Bir insan neden çocuğu ile ilgilenmez?

Videodaki durum biraz genel olarak asyanın bakış açısına vurabileceğimiz bir durum.

Çocuğun okul okumasına önem veriyorlar çocuk olmasına değil. Notları iyi olunca süper bir çocuk yetiştireceklerini ve gururlanabileceklerini sanıyorlar. Ki Asya ülkelerine bakarsak eğitim sistemi katıdır çalışma koşulları da farklı değildir.

Genel konuşacak olursak baba yorgun, ana yorgun dinlenmek istiyor ama bacak boylu çocuk gelip hadi benimle oynayın daha da yorulun diyor onların gözünden. Ha ne kadar doğru tartışılır ancak oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kim ne derse desin, Türkiye çocuk yetiştirme konusunda bazı ülkelerden daha iyi, burada ne kadar çocuğa şiddet varsa, emin olun o kadar çocuğunu düşünüp, hem akademik, hem psikolojik anlamda yani kısaca kaliteli bir hayat geçirmesi elinden geleni yapan aileler var.
Tabi mesajım yanlış anlaşılmasın ben demiyorum Almanya, Hollanda'ya göre ülkemizde daha iyi aileler var, o kadar değil Türkiye'de çocuğa şiddet uygulayan şeref yoksunu insanlar var ama dediğim gibi oğluna/kızına en iyi hayat şartlarını sunmak için çabalayan elit aileler de var ama hiç onlar konuşulmuyor, sadece kötü haberler.

Türkiye için de durum çok farklı değil. Bunun altında yatan iki sebep var. Birincisi toplumsal baskı, ikincisi ekonomik sebepler.
İki insan birbirini sevip evleniyor sonra direkt "e çocuk ne zaman, çocuk yapmıyor musun? Bak çocuksuz olmaz" diye herkes darlıyor ve çocuk yapıyor
Genelde anne de baba da çalıştığı için gün yetişmiyor. Büyük şehirlerde insanlar işe gitmek için 1-2 saat vakti sadece yolda ayırıyor. 8 saat mesai, 8 saat uyku, 3 saat yol dediğin zaman günün 19 saati gidiyor ve geriye 5 saat kalıyor. Bu süreçte zaten eve gel yemek hazırla, yemek ye, duş al derken gün bitiyor.

Emin olun çocuk sahibi olan ebeveynlerin çoğu bir süre sonra pişman oluyor. Bu düzende gerçekten çocuk yapmanın hiçbir açıklaması yok. 25 yaşındayım, bir kedim var. Kedime zar zor vakit ayırabiliyorum, kedime vakit ayıramazken çocuk yapmak tamamen aptallık olur benim için

Bu çocuğun durumuna fazla benzemese de artık bir çok aile çocuğunun eline telefon verip kendi hallerine bırakıyor. Çocukla öyle ilgilenmek lazım ki telefonu unutsun. Yani çocuk işi sorumluluk işi. Ilgi göstermedikleri için bu çocuk ailesinin sevgisinden şüpheleniyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı