Bir yazılımcı 65 yaşına kadar tutulur mu?

Makaleler
1
Daha fazla  
Birden aklıma takıldı bu soru. Yazılımcılar verimli zamanlarını bitirdiklerinde iş bulabilir mi? Emeklilik yaşına kadar tutulabilirler mi? Dünya genelinde bilinen yazılımcıların çoğu genç hiç belli yaşı geçmiş bir yazılımcı görmedim.

Ondan bahsetmiyorum verimliliği düştüğünde ne olur diye sordum sonuçta emeklilik yaşını görene kadar çalışması gerekiyor.
Bir şey olmaz. Gireceği şirket genç yazılımcı istiyorsa giremez sadece. Ayrıca genç yaşında girdiyse şirkete o zaman beri çalışıyorsa ve işinde iyiyse yine olduğu gibi devam eder.

60 yaşında ünlü rus repacker Xatab ölene kadar işini yaptı,neden olmasın? Geçen sene yaşlı bir yazılımcıdan 2.el monitör almıştım.

Duruma bağlı. Yeni teknolojiler, yeni yazılımlar demek, yeni bir şeyler öğrenmek demek. Yaşlandıkça insanlar öğrenmeyi bırakırlar. İsteyerek yaptıkları bir şey değil bu, beyin eski öğrenim hızını kaybediyor. Haliyle bir noktadan sonra tutmazsın. O nokta bir şeyleri öğrenemediği, yeni teknolojilere ayak uyduramadığı nokta olur. Kaç yaş olduğunun bir önemi yok.

Yazılımcı bir arkadaşım bana iş için en fazla gençlerin tutulduğunu söylemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…