Bir dairenin elektriği en fazla kaç bilgisayarın çalışmasını kaldırır?

Raisha

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle, merhaba foruma yeni üye oldum. İnternetten araştırırken bu forumda daha etkili yorumlar gördüğüm için konuyu burada açma gereğinde bulundum faydalı arkadaşlar ve anlayan dostlar olacağını düşündüğüm için.

Siz sormadan ben bu kadar [Bilgisayarları ne yapacağım diyen arkadaşlar olur illaki yorumlarda gördüğüm için yazıyorum].

Öncelikle bilen arkadaşlarımız vardır Online oyunlarda çoklu PC yani farm olarak adlandırdığımız olayı yapacağım şu an kendi evimde 15 - 20 senelik bir daire.

Bir ailenin günlük ihtiyacı olan televizyon, klima, buzdolabı, çamaşarı makinesi, bulaşık makinesi vs. Türü seyler kullanılıyor hatta 2X buzdolabı aktif.

Bunlar ihtiyaçlar halinde buzdolabları ve televızyon sürekli acık tabii. Diğerleri ihtiyaç halinde süreklı kullanılan beyaz eşyalar.

Ayrettten şu an faal olarak aktif 16 PC - 2 X monitör kullanıyorum. Bu 16 bilgisayar tek sistem uzaktan masaüstü üzerinden kontrol edebiliyorum aynı ağa sahip olduğum için. Şu an maximum 16 yapmamın sebebi 50 MB internet desteği alabildiğim için altyapı olarak TurkNet 1000 MB geçmeyi düşünüyorum bunun için öncelıkle halledilmesi gereken başlıca seyleri halletikten sonra ilk işim TurkNet 1000 MB fiber giga geçmek.

Benim en çok anlamadığım ve merak ettiğim olay şu ben işi bir nevi ticariye dönüştürmek vergisel olarak. Bilgisayar adetini 50-100 bilgisayara çıkarmak istiyorum. Ama benim kendi dairem olsun veya yeni bir binada kiralık tutulabilir yeni bir bina olsun bir dairenin maximum kaldıracağı bilgisayar adeti kac adet olabilir?

Bazı konu açan arkadaşları gördüm 2-3 bilgisayardan bahsetmiş bazıları da max 4 bilgisayar kaldırır türü şeyler yazınca burada bir yanlışlık var dedim cunku 16 bilgisayar şu an aktif çalışıyor şantel atmadan. Bilgisayarlar 7-24 acık haftada bir kez - 2 saat dinlendiriyorum bu kadar.

Ortalama bilgisayarların özellikleri

i3- 9 nesil i3 -12 nesil arası # RAM'ler stabil 16 GB - ekran kartları cıhazalara göre GTX 1650-1660 - RX 570-580 cıhazların hemen hemen hepsınde bu tür ekran kartları vardır.

i5- 9 nesil i5 -11 nesil arası.

AMD Ryzen 5-5500-5600 X'ler ve arası

Tabii ki ilerleyen zamanlarda dediğim gibi bilgisayarlar çoğalınca regülatör şart kaçlık regülatör de işimi görür.

Şimdiden yardımcı olacak ve bilgisini paylaşabilecek arkadaşlarıma minnettarım.

İyi sosyaller iyi eğlenceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle, merhaba foruma yeni üye oldum. İnternetten araştırırken bu forumda daha etkili yorumlar gördüğüm için konuyu burada açma gereğinde bulundum faydalı arkadaşlar ve anlayan dostlar olacağını düşündüğüm için.

Siz sormadan ben bu kadar [Bilgisayarları ne yapacağım diyen arkadaşlar olur illaki yorumlarda gördüğüm için yazıyorum].

Öncelikle bilen arkadaşlarımız vardır Online oyunlarda çoklu PC yani farm olarak adlandırdığımız olayı yapacağım şu an kendi evimde 15 - 20 senelik bir daire.

Bir ailenin günlük ihtiyacı olan televizyon, klima, buzdolabı, çamaşarı makinesi, bulaşık makinesi vs. Türü seyler kullanılıyor hatta 2X buzdolabı aktif.

Bunlar ihtiyaçlar halinde buzdolabları ve televızyon sürekli acık tabii. Diğerleri ihtiyaç halinde süreklı kullanılan beyaz eşyalar.

Ayrettten şu an faal olarak aktif 16 PC - 2 X monitör kullanıyorum. Bu 16 bilgisayar tek sistem uzaktan masaüstü üzerinden kontrol edebiliyorum aynı ağa sahip olduğum için. Şu an maximum 16 yapmamın sebebi 50 MB internet desteği alabildiğim için altyapı olarak TurkNet 1000 MB geçmeyi düşünüyorum bunun için öncelıkle halledilmesi gereken başlıca seyleri halletikten sonra ilk işim TurkNet 1000 MB fiber giga geçmek.

Benim en çok anlamadığım ve merak ettiğim olay şu ben işi bir nevi ticariye dönüştürmek vergisel olarak. Bilgisayar adetini 50-100 bilgisayara çıkarmak istiyorum. Ama benim kendi dairem olsun veya yeni bir binada kiralık tutulabilir yeni bir bina olsun bir dairenin maximum kaldıracağı bilgisayar adeti kac adet olabilir?

Bazı konu açan arkadaşları gördüm 2-3 bilgisayardan bahsetmiş bazıları da max 4 bilgisayar kaldırır türü şeyler yazınca burada bir yanlışlık var dedim cunku 16 bilgisayar şu an aktif çalışıyor şantel atmadan. Bilgisayarlar 7-24 acık haftada bir kez - 2 saat dinlendiriyorum bu kadar.

Ortalama bilgisayarların özellikleri

i3- 9 nesil i3 -12 nesil arası # RAM'ler stabil 16 GB - ekran kartları cıhazalara göre GTX 1650-1660 - RX 570-580 cıhazların hemen hemen hepsınde bu tür ekran kartları vardır.

AMD Ryzen 5-5500-5600 X'ler ve arası

Tabii ki ilerleyen zamanlarda dediğim gibi bilgisayarlar çoğalınca regülatör şart kaçlık regülatör de işimi görür.

Hocam bilgisayarların istediği toplam Amper değerini bilmen gerek. Sigortaların hepsi belirli bir amper değerine kadar destekler. O sınır aşıldığında güvenlik sebebiyle şalter/sigorta atması dediğimiz olay yaşanır. Sigortalarınızın ne kadar desteklediğini kontrol ederek bunu bulabilirsiniz. Bilgisayarları farklı odalara yaymanız daha fazla rahatlatır. Ayrıca tüm yumurtaları aynı sepete koymamış olursunuz.

Hocam bilgisayarların istediği toplam Amper değerini bilmen gerek. Sigortaların hepsi belirli bir amper değerine kadar destekler. O sınır aşıldığında güvenlik sebebiyle şalter/sigorta atması dediğimiz olay yaşanır. Sigortalarınızın ne kadar desteklediğini kontrol ederek bunu bulabilirsiniz. Bilgisayarları farklı odalara yaymanız daha fazla rahatlatır. Ayrıca tüm yumurtaları aynı sepete koymamış olursunuz.

Hocam merhabalar tekrardan Bilgisayarların istediği toplam amper nasıl bulacağım ?

Şuan zaten 8 pc 1 odadan 8li priz diğer 8 pc bi odadan 8 li priz ile cekiyorum tek Prize yuklenmemek ıcın ama şu varki 50-100 adetten bahsettıgımız ıcın sorun olur mu en ufak bu konuda bılgım yok yapanlar var nasıl yapıyor en ufak fikrim yok ?

.

Yardımcı olacak arkadaşlar var mı?

Son düzenleme:
ama şu varki 50-100 adetten bahsettıgımız ıcın sorun olur mu en ufak bu konuda bılgım yok yapanlar var nasıl yapıyor en ufak fikrim yok ?
Hocam sayınıj miktarı önemli değil. Evin elektrik şebekesini yeniden elden geçirmeniz gerekebilir. Bazı eski yapılarda tavandan metal raf gibi bir yer üzerinde kablolar görmüş olabilirsiniz. Fazladan güç gerektiği zaman o şekilde şebekeyi güçlendiriyorlar. Siz de yapabilirsiniz. Akım korumalı priz kullanmayı deneyin. Kaliteden asla ödün vermeyin. Şakaya gelmez.

Hocam merhabalar tekrardan Bilgisayarların istediği toplam amper nasıl bulacağım ?
Güç kaynaklarınıza bakarak öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarlar 7/24 açıksa 2 saat dinlendirmenize gerek yok hatta genleşmenin sorun yarattığını iddia ederseniz devamlı sıcak olması daha iyi bile diyebiliriz.(temizlik için zaten zorunlu kapatacaksınız ayrıca) 50-100 bilgisayarın olduğu evde hadi kışın gene oturursunuz belki ama yazın nasıl olacak o iş? Şu anda bile gürültü olmuyor mu?

Watt işine gelirsek, her bağlantının sigortası farklıdır dolayısı ile o bağlantıya ancak sigortanın kaldırdığı kadar bilgisayar bağlayabilirsiniz.

Şimdi burada asıl sorun şu. O şalterler yapılırken döşenen kabloya uygun olarak mı seçildiler? Eğer burada sorun yoksa şalterler atana kadar yüklenebilirsiniz. Sadece devamlı kaldıramadığı yük bindikçe şalter atar ona göre yerlerini değiştirebilirsiniz.(devamlı bu şekilde kullanmak her konuda sakıncalı onu da belirteyim)

Ama burada büyük bir ama var, eğer şalterlerde sorun varsa veya kablolara uygun döşenmediyse kablolar bildiğin erir. Termal kamera varsa duvarlara tutarak en azından ısınıp ısınmadıklarını görebilirsin.

Şu ana kadar sadece ev içi tesissat için konuştum.
Bir de eve gelen ana hatın taşıyabileceği var. O konuda bil bilgim yok, chat-GPT'ye sordum oda 7000-14000 watt arası diye salladı.

Bence bir eve 100 bilgisayar bağlamak sorun olabilir bu şekilde, eğer 1 eve, 2 ayrı hat çekilmesine izin yoksa.

Edit:Şunuda ekleyeyim bilgisayarlar 400 watt bile desek maks kullanımda 8 bilgisayar 3200 watt yapıyor. Aldığınız 8'li uzatma kabloları için maks neydi?

Hocam sayınıj miktarı önemli değil. Evin elektrik şebekesini yeniden elden geçirmeniz gerekebilir. Bazı eski yapılarda tavandan metal raf gibi bir yer üzerinde kablolar görmüş olabilirsiniz. Fazladan güç gerektiği zaman o şekilde şebekeyi güçlendiriyorlar. Siz de yapabilirsiniz. Akım korumalı priz kullanmayı deneyin. Kaliteden asla ödün vermeyin. Şakaya gelmez.

Güç kaynaklarınıza bakarak öğrenebilirsiniz.
Philips SPN7080WA/62 Sekizli Akım Korumalı Priz

Bunu kullanıyorum 8 + 8 olarak . pc lere

Bilgisayarlar 7/24 açıksa 2 saat dinlendirmenize gerek yok hatta genleşmenin sorun yarattığını iddia ederseniz devamlı sıcak olması daha iyi bile diyebiliriz.(temizlik için zaten zorunlu kapatacaksınız ayrıca) 50-100 bilgisayarın olduğu evde hadi kışın gene oturursunuz belki ama yazın nasıl olacak o iş? Şu anda bile gürültü olmuyor mu?

Watt işine gelirsek, her bağlantının sigortası farklıdır dolayısı ile o bağlantıya ancak sigortanın kaldırdığı kadar bilgisayar bağlayabilirsiniz.

Şimdi burada asıl sorun şu. O şalterler yapılırken döşenen kabloya uygun olarak mı seçildiler? Eğer burada sorun yoksa şalterler atana kadar yüklenebilirsiniz. Sadece devamlı kaldıramadığı yük bindikçe şalter atar ona göre yerlerini değiştirebilirsiniz.(devamlı bu şekilde kullanmak her konuda sakıncalı onu da belirteyim)

Ama burada büyük bir ama var, eğer şalterlerde sorun varsa veya kablolara uygun döşenmediyse kablolar bildiğin erir. Termal kamera varsa duvarlara tutarak en azından ısınıp ısınmadıklarını görebilirsin.

Şu ana kadar sadece ev içi tesissat için konuştum.
Bir de eve gelen ana hatın taşıyabileceği var. O konuda bil bilgim yok, chat-GPT'ye sordum oda 7000-14000 watt arası diye salladı.

Bence bir eve 100 bilgisayar bağlamak sorun olabilir bu şekilde, eğer 1 eve, 2 ayrı hat çekilmesine izin yoksa.

Edit:Şunuda ekleyeyim bilgisayarlar 400 watt bile desek maks kullanımda 8 bilgisayar 3200 watt yapıyor. Aldığınız 8'li uzatma kabloları için maks neydi?
Hocam Merhabalar İlginiz ve alakanız yorumlarınız ıcın öncelıkle tesekkürler - Yazık Tabiki cok güzel bir yere değindiniz Bizzat da izmirde yasıyorum Klima ayarlıcam ona güzel bi daikin klima onemli olan once bi sistemi oturtabilmem öncelik işim . önümüz malum kış

İste sorun orada yani ben Elektiriksel olarak hiç anlamam elektirik işlerinden yani sigorta kac watt kaldırır kac amper hiç anlamadıgım ıcın yorumu buraya acma gereği duydum bana deki git Sigortanın gücünü öğren gel ögreneyım ama ınankı hıc anlamam.

Yani diyorsunuz ki ornek suan 16 PC AKTİF faal sorun yok sıra sıra yukseltın kı taki nerede şaltel atarsa ozaman bilinki oraya kadar maxımum güc saglıyor gibimi ?

Peki sanayi elektiriği bunu kaldırır mı Dükkan tutsak genelde burdaki dükkanlar 100 metrede olsa sanayi elektiriği war derdimize o care olur mu ?

Prizi linkini attım reis

Buraya göre 3600 üzerinde.

Kasalarda PSU kaç watt?

Edit: Ayrıca Bronze, Gold vs...

Merhabalr 3-5 tanesıen baktım 500-600 waat yazıyor üstünde Power'lerın - 80 Plus falan yazıyor yanında bir de.

Bir ailenin günlük ihtiyacı olan televizyon, klima, buzdolabı, çamaşarı makinesi, bulaşık makinesi vs. türü seyler kullanılıyor hatta 2X buzdolabı aktif.

Bazı konu açan arkadaşları gördüm 2-3 bilgisayardan bahsetmiş bazıları da Max 4 bilgisayar kaldırır türü şeyler yazınca burada bir yanlışlık var dedim cunku 16 bilgisayar şu an aktif çalışıyor şantel atmadan. Bilgisayarlar 7-24 acık haftada bir kez - 2 saat dinlendiriyorum bu kadar.

Ortalama bilgisayarların özellikleri.

AMD Ryzen 5-5500-5600 X'ler ve arası.

Buraya göre 3600 üzerinde.

Kasalarda PSU kaç watt?

Edit: Ayrıca Bronze, Gold vs...

Bir de konudan ayrı burada sizlerden iyi olmasın bu konularda cok bilgili bir abimiz var durumu anlattım böyle böyle dedim kendisine kendisi sadece bilgisayar işleri ile ugraşır ve elektronık ile arası cok iyidir dediği kelime şu zaten önemli olan sen bilgisayarın acmak için bastığında asıl o zaman elektrik cekiyor gibi konuştu ornek bilgisayarlarını acarken sıra sıra AC dedi kaaptırkende sıra sıra kapat dınlendırırken garanti +70 tane kadar acar dedi.

Son düzenleme:
70 bilgisayar Idle dursa 7000 watt yapıyor, 300 watt çekseler 21.000 olacak. Daha önce dediğim gibi Ev için toplamda maksimum nedir bilmiyorum ama daha fırın çalışacak, klima, süpürge, tost makinesi vs.

Ayrıca Wake Up on LAN kullanmadan elle aynı anda 70 bilgisayarı nasıl açacaksınız? :p ama dediği doğru aynı anda açmamakta fayda var.

Zaten evde şu an kaç şalter var? Hepsi 16 amper desek hepsine yaklaşık 8 bilgisayar bağlarsanız maksimum olacak odur AMA daha dediğim gibi ana giriş limiti var onların toplamı kesin ana giriş/ana şalter limitini geçiyordur.

Şunu da ekleyeyim kablolar ısındıkça sorun büyüyor o yüzden hala 7/24 çalışmaya kesin uygundur diyemem. Normalde fırın 1 saat, ocaklar, makineler, 2-3 saat çalışır. Bir de işin o boyutu var ama mantıken 7/24 çalışacak şekilde bu limitlerin koyulmuş olması lazım ama kesinde konuşamıyorum.

Bence siz kendinize 14.000 watt limiti koyun. Her kasayı da garanti olması için 400-500 watt hesaplayalım.(şu anki ekran kartları o kadar çekmez hatta uygulamanıza göre 200 Watt altı bile olabilir yük, ben sadece PSU'ya göre mantıklı bir değer verdim)

Bu şekilde evdeki diğer aletler hariç 25-35 bilgisayar ediyor. Biraz geniş verdiğimiz için evdeki aletler ile bu sayılar bence güvenlidir diyebiliriz.

(4090'lu bilgisayarlar kullanırsanız hesap çok ama çok dramatik olarak değişir bu hesap sadece bu ekran kartlarına göre)

Sanayi elektiriği kesinlikle kaldırır çok daha güçlü makineler kullanıyorlar sonuçta koca fabrikalar o şekilde çalışıyor ama nasıl, nerede, ne şekilde kaça bağlarlar hiç bilmiyorum.

Son olarak daha kesin sonuçlar öğrenmek için wattmetre alabilirsiniz ama o değerlere bakıp ucu ucuna hesap yapmayın bence her zaman hata payı bırakın. Biz her şeyi olması gerektiği gibi ve sağlam olarak düşünüyoruz ama öyler olmayabilir. Kabloda olan basit bir eziklik bile sorun yaratabilir min-Max yaparsanız.

Ve kesinlikle 2 çeşit yangın alarmı alın o kadar bilgisayar olacaksa aynı yerde.

70 bilgisayar idle dursa 7000 watt yapıyor, 300 watt çekseler 21.000 olacak. Daha önce dediğim gibi ev için toplamda maksimum nedir bilmiyorum ama daha fırın çalışacak, klima, süpürge, tost makinesi vs.

Ayrıca wake up on lan kullanmadan elle aynı anda 70 bilgisayarı nasıl açacaksınız? :p ama dediği doğru aynı anda açmamakta fayda var.

Zaten evde şu an kaç şalter var? Hepsi 16 amper desek hepsine yaklaşık 8 bilgisayar bağlarsanız maksimum olacak odur ama daha dediğim gibi ana giriş limiti var onların toplamı kesin ana giriş/ana şalter limitini geçiyordur.

Şunu da ekleyeyim kablolar ısındıkça sorun büyüyor o yüzden hala 7/24 çalışmaya kesin uygundur diyemem. Normalde fırın 1 saat, ocaklar, makineler, 2-3 saat çalışır. Bir de işin o boyutu var ama mantıken 7/24 çalışacak şekilde bu limitlerin koyulmuş olması lazım ama kesinde konuşamıyorum.

Bence siz kendinize 14.000 watt limiti koyun. Her kasayı da garanti olması için 400-500 watt hesaplayalım.(şu anki ekran kartları o kadar çekmez hatta uygulamanıza göre 200 watt altı bile olabilir yük, ben sadece PSU'ya göre mantıklı bir değer verdim)

Bu şekilde evdeki diğer aletler hariç 25-35 bilgisayar ediyor. Biraz geniş verdiğimiz için evdeki aletler ile bu sayılar bence güvenlidir diyebiliriz.

(4090'lu bilgisayarlar kullanırsanız hesap çok ama çok dramatik olarak değişir bu hesap sadece bu ekran kartlarına göre)

Sanayi elektiriği kesinlikle kaldırır çok daha güçlü makineler kullanıyorlar sonuçta koca fabrikalar o şekilde çalışıyor ama nasıl, nerede, ne şekilde kaça bağlarlar hiç bilmiyorum.

Son olarak daha kesin sonuçlar öğrenmek için wattmetre alabilirsiniz ama o değerlere bakıp ucu ucuna hesap yapmayın bence her zaman hata payı bırakın. Biz her şeyi olması gerektiği gibi ve sağlam olarak düşünüyoruz ama öyler olmayabilir. Kabloda olan basit bir eziklik bile sorun yaratabilir min-Max yaparsanız.

Ve kesinlikle 2 çeşit yangın alarmı alın o kadar bilgisayar olacaksa aynı yerde.

Yani dükkan olsa daha mantıklı dıyorsunuz doğru mudur hocam? Genelde daha önce tekstil dükkanı olarak tutulmus bir dukkanda buldum aslında cadde üzerinde sayılır ve 1000 MB TurkNet altyapısıda var. Peki ben bu işi net kimlerden öğrenebilirim yani bu iş üzerine bana kesin şöyle şu olur böyle şu olur diye hocam her elektrikci de anlamıyor bu işten uğraşanlar anlıyor bilgisayardan falan anlayanlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı