Bir sitenin yönetim panelinde ne bulunur ?

Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.310
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar Web Tasarım 2. performans ödevi olarak bir sitenin yönetim panelini oluşturmamız istendi.
Üyeler, mesajlar, çevrimiçi üyelerden tutun da şifre unuttumlara birçok şey olmalı.

Üye sistemi zaten mevcut, bilgiler veritabanı ile bağlantılı olarak çalışıyor.
Sizce ne eklenebilir yönetim paneline ?

Yöneticiye ne tür ayrıcalıklar tanıyabilirim, sıradan bir üyeye ne tür haklar tanıyabilirim ?

Mesela başlangıç için basit bir üye olma sayfası. Sağına, soluna veya köşelerine ne koyabilirim ?
wHjGukX.jpg
 
Giriş ekranın da kontrol yaparak kullanıcı rolünü öğrenip ona göre kullanıcı ekranını kontrol edebilirsin. Admin ise panel, editör ise editör sayfanız gibi seçenekleri ekletebilirsin mesela sadece üye ise hiç bir şey gözükmez. Sistem admini için ise yönetim paneli olmalı bu panelde de kullanıcılara yetki sayfası eklenmeli. Burada kullanıcılara yetki atayıp silme işlemi eklersin. Mesajlar da bir problem yok. Oturumu aktif olan kişi sadece mesaj göndermeli kullanıcı bilgilerinide session-cookie hangi yöntemi kullandıysan o yöntem ile mesaj gönderirken, o bilgileri otomatik olarak eklettirebilirsin. Ayrıca kullanıcı kaydını ayrıntılı tutmaya gerek yok. Kullanıcı adı,mail,şifre,güvenlik doğrulaması yada şifre tekrarı yapmak daha hızlı olur. Bunların kontrolünü de ajax ile yapmalısın ki kullanıcı tekrar tekrar bilgileri girmesin. Diğer detayları kullanıcı kayıt olup profil ekranından yapabilmeli. Ayrıntıları oluşturabilmelisin yani sayfa yönetimleri, sistem yönetimi gibi ve bootstrap kullan. Fikir verir ayrıca daha kullanışlı olur.
 
Son düzenleme:
Çok uğraştırıyor ya, şu XenForo veya VBulettin tarzı şeyleri nasıl bu kadar stabil çalıştırabiliyorlar anlamak güç.
2 satırlık işte bile 20 tane hata alıyorum :)

Zamanla oluşacak bir deneyim bu. Önce sistem şablonu oluşturmalısın. Kullanacağın düzeni seçip sistemi şablona oturtunca buna göre bir veritabanı oluştur ve sonra da algoritmanı. Bunlardan sonra yazılımını yaparsın. Çoğunlukla böyle olur zaten ben de bu şekil de çalışıyorum.
 
Çok uğraştırıyor ya, şu XenForo veya VBulettin tarzı şeyleri nasıl bu kadar stabil çalıştırabiliyorlar anlamak güç.
2 satırlık işte bile 20 tane hata alıyorum :)
Üniversitede eğer yazılım mühedisliğini secersen eğer, yazılım mimarisi diye bir ders alıcaksın. Orada ağlaya ağlaya nasil stabilizasyon edileceğini göreceksin :D Bu arada renklere dikkat et derim ben.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı