Bir programlama dilini biliyorum diyebilmek için ne kadar bilmemiz gerekir?

Dili biliyorum, bilmiyorum diye bir sey demezsin, kel adam paradoksu bu olay biraz.
X diliyle Y teknolojisiyle Z endustrisinde P senelik tecrubem var dersin.

Hayatinda hic Go yazmamis ama network programlama tecrubesi yuksek kalifiye insani tercih ederim sahsen, onun zaten uretken sekilde Go ogrenmesi 2 hafta surmez.

Olay dili bilmek degil.
Hocam Youtube'da Şadi Evren Şeker diye bir hoca vardı. Bir dili diğerine çeviren (derleyiciydi herhalde) program yapabilecek kadar bilmek lazım diyordu. Minimum o da.
Hani dilden dile atlıyorlar ya. Yanlış deniyordu buna. Önce birisini derinlemesine öğrenip mantığını anlamak lazım ya.
İşte bir dili o kadar seviye öğrendikten sonra diğer programla dillerini öğrenebilirsiniz az zamanınızı alır diyordu. Doğru değil mi?

Hocam Youtube'da Şadi Evren Şeker diye bir hoca vardı. Bir dili diğerine çeviren (derleyiciydi herhalde) program yapabilecek kadar bilmek lazım diyordu. Minimum o da.
Hani dilden dile atlıyorlar ya. Yanlış deniyordu buna. Önce birisini derinlemesine öğrenip mantığını anlamak lazım ya.
İşte bir dili o kadar seviye öğrendikten sonra diğer programla dillerini öğrenebilirsiniz az zamanınızı alır diyordu. Doğru değil mi?

Yani bence "bir dili digerine cevirebilmek" dogru bir tanim degil. Neyi nasil support ettigine gore degisir.

Dil bilmenin objektif kistasi belirlenemez, araba surmeyi bilmek gibi.

Paradigmaya, dilin seviyesine ve kullanilan endustriye gore degisir bu.

Built-in API'lara hakimse, fonksiyonel uygulamalar gelistirebilir, dogru paradigmayi dogru yerde kullanarak temiz kod yazabiliyor, dogru veri yapilarini dogru sekilde optimal kullanabiliyorsa yeterli cogu proje icin.

Dili biliyorum, bilmiyorum diye bir sey demezsin, kel adam paradoksu bu olay biraz.
X diliyle Y teknolojisiyle Z endustrisinde P senelik tecrubem var dersin.

Hayatinda hic Go yazmamis ama network programlama tecrubesi yuksek kalifiye insani tercih ederim sahsen, onun zaten uretken sekilde Go ogrenmesi 2 hafta surmez.

Olay dili bilmek degil.
GO dilini bilmeden ve tecrübe edinmeden nasıl 2 haftada üretken şekilde öğrenebilir?

10 günde hangi programlama dilini öğrendin?
Öyle bir şey demedim. X dilini bilmeyen ama o alanda tecrübesi olanı tercih ederim dedi. Zaten gerekli dili 2 hafta hatta daha kısa sürede öğrenir dedi.
Ben de bu süreyi 10 gün farz ederek 8 saat çalışma ile 80 saat fazla uzun değil mi diye sordum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı