Bir insan ne zaman olgunlaşır?

Geliştirici

Decipat
Makaleler
1
Herkese merhaba! Uzun süredir istemsizce düşünüyorum ve açıkçası bir cevap bulabilmiş değilim. :) Sizce insan ne zaman olgunlaşır? Hani ne gibi durumlar yaşaması gerekir? Bugün de biraz bunu tartışalım istiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum. İyi Sosyaller!

Herkesin olgunlaşma yaşı farklıdır.
Herkesin de olgunlaşmadan anlayacağı şey farklıdır.
Yani burada bu soruya bir cevap veremezsin.
Kimi 13 yaşında olgunlaşır. Kimi hiç olgunlaşmaz.

Hayatta şımaracak kimsen kalmadığında hayat seni kocaman bir adama çevirir derler. Ne zaman ki artık kimseyle çocuk olamıyorsundur, o saatten sonra olgunsundur.

Ama içindeki çocuk ölmez, gün gelir seninle birlikte çocuk olacak biri karşına çıkar, o zaman da çocuk olursun.

Belirli bir yaşı yoktu bence bu durumun kısacası. Başta dediğim gibi, hayatın şartları seni neye zorluyorsa o oluyorsun...

12 yaşında ev geçindiren, kardeşine bakanlar da var, 25 yaşında ailesinin biricik prensi-prensesi olan da ;)

Kişiden kişiye değişir bence. Bazıları vardır 30 yaşında olgunlaşmaz aynı hayatı yaşamasına rağmen, bazısı vardır daha 10 yaşında 30 gibi konuşur.

12 Yaşında olmama rağmen yaşadığım sağlık sorunları yüzünden erken olgunlaştığımı düşünüyorum ben. Genellikle insanlar bana ya 15 ya 16 17 yaş diyorlar. Psikolojik olarak yaşıtlarımdan çok daha ileride gibi hissettiğim için arkadaş bulamıyorum,37 yaşında beraber oyun oynadığım kişiler var.
Herkese merhaba! Uzun süredir istemsizce düşünüyorum ve açıkçası bir cevap bulabilmiş değilim. :) Sizce insan ne zaman olgunlaşır? Hani ne gibi durumlar yaşaması gerekir? Bugün de biraz bunu tartışalım istiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum. İyi Sosyaller!

Sağlık sorunları kesinlikle insanı olgunlaştırıyor çünkü sağlık sorunu yaşadığınız zaman bunun geleceğinizi kötü şekilde etkileyeceğinizi biliyorsunuz. 10 yaşında Tip 1 Diyabet tanısı konuldu o andan itibaren eğitimde aldıkça hayatın ne kadar zor olacağını anladım. Şu an 18 yaşındayım ve birçok kişi yaşına göre fazla olgunsun tarzı cümleler kullanıyor. Ben bu cümleleri almama rağmen hala olgun olduğumu düşünmüyorum, olgun olmak için çok kürek çekmek lazım. Bana göre olgunluk tecrübeyle de kazanılır, ben şu ana kadar birçok şeyi tecrübe ettim. Ama herkes farklı olduğu için olgunluk herkese göre değişebilir.

Hayattan darbe yediği zaman kişiliğinin değiştiğini fark ettiğinde.
1652387902309.png

Unutma, acıların seni özgürleştirir. Bunun farkına vardığın zaman olgunlaşmış olursun.

''Sahip oldukların, sonunda sana sahip oluyor.''​

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı