Bir siteye kayıt olma sonrası kişisel veriler tehlikeye girer mi?

İnternete girilen her bilgi çalınabilir, sızdıralabilir ya da satılabilir. Bunu artık kabul edin. Site güvenliği önemli değil. Çalışanlardan biri tüm veriyi alır satar. Site güvenliydi hani. Site halen güvenli olabilir ama diğer etkenler farklılık gösterir. Teknoseyir haftalık gündem değerlendirme videolarında birinde ünlü güvenlik şirketinden veriler çalındı şeklinde bir haber vardı. Bakın "ünlü güvenlik şirketi." Adamların işi bu güvenlik sağlamak internette ama bilgi çaldırabiliyorlar.

Sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Her şeyi yazıyor, siteyi yazmıyorsunuz. Ne sitesi hocam bu?

Virüs Total'daki sonuçlar false-positive olabilir. Ve bir de sitenin adı ne? Her şeyi söylemişsiniz ama sitenin adını söylememişsiniz.

Herhangi bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum hangi siteye kayıt olduğunuza bağlı. Eğer sizin için sıkıntı yoksa sitenin adını söyler misiniz?

Hem yanlış anlarsınız diye, hem de yasak olup olmadığını bilmiyorum ama yine de ceza yerim belki diye paylaşmadım. Dün kuzenim benim PC'den bir hile sitesine yeni Gmail açıp kaydolmuş, uygulamasını da yüklemiş, dün Kaspersky ile tam tarama yaptım, trojan buldu, sildim ama yine de içim rahat değil. Eğer yasak değil ise paylaşayım siteyi.

Son düzenleme:
Eğer bu konuda takıntı yapıyorsanız, ki çoğu site belli verileri kaydeder. VPN kullanın her girişte. Girmeden önce açın. Çıkacağınız zaman site verilerini çerezlerini tarayıcıdan silin sonra da VPN kapatıp devam edin. Eğer illegal bir siteyse VPN de işe yaramaz tam olarak. Sadece bir tür köprü gibi yani.

Ayrıca Chrome gibi tarayıcıları kullanmayın. Mümkünse Firefox kullanın. Chrome tabanlı Brave tarayıcısı da iyidir.

Eğer bu konuda takıntı yapıyorsanız, ki çoğu site belli verileri kaydeder. VPN kullanın her girişte. Girmeden önce açın. Çıkacağınız zaman site verilerini çerezlerini tarayıcıdan silin sonra da VPN kapatıp devam edin. Eğer illegal bir siteyse VPN de işe yaramaz tam olarak. Sadece bir tür köprü gibi yani.

Ayrıca Chrome gibi tarayıcıları kullanmayın. Mümkünse Firefox kullanın. Chrome tabanlı Brave tarayıcısı da iyidir.

Opera GX kullanıyorum iyi mi sizce Opera GX? Firefox'un bir artısı var mı Opera'ya göre değiştireyim mi taracıyı?

Opera GX kullanıyorum iyi mi sizce Opera GX? Firefox'un bir artısı var mı Opera'ya göre değiştireyim mi taracıyı?
Değiştir, Opera'da tehlikedesiniz. Bilgi satma muhabbetleri dönüyor.

Opera hakkında bilgim yok açıkçası. Nadiren kullandım operayı, bilgisayarda Brave telefonda ise Firefox ve Kiwi tarayıcı kullanıyorum.
Güvenlik ve gizlilik konuları baya derin ve araştırılması gereken, bilgi edinilmesi gereken konular. Siz her şekilde, site olsun uygulama olsun güvendiğiniz şeyleri kullanın. Gerekenden fazla bilgi vermeyin, mümkünse gerçek isimlerinizi kullanmayın.

Değiştir, Opera'da tehlikedesiniz. Bilgi satma muhabbetleri dönüyor.
O hâlde "Bilgisayarda kesinlikle olması gereken 10 program" rehberinizdeki Opera GX'i kaldırırsınız değil mi hocam?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı