Bir Başyapıt Cyberpunk 2077

Hellblazer Aku

Hectopat
Katılım
26 Haziran 2019
Mesajlar
1.785
Makaleler
4
Çözümler
1
Yer
Whiterun
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu nasıl başlık? Bu kadar bug ve optimize sorunu ile çıkan bir oyun nasıl başyapıt olabilir?
Bunlar var, yok demiyorum, hatta bugların bulunduğu kolaj videolarına gülüp eğlenebiliyorum. :D

Benim bahsetmek istediğim konu oyunun hakkının yendiği bu kısımları eleştirip asıl içeriği görmezden gelmeleri.
Oyunu oynamak isteyenlerinde bu duydukları yüzünden vazgeçmeleri.

Evet Cyberpunk 2077 bir başyapıttır.
Peki neden?

Night City
Müthiş tasarlanmış çok estetik bir şehir,
Keşke daha çok şeyle etlkileşime geçilebilecek olay barındırsaydı.
Rockstar'ın o yaşayan dünya kısmını az da olsa görebilirsiniz, kıyı da köşede rağmenlerini yiyip muhabbet eden birkaç NPC gördüğünüzde durup dinleyin muhabbetlerinin ne kadar doğal olduğunu göreceksiniz.


Görsel olarak dediğim gibi çok estetik, gece motorunuza atlayıp neon ışıklar eşliğinde radyonuzda With Her çalarken Japantown'da turlamak huzur veriyor huzur.

1108288.jpg


Karakterler
İşte oyunun en güzel kısmı belki de burası, kim oyuncuya gerçekten yaşadığını hissettirebilen yan karakterler sunabiliyor?
Rockstar ve Naughty Dog evet, CDPR da Cyberpunk 2077 ile bunu sunabiliyor.
Oynarken bir RDR, TLOU derinliğini görebilirsiniz karakterlerde.

Örnek verelim Judy, ilk gördüğümde depresif bir lezbiyen oluşu ve erkeksi tavırlarından dolayı tamam Judy'ciğim anladım ben seni sen bir Netflix karakterisin demiştim. :p

Oyun ilerledikçe Judy'nin şu anki karakterinin nasıl oturduğunu, neden depresif olduğunu Rockstar kalitesinde bir deneyim ile bize aktardığında o duygu gerçekten size geçiyor ve çok rahat empati yapabiliyorsunuz.
Ve gel aga sarılayım ya da gel balım öpeyim diyorsunuz.
(Cinsiyetinize göre) :p

1120457.jpg


Johnny
Oyun boyunca sizle, gayet güzel ve eğlenceli işleniyor. Komik diyaloglar yaşadığınız da tebessüm ettiriyor.
Sürekli kendinden başkasını umurzamaz bir tip, fakat bir kırılma anı oluyor ve ilk defa gerçek duygularını size belli ediyor bu duygu size de geçiyor.

1114960.jpg




Oynanış
Sınırsız bir oynanış çeşitliliği ve her oynanışı destekleyen bir bölüm dizaynına sahip.
Girdiğiniz bir mekanda, gizli ilerlerken radyoda çalan Pain şarkısını duyunca Johnny'nin Wake The F*ck Up Samurai!

Cümlesi kulağınıza geliyor ve çekiyorsunuz katanayı dalıyorsunuz araya. Le Destroy'un mükemmel parçasının her bir sözü ile combattan aldığınız keyif artıyor. I'm your leader i'm f*cking boss! Cümlesi geldiğinde gizli girdiğiniz mekanı Samurai geldi dağılın diyerek katanadan geçirip çıkıyorsunuz.

1102783.jpg


Sonuç

Eğer Cyberpunk temasına ilginiz varsa kesinlikle sizi tatmin edecektir. Cyberpunk temasını sevdiğinize göre Japon temasını da seviyorsunuzdur bu da tatmin edecektir.
En geniş kapsamlı Cyberpunk oyunu ve buglar olmasa mükemmel bir deneyim.


Oyuna karşı bu kadar gelen kötü yorumlardan dolayı oynamaktan vazgeçtiyseniz sizi neden bu başyapıtı deneyimlemeniz hakkında bilgilendirmek istedim. Ama siz yine de bu ay gelecek olan Patchi bekleyin, şu an toparlanmış durumda ama o Patch ile çok daha temiz bir deneyim yaşarsınız :p

W3'de herkesin bahsettiği başyapıtı görememiştim ama ben başyapıtımı Cyberpunk 2077'de buldum.
Ve en sevdiğim 2. Oyun oldu.
1. Zelda seri olarak da öyle.

CDPR ileride getireceği Update'ler ile oyunu vermek istedikleri seviyeye de çekecektir güveniyoruz.

Okuduğunuz için teşekkür ederim sıktıysam özür dilerim. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başyapıt ibaresini nasıl yerleştirdiniz bilmem ama bayağıdır iyi oyun oynamamışsınız belli.
Öncelikle oyun güzel evet başında geçirdiğim 35 saat zevkliydi.
Fakat iyi yapığı şeyler kadar rezil yaptığı şeylerde var. Bu yazıda bazı kötü yaptığı ( iyi yaptığını ne kadar iyi yapsa da kötüyü de o kadar kötü yapmışlar )şeyleri anlatmaya çalıştım.

1.Sniperlar oyunda asla kullanmamanız gereken tüfek diyebilirim çünkü siz biraz uzaklaşıp kafaya tak tak headshot yağdırmaya başlayınca size karşı aşırı savunmasız oluyorlar bu konuda tavsiyem biraz yüksek kalan bir yere çıkıp sadece Sniper ile kafaya ateş edin asla cevap veremiyorlar.
2.seçtiğin karakterin zerre önemi yok (kadınsa Judy ile erkekse panam ile ek bir 30 sn giriyor devreye) ilk 15 dk değişiyor sadece ve o karakter seçilince gelen cümlelerin bir önemi yok bir şey değişmiyor. Bu da yeniden oynanabilirliği çok düşürüyor.
3.farklı oyun sistemlerini destekliyor demişsiniz fakat yine ilk birkaç bölüm için geçerli zaten oyunun ikinci yarısında genel kalitenin aniden düşüp her şeyin alel acele yapıldığı çok sırıtıyor bunu oyunu bitirdikten sonra yan görevleri yapınca fark ettim meğer yan görev koymadık deyip ana hikayeyi oraya taşımışlar bende niye şey oldu bittiye geldi dedim (14 saatte ana hikaye bitiyor ) yani mutlaka yan görevleri bitirin öyle oyunun sonunu görün.
4.skil ağacı niye var merak ettim - çift zıplama, cooldawn, bir de bir iki ek hack özelliği var onlar dışında ya pasif ya da gereksiz özellikler.
Genel sonuç oyunu en zorda bir ek özellik sibernetik özel eşya olmadan sadece güçlü bir Sniper ile köşeye geçerek bir kez ölmeden bitirebilirsiniz yani daha geliştirilmesi gereken çok şey var. Umarım ilerleyen günlerde DLC'ler falan gelince yapay zeka düzelir ya da Sniper'lar oyundan kalkar.
 
Başyapıt ibaresini nasıl yerleştirdiniz bilmem ama bayağıdır iyi oyun oynamamışsınız belli.
RDR 2 ve SM Galaxy 2'yi iyi oyundan saymıyorsanız oynamamışız.
Bu oyun bu kadar optimize sorunu ve bug ile doluyken başyapıt olmasına imkan yok zaten. Yazımda belirttiğim gibi bunları görmezden geldiğimde başyapıt diyebilirim. İnsanlar oyunun buglarını eleştirip asıl içeriği görmezden geliyor, içeriğin kalitesini anlattım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı