Bir Xiaomi Kullanıcısından: Xiaomi Telefon Alınır Mı?

Xiaomi zaten deneyim ve kalite sahibi bir firma değil ki. Ucuzluğu ve bazı ülkelere yayılışı, biraz da güncelliği yakalamaya çalışmasıyla çok fazla öne çıktı. Bu sebepten ötürü iyi bir kâr etti ve şimdi sanki Samsung ve Apple ile yarışıyormuş gibi telefon çıkartıyor. Durduk yere brick olan telefon mu olur?

Bu markanın o kadar eksik ve kötü yanı var ki Samsung ve Apple ile karşılaştırılmamalı. Ama arkadaşın da dediği gibi, iyi yaptığı yeri de gömemeyiz. Çinli bir firma oluşundan kaynaklı çok hızlı değişim ve yenilik sahibi olabiliyor. Günün sonunda Xiaomi diye 4. bir marka ayakta durup anılıyor mu, evet. Çünkü satılacak bir ürün çıkıyor ortaya.

Arayüz bir telefondaki bence en önemli şey, sırf bloat olmasın diye ve sadelik için nothing phone 1 almıştım iyi ki de almışım diyorum. Pixel cihaz olsa daha iyiydi ama yine de stock android'e baya yakın bir deneyim olduğundan gayet hoş. Bundan sonra saçma sapan uygulamalarla gelen ve performansı sıkıntılı arayüzleri kullanmaktansa bu şekil daha sade alternatifler üzerinden ilerlemeyi düşünüyorum, ASUS'un ZenUI arayüzü de güzeldi mesela ama bloat vardı yine. En beğenmediğim ise MiUI, animasyonlar her telefonunda 30fps gibi duruyor ve genel olarak ruhsuz bir havası var.

Xiaomi'den Realme'ye geçtiğim gün o rahatlığı başka bir zaman hissetmedim MIUI o kadar kötü ki.

Kendi telefonumu kullanırken bile reklam yiyorum Xiaomi ile tanıştığım günün Allah belasını versin. Bozulmasını bekliyorum yeni alayım diye ama çok sağlam yapmış herifler kaç kere yere düştü tık yok, biraz da arayüze önem verseydiniz be kardeşim.

Selamlar konuyu zortlatıyorum. 25-27k arası bütçem var. 13T almayı düşünüyorum ama bu konuda yazanları daha önce başka bir yerde okumamıştım. S23 FE alıp 3 gün sonra iade ettim kamera sorunundan dolayı (kronikmiş.). Bu yüzden alternatif telefonlar arıyorum. Dediğim gibi şu an 13T almayı planlıyorum iade param yattıktan sonra ama varsa başka öneriniz yazarsanız sevinirim.

Androidin kendisi sorunlu üstüne firmaların kendi uygulamaları arayüz değişiklikleri yok os yok mos yok mui vs falan filan derken hop patates. Ha bir de bizim bilmediğimiz arka planda gizli nelerin döndüğü.

Windows android ve iOS gibi sistemlerin kullandıkları donanımlar ne kadar iyi olursa olsun kesinlikle kasar donar sistemin çalışması bozulur. Mesela Windows da bir güncelleme sisteme veya oyundaki fps ye olumlu olumsuz anlamda değişikliler boşuna mı oluyor.
Bu Windows android iOS falan kasmaz donmaz diye yok öyle bir şey. sadece sistem yani kullanılan yazılım ne kadar sade temiz ise o kadar kullanım ömür uzun oluyor. Yani hüsran son kaçınılmaz.
Bunlara ek olarak Windows 10 mu Windows 11 mi tartışmaları boşuna mı başladı.
Androidde de Samsung un yazılımı iyidir diğeri kötüdür ama hüsran son kaçınılmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…