Bir bilgisayar virüsü en fazla ne yapabilir?

Demek ile olmuyor maalesef. Olayın benim haklılığım ya da haksızlığım ile alakası yok, olay herkese açık bir forumda insanların yanlış bilgilendirilmesi.

Öncelikle ekran kartında veri depolayabilen tek donanım VRAM. VRAM "Volatile Memory" yani geçici bellek mantığıyla çalışır, ekran kartının gücü kesildiğinde içindeki bütün veriler kaybolur. Bu nedenle ekran kartında zararlı yazılım tutulması imkansızdır.
Ekran kartına virüs bulaşır mı? alın bu konuda yanlış bilgi olarak verilmiş sizde yanlış bir bilgi veriyorsunuz.
 
Ekran kartına virüs bulaşır mı? alın bu konuda yanlış bilgi olarak verilmiş sizde yanlış bir bilgi veriyorsunuz.
Yanlış bilgi olarak işaretlemelerinin nedeni arkadaşların attığı makaleler fakat yanlış bilgi olarak işaretleyen moderatörler'de muhtemelen o makalelerde sözü geçen "Jellyfish" adlı yazılımı derinlemesine araştırmamışlar.

Bu yazılım ekran kartında herhangi bir virüs depolamıyor sadece tuş vuruşlarını geçici olarak GPU'da tutuyor. Bu tür yazılımlar hakkında akademik makalelere baktığında "GPU-Assisted Malware" yani "GPU-Yardımlı zararlı" olarak geçiyor bütün işi GPU yapmıyor anlayacağın. Yani o ekran kartını çıkarıp başka bir bilgisayara taktığın zaman virüsün o bilgisayara da geçmesi gibi bir durum yok. Kaldı ki bu konudaki en son gelişme 2015'de yapılmış, 2015'ten bu yana bu tür açıkları firmaların kapatmamış olması olanaksız.

Bahsi geçen yazılımın geliştiricilerinin 2013'te yazdığı makale de söylediklerimi doğruluyor:

Screenshot_5.png

Türkçesi: GPU-tabanlı prototip keylogger'ımızın ana sınırlaması işlemin yürütülmesini kontrol etmek için bir CPU işlemine ihtiyaç duymasıdır.

Makelenin adı: You Can Type, but You Can’t Hide: A Stealthy GPU-based Keylogger
 
Bilgisayar virüslerinden pek kormuyorum nedense. Kredi kartı bilgisayarımda kayıtlı değil ayrıca önemli bir bilgim de yok. Bulaştı diyelim zaten o diskini gidip sıfırlasan zaten bitmiyor mu? Neden trojan gibi virüslere bu kadar tehlikeli bakılıyor? Diskini bilgisayarcıda sıfırlasan olur biter zaten onun dışında RAM'e sızacak değil ya. Sizce ben mi yanlışım?

Oyun bilgilerin, fotoğrafların, Google hesabın hepsinin şifreleri çalınır. Telefon numaran çalınır. Dosyaların şifrelenir. Bilgisayarı yavaşlatır. İŞletim sistemini çökertebilir. Hatta internet bağlantını kullanıp o internete bağlı olan tüm cihazlara bulaşabilir. Yani tahmin edemeyeceğin kadar virüs çeşidi var ve Windows Defender bunlara karşı çok zayıf.
 

Geri
Yukarı