Matematiksiz yazılımcı olunur mu?

Antrenmanlarla Matematik serisi, aktif matematik 0'dan başlayanlara veya Şenol Hoca'nın alıştırmalarla matematik diye bir kitabı vardı sanırsam en azından ufakta olsa bir temel oluştur daha sonra yazılımcılık muhabbetine bakarsın. Hem 16 yaşında 10.sınıfsın sanırsam temelini düzeltip matematiğinin de diğer derslerinin de üstüne koyup iyi bir üniversite kazanmak içinde çabalayabilirsin bunlar imkansız olan şeyler değil. Kendini geliştirdikçe yazılım öğrenmeye, güzel projeler yapmaya da başlarsın elbet. Önce çalışmayı sev çarpım tablosu birkaç saatini bile almaz sonra bir düzen kur gerisi gelir.

Para kazanabilmek için matematik bilgisi gereken yazılımlar üretebiliyor olman gerek zaten :D
İyide ahım şahım şeyler yapmayacaksan bilgisayar üzerinden hesaplamalar ile yazılım yaparsın günümüzde her türlü matematik işlemini bilgisayardan yapabiliyorsun he diploması vb olmaz orası ayrı ama yapar.

Öyle zannettiğiniz gibi olmuyor.

Örneğin bi' e-ticaret sitesinin filtreleme sistemini yazmak için doğru çalışan bi' algoritma ortaya koymanız gerekir. Bu da iyi bir matematik zekası gerektirir.

Ondan sonra ülkemizdeki gibi saçma sapan sayfalar ortaya çıkıyor, eşek gibi tüm ürünleri gözden geçirmek zorunda kalıyoruz.

İyide ahım şahım şeyler yapmayacaksan bilgisayar üzerinden hesaplamalar ile yazılım yaparsın günümüzde her türlü matematik işlemini bilgisayardan yapabiliyorsun he diploması vb olmaz orası ayrı ama yapar.

O işler öyle olmuyor işte. O matematiksel işlemi yapacak algoritmayı nasıl oluşturacaksın? Matematik bilmek demek 2 kere 2 4 demek değil burada.

Matematik çok önemli bence. Ben de yazılımcı olmak istiyorum. Ama ben biraz erken yaşta başladım 3. sınıfta C# ve database uygulamalarına çok ilgim vardı. Sonradan Python C++ ve web(HTML, JS, CSS) öğrendim ama benim matematiğim iyi o yüzden bilmiyorum sonuçta sayısal bölüm makine öğrenmesi vs. çok gelişti tabii bunun altında da matematik yatıyor bunu öğrenemezsek yok olacak yazılım sektörü. NVIDIA'nın başkanı bile çocuklarınızı yazılım dışında bir hobiye yönlendirin diyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı