rahatsız etmiyor. Şimdi değişim veya iade talebi oluşturursam 20 iş günü içerisinde bana ulaşacakmış. Açıkçası o kadar süre bekleyemeyeceğim. Sizce ileride sorun olur mu? Çoğalma gibi sorunlardan bahsediyorum.
Çoğalma gibi bir sorun olur mu emin değilim fakat bazı markalar garanti kapsamına girmesi için 5 tane ölü piksel olmasını istiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı