Bir kişiyi kırmayın

@AirLife, aslında ne ekersen onu biçersin, sen birini kırarsan seni kıran da çıkar. Ben onu demek istemiştim ve haklısınız, genel olarak da hak etmiyorlar.

Gram umurumda değil açıkçası. Ben karşıdakine göre tavır alırım. O nasıl yaparsa ben de o şekilde. Derler ya bir şeyi de karşılıksız yapın diye. Başkası yapmıyorsa ben de yapmam.
 
Yaptığımız şeyi de illaki yaşıyoruz, sen bir gün birini kırarsan gelir seni de kırarlar.
Yazmayacaktım ama şu ifade dikkatimi çekti.

Açıkça aciz, züğürt avuntusudur. Zaten iyilik yapma sebebin iyilik bulmaksa bu bana hiç samimi gelmiyor. Karşıdaki insanın düşünülerek bunun yapılması, mesela empati kurarak, bence daha ahlaklı bir davranış.

Konu tekrar dönmek gerekirse çok sevdiğim bir filmin tiradında şöyle der: "Ne kadar acı çekersen çek şunu hiç unutma; çizilecek bir yer hep vardır ve çizecek bir yer... Ressam olur insanlar başkalarının kalbini kazıya kazıya ya da resim olurlar senin gibi; kazına kazına."
 
Gram umurumda değil açıkçası. Ben karşıdakine göre tavır alırım. O nasıl yaparsa ben de o şekilde. Derler ya bir şeyi de karşılıksız yapın diye. Başkası yapmıyorsa ben de yapmam.
Ben de böyleyim. Bana kötü olana iyi olmam. Hatta çok acımasız ve gaddar olabilirim. Beni hayvan konularından tanıyanlar vardır. Kendimi gerçekten çok vicdanlı ve merhametli görürüm. Bir kedinin, köpeğin ayağı kanasa tedavi etmeden asla yoluma gitmem, onu arkamda bırakmam. Ancak gel gelelim ki eğer bir insan hak etmiyorsa ve bana kötülüğü dokunmuşsa tüm iyi duygularımı kapatıp gerekene gerektiği kadar kötü de olurum.
 
Açıkça aciz, züğürt avuntusudur. Zaten iyilik yapma sebebin iyilik bulmaksa bu bana hiç samimi gelmiyor.
Haklısınız, samimi gelmiyor. Aslında ben onu kast etmek istememiştim sadece yapılan kötülükler illaki karşılık buluyor. Onu demek istemiştim.
 
Merhabalar,
Konu dışı kategorisinde öylesine bir yazı yazmak istedim, umarım kural dışı falan değildir. Yaşadığım bir olayı bahsetmek isterim sizlere. Bir kişiyi kırmayın, onun gönlünü bozmayın, her zaman yapıcı olmaya çalışın, her zaman tamamlayıcı olmaya çalışın; bir kişinin gönlünü, kalbini, hatrını kesinlikle yıkmayın. Değmiyor çünkü. Bir de şöyle bir şey var, Da'da bir adamın yazısında da okumuştum. Bu yazıyı okuyorsan sana selam olsun dostum. Yaptığımız şeyi de illaki yaşıyoruz, sen bir gün birini kırarsan gelir seni de kırarlar.

Üç kuruşluk dünyada yaşıyoruz zaten, birbirimizi kıra kıra nereye kadar gidebiliriz? Görüyorum, kimse yapıcı olmuyor. Herkes birbirine laf atma peşinde, herkes birbirini kırma peşinde. Herkes birbirini kendi çıkarları için kullanmaya çalışıyor. Bu şekilde nereye kadar gidebiliriz?

İnsanlar üstünlük kurma çabası içinde. Kimse birlik, beraberlik, kardeşlik içinde falan değil. Böyle olursa yapıcı değil yıkıcı ortamın olması kesinlikle kaçınılmaz. Yapıcı olmaya çalıştığınızda sizi eziklemeye çalışan ayrı bir taraf oluyor onları saymıyorum bile.

Dediklerinizde haklısınız.
 
Kimsenin canını yakmamaya, (Mental veya fiziksel.) Özen gösteriyorum. Ama canı yanan ben oluyorum. Biraz önce dershaneden geldim, Hastalığıma çok laf attılar. Çok fena kalbim kırıldı. Bundan sonra benim canımı yakanın, İyi tarafımı bir köşeye atıp bana yaptıklarının aynısını yapacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı