Bir tutam sitem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Veya sizin gibi yıllarca emek veren kişilerin bir artısı olmaması çok garip olur.
Ben artık boş vermişim :) İnsanların da, yönetimin de ne olduğunu bildiğimden ne yaparlarsa yapsınlar artık. Dediğin doğru da zıttını düşünenler de hep olduğundan bir yere varılmayacak çoğu zaman. Ülkedeki cehalet seviyesi artttığı için sosyal de bundan yararlanmış oluyor düşünce gücü yok oluyor maalesef.
Rehberler diyorsunuz da, adam bana hala bu yılda AV'nin ne olduğunu soracak vaziyete geldiler. Teknoloji çağında anca itlik köpekliğe kafa yoran bir millet var, nasıl ülkeye faydam olur kendime faydam olur diyenler azaldığından cahil kesim üste çıkar oldu. Neyse daha uzatmayayım umarım istediğiniz olur.

@24099
@SideWinder

Yorumlarınız için teşekkürler. Ben sadece kendim için bir şey istemiyorum. Yıllarca bu foruma emek vermiş kişiler var, bu kişilerin yanında benimki belki hiçbir şey. Bu insanların bir grup çıkardığı kaos ile diğer üyeler ile bir seviyeye gelmesi asıl adaletli olmayan bir durum.

Etiket atıp isim söylemek sevmediğim bir şey ama bu konuda her şeyi yaptım,
@BilgisayarKurdu
@Murat5038
Veya sizin gibi yıllarca emek veren kişilerin bir artısı olmaması çok garip olur.

Benim gibi diğer hocalarımın da aynı problemleri oluşmuştur, kimse yazmak istememiştir, bende başta istemedim ama baktım bazı şeyler aksıyor, bu diğerlerinde de oluyordur kesinlikle dedim. Konuyu ben açtığım için yeri gelirse ileri de linçlenecek kişi benim bu da problem değil.

Konuyu dağıtmadan olumlu/olumsuz yorum yapan herkese teşekkürler.
Bence pek de dert edilmesi gereken bir konu değil :) Boş yazan insan ile dolu yazan insanı herkes biliyor, tanıyor. Ben her zaman sadelikten yana olmuşumdur, mod ekibi hariç diğer rütbelerin gerekli olmadığını düşünüyorum. Çünkü gerçekten hak eden 2 kişiden birinde rütbe varken, diğerinde rütbe yoksa ister istemez gönül kırgınlığı olur insanlarda. Teknik açıdan buraya değer katan insanları, rehber hazırlayan insanları zaten biliyoruz.

Sen elbette fikrini sunmuşsun, biraz da bizleri düşünmüşsün sağ ol var ol :) Foruma üye olmanın artısını, bize kattığı motivasyon ile aldık. Bu sektörde tutunabilmemizi sağlayacak teknik becerileri kazanma hevesini elde etmek ile aldık. Bu sebeple sen iyi niyetli bir insan olarak yalnızca faydalı olmaya çabala, gerisi forum yönetiminin bileceği iştir. Elbet onların da bir düşüncesi vardır kaldırmak ile alakalı.

Keşke vakit olsa da daha fazla destek olabilsek. Son dönemde zamansızlıktan dert yanıyoruz biz de. Zaman olduktan sonra, destek olabildikten sonra rütbenin türbenin önemi yok :)

Bu yetkiye sahip kişiler bilir ki, ufak tefek yetkileri vardı. Neydi bunlar?
Süre sınırı yoktu. Arka arkaya mesaj yazabilir, rapor atabilirdi. Rapor sistemini çok kullanan biri olarak benim çok işime geliyordu. Arka arkaya 6-7 rapor attığım durumlar oluyordu, artık bu durum yok. Bunun ile birlikte eski rehber konulara güncelleme yapabiliyorduk anlık, o da artık yok. Rapordan yazabildiğimiz kadar.

Olması gereken durum, bunun için yakınmaya gerek yok.

Geçenlerde rehber konularını hazırlayıp arka arkaya paylaşayım dedim, konu bekleme süresine takıldım. Mobilden zor bela hazırladığım 2-3 konu gitti.

Geçmiş olsun. Bekleme süresi zaten olması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum, çorap mı değiştiriyorsunuz yoksa konu mu açıyorsunuz?

Daha önceki gün PC'ye geçme şansım oldu, yazılımları güncelleyim dedim, yazılımlar da güncellenmiyor.

Yetkiler zaten gitmiş, anlamadınız mı?

Yetki kalktı medya eklemesi yapan hocalarımız vardı, medya kısmına güzel görseller geliyordu arada bir oda artık gelmeyecek.

Bu tarz bir şeyin normal üyelere açık olmamasını gayet normal buluyorsunuzdur siz.

Kısaca bu şekilde, forumda belli bir süre geçirmiş, belli bir oranda katkı katmış kişilerin bir artısı olmalı diye düşünüyorum. "Katkıda bulunan" yazısına da gerek yok, özel olarak ayarlanabilir. Bu sayı on, yirmi, otuz fark etmez. Yönetim bu kişi hak ediyor deyip verdikten sonra diğer kişilerin buna tepki koymaması gerekiyor. Sonuçta burası bir devlet kurumu değil.

Üyeler bu tarz yetkileri kimlerin aldıklarını sorduklarında aldığı cevaplar ile uyumadığı için sormaları gayet normal bir durum. Hem yetkiye veren yönetim hem yetkiyi alan yönetim sizin üyelere laf söylemeniz saçma olmuş.

Foruma değer veren sayılı kişilerdensiniz hocam. Siz ve sizin gibi arkadaşlara gerçekten verilmesi gerek. Dediğiniz gibi "burası bir devlet kurumu değil." Kimsenin laf etmeye hakkı yok. Düzgünce eleştirip, geçilmeli.

Elinize sağlık, yazdığınız yazıları büyük keyifle okuyorum. :)

Önceden katkıda bulunan rütbesi bulunan üyeler harici kişiler adam yerine koymayan biri daha.

Yetkileri kaldırmak yerine yazıyı kaldırmalıydılar sadece. Böylelikle sahip kişilerin ne kadar çok yazıyı mı yoksa yetkileri mi düşündüğünü herkes görebilirdi. İyi niyetli olanlar da kaldıkları yerden devam ederdi.

Tamamen kalkması konuyu açan üye gibileri ortaya çıkardı.

Ülkenin genel sıkıntısı bu, birileri bir şeye sahip olduğu zaman ben de nasıl olabilirim değil de, o nasıl olduysa onun hakkında bir şeyler söyleyim, bende yoksa onda da olmasını istemiyorum ondan aldırıyım zihniyeti olduğu için zaten ilerleyemiyoruz. Birileri bir şeye sahip olduğu zaman, kim bilir nasıl aldı deyip arka tarafta boş dedikodu yapan insanlar bunlar.

Sizin sıkıntınız sadece forumu belli konulardan ibaret sanmanız.

Bu konuyu açarken kimin negatif yorum yapacağını biliyordum, şu zamana kadar kimseye mesaj, yetki, etiket konusunda ağzımı açmadım, konuşursam iyi olmaz.

Konuşun, tutan mı var?

+5000 mesaj için konu dışında veya ezber cevap verenler bu forumda kendini emek vermiş sanıyor, katkı sağlamış sanıyor ona yanıyorum. H.

Bay doğru her şeyin doğrusu bilen kişi nasıl foruma emek veriliyor? Üyelere yardımcı olmak mı önemli olan? İki tane rehber konusu açmak mı?
Mesaj sayım ile ilgili pek bir şey yazdığımı gören olmamıştır. Siz ilk olduğunuz için kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.
Basit bir matematik ile benim gereksiz mesajlarım yaklaşık 3000 mesaj olsa ve siz hiç gereksiz mesaj yazmamış olsanız bile sizden kat ve kat daha fazla kişiye yardımcı oluyorum yoksa forum üzerinde önemli olan soru soran üyelere yardımcı olmak değil mi?
Ezber bilgi sizin uydurduğunuz bir şey düzgün öneri vb. konulara yazan kişiler önereceği ürün için sizin rehber konuları hazırlamanız kadar vakit harcıyor. Siz bu işi cidden çok basit sanıyorsunuz ama kendinizi kandırıyorsunuz.

Ek olarak olsa da olmasa da uğraşan kişiler bu forumda mesaj yazmaya, rehber konu hazırlamaya devam edecek ama siz milletin kuyusunu kazan kişiler, ne desem neyse...

Kimsenin kuyusunun kazıldığı yok. Ben bu tarz platformlarda insanları ayrıştıracak şeyleri saçma buluyorum.
Örneğin; forum üzerinde en yüksek mesaj sayılı olan üyelerinden biri olmama rağmen mesaj sayısı kaldırılmasını destekleyen ilk kişi oldum.

Hemen işleri tersinden anlayıp, insanları ek yetki/rütbe sevdalısıymış gibi ithamlamayın.

Açık açık yazılmış onların üzerine bir şey demeye gerek yok.

Hocamı tanırım, derdi kesinlikle etiket değil. Derdi etiketmiş gibi konuyu dağıtmayı doğru bulmuyorum.

Kendine ayrıcalık istiyor işte, bu kadar basit.

Ufak normal bir eleştiriyi yine anlarım fakat o kadar sert eleştiriler yazıldı ki üye ve yönetim için etiketi recep bey kaldırmak zorunda kaldı.

Yönetim ekibi eki kaldırmak için önceden düşünmüş olabilir. Zaten gidip de bir kişinin sözüne bakacak halleri yok.

Gelecek yorumları tahmin edebiliyordum, sırf bu yüzden keşke konuyu hiç açmasa mıydım dedim yine.

Açmasaydınız. Kafanıza silah dayıyorlarsa işaret gönderin.

Doğru rapor kullanımı.

Rapor ne alaka? Kendi yolunuzu yapıyorsunuz sanırım.

Konuşmak ve yargılamak kolay. Zaten belli başlı kitleleşmiş topluluklar var, gerek Discord gerek başka mecralar aracılığıyla, bunu anlamak zor değil. Ortalama toplum bilgisi olan biri anlıyor, hele ki önceden moderatörlük yaptıysanız gözünüz seçiyor artık.

Discord ne alaka? Şöyle söyleyelim bu Discord tarzı işin içinde olanlar zaten rütbesi olan kişiler.

Bir kitle var ve ne istediğini ben de bilmiyorum, ne amaçladıklarını bilmiyorum. Sadece yönetimi ve moderatörleri boğup duruyorlar.

Benim derdim yönetimin belirlediği kuralları kafasına göre uygulayıp üzerine "inisiyatif" diyen moderatörler.

Burada binlerce mesaj sayısı olan ama forum hayatı "konu dışı" dışında başka bir bölümde geçmeyen, tek yaptığı yönetime sallamak olanlar da var; daha yeni üye olup yazdığı yazı, rehber ve yazdığı mesajlarla bizim makale bölümüne bile taş çıkartacak üyeler de var. Neden ikisini aynı kefeye koyayım ki...

İki zaman bulamadığım için konu dışına girdiğim için herkes beni konu dışı fedaisi sanıyor. Umarım mesaj sayısını gösteren eklenti gelir.

Önemli olan bu forumda bir şeyler, bir iz bırakabilmek. Bunun bilincinde olan birçok kullanıcı var ve bu beni mutlu ediyor. Gerisi geçici...

Giden gidiyor ama ben buradayım. Neyse zaten yetki delisini savunan birine nasıl laf anlatsam bilemedim.

bin tane laf söyleyip bir tane rehberi bile bulunmayan kimseler de belirli mesaj sayısına gelip aynı yetkiyi alırsa açıkçası bu diğer hak eden arkadaşlara haksızlık olur.

Bu rehber konusu saçmalığını anlamadım gitti. Rehber konusu açınca ne oluyor? İnsanlar mesaj yazarak yardımcı olmakla ne farkı var?

Biraz önümü görebilsem bu işlerimi rahat yapabileyim diye moderatörlük başvurusu yapmayı düşünmüyor değilim.

Umarım sizin gibi yetki manyağı birisi moderatör olmaz.

Zaten ben dirket yandım bu mesajdan sonra. Geçmiş olsun kendime.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu rütbeye sahip olanlarin, böyle yetkilere sahip oldugunu bilmiyordum sahsen. Kaldirilsin diyenlerden, daha dogrusu kaldirilmasinin uygun olacagini düsünenlerden biri de bendim. O yüzden kusura bakmayin.

Forumda emegi gecmis belli basli üyelere bu tür yetkilerin verilmesi güzel tabii ki. Umarim bir cözüm bulunur.

Son düzenleme:
Bu rehber konusu saçmalığını anlamadım gitti. Rehber konusu açınca ne oluyor? İnsanlar mesaj yazarak yardımcı olmakla ne farkı var?
Rehber konusu açınca senin gibi her konuda boş yapmıyorlar, bir faydaları oluyor. Anladın?

Konuşun, tutan mı var?
Senin söylemlerine ve başkalarına bu hocalarımız cevap vermediyse birilerinden korktuklarından veya başkalarından korktuklarından değil, terbiyelerini bozmak istemediklerindendir.

Örneğin forum üzerinde en yüksek mesaj sayılı olan üyelerinden biri olmama rağmen mesaj sayısı kaldırılmasını destekleyen ilk kişi oldum.
Ee yani? Mesaj sayından bize ne? Hep söylersin ya mesaj sayısı önemsiz diye. Niye vurguladın burada? Senin destekleyip desteklememenden bize ne?

Ayrıca bunu da unutmuş değiliz. Çok istiyorsan madalya da takılmasında yardımcı olmaya çalışırız, rütbeyi dert etme. Bize önceden verileni sana versinler, istemiyoruz. Böylece sorun halledilmiş olur, ne dersin?

Son düzenleme:
3 sayfa yazı yazılmış, hâlen olayın "Katkıda Bulunan" tagı değil de yetkileri olduğunu anlamamissiniz. Ayrıca sana sen gereksiz mesaj kasmissin falan mı dedik niye hesap kitap yapıyorsun? Mesaj sayısıni vurgulamayan Pokemon, en çok mesaja sahip olanlardan biriyim diyerek üstü kapalı olarak vurguladigini 7 yaşındaki çocuk da anlar. Son olarak insiyatif olarak değil "inisiyatif" olarak yazılır 😉

Rehber konusu açınca senin gibi boş yapmıyorlar, bir faydaları oluyor. Anladın?
Boş yapmak mı? Benim kadar insanlara yardım etmediğimiz için şu an dediklerinizi anlamıyorsunuz ama zaman gelir pişman olursunuz.

Senin söylemlerine ve başkalarına bu hocalarımız cevap vermediyse birilerinden korktuklarından veya başkalarından korktuklarından değil, terbiyelerini bozmak istemediklerindendir.
Terbiyesizler ise yapacak bir şey yok söylediklerini düzgün bir şekilde yansıtılabilirler.

Ee yani? Mesaj sayından bize ne? Hep söylersin ya mesaj sayısı önemsiz diye. Niye vurguladın burada? Senin destekleyip desteklememenden bize ne?
Bazı kişiler yüzünden vurgulamak zorunda kalıyorum.

Ayrıca bunu da unutmuş değiliz. Çok istiyorsan madalya da takılmasında yardımcı olmaya çalışırız, rütbeyi dert etme.
Forumun akıl seviyesini belli ettiğiniz için artık bu işareti "(!)" atmayı unutmam, teşekkürler.
3 sayfa yazı yazılmış, hâlen olayın "Katkıda Bulunan" tagı değil de yetkileri olduğunu anlamamissiniz. Ayrıca sana sen gereksiz mesaj kasmissin falan mı dedik niye hesap kitap yapıyorsun? Son olarak insiyatif olarak değil "inisiyatif" olarak yazılır 😉
Telefon üzerinden küçük bir hata yapmışım o kadar şeyden buna takılmanız ne kadar boş biri olduğunuzu belli ediyor.

Boş yapmak mı? Benim kadar insanlara yardım etmediğiniz için şu an dediklerinizi anlamıyorsunuz ama zaman gelir pişman olursunuz.
Kahroldum inanır mısın? Sana yetişemedim mesaj sayısı olarak, tüh. Yıkıldım hatta.

Forumun akıl seviyesini belli ettiğiniz için artık bu işareti "(!)" atmayı unutmam, teşekkürler.
Ben teşekkür ederim, forumun akıl seviyesinin çok yükseklerde olduğunu senin buraya uyum sağlayamamandan anlamıştım daha önce.

Kahroldum inanır mısın? Sana yetişemedim mesaj sayısı olarak, tüh. Yıkıldım hatta.
Parçaları toplayalım bari.

Ben teşekkür ederim, forumun akıl seviyesinin çok yükseklerde olduğunu senin buraya uyum sağlayamamandan anlamıştım daha önce.
Gittikçe düşüyor ama engelleyen yok. Takıldık bir batağa çıkamıyorum artık.

Parçaları toplayalım bari.
Sen altında kalmışsın yıkılan binanın enkazının, toplayacak halin yok. Arayalım da kurtarsınlar seni.

Gittikçe düşüyor ama engelleyen yok. Takıldık bir batağa çıkamıyorum artık.
Bataklıktaysan batmaya mahkumsun. Yan tarafta gül bahçesi varken bataklıklarda gezme, içine düşersin Allah muhafaza.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı