Bir yere götürmeyeceği halde laptop alacak bilgisiz arkadaşım

Benimde var öyle arkadaşım. Cahil olduğundan değil de daha çok küçük, kompakt bilgisayarlardan hoşlandığı için. Geçen yıllarda 30 bin lirayı 9900K, 2080S olan bir laptopa basmıştı mesela. Manyak mısın filan dedim ama adamda laptop fetişi var.
Hayatımda hiç nakit olarak 30.000 lira görmedim.

Masaüstü bilgisayar artık modası geçmiş ve fazladan yer kaplayan fosil cihaz olarak görülüyor. Bana sorarsan ben bile öyle görüyorum. O ATX kasaların boyutları falan 20 30 yıl önceki teknolojiler. Fakat alışkanlık, küçük ekran sevmeme, fazla olmasa da bazen oyun oynama isteği masaüstünün daha dayanıklı olması soğutmanın daha iyi olması ve ortalama kalitede oyun oynatabilen bir sistemi, Laptop'ın yarısına toplayabilme durumu hatta upgrade imkanları falan bana masaüstü bilgisayar kullandırıyor yoksa ben de masaüstü tercih etmezdim.

Ha bir de daha önce iMac kullandım mesela 5 yıl sonunda sattım kasa yoktu. iMac cihazımı bugün çok arıyorum fakat dolar zıpladığı için tekrar yeni almaya değer görmüyorum 15.000 TL vermek istemiyorum falan falan konu dağılmasın gerçi laptoptan IMac'e geçtik ama kasalı masalı masaüstü cihazlar sonuç olarak ortalama kullanıcı için fosil görülüyor artık. Masaüstünü sürekli oyun oynayan ve benim gibi eski kullanıcılar falan tercih ediyor hala. Bir de is yerleri falan kullanır, zaten de piyasadaki ışıklı mışıklı kasalar falan masaüstünün artık oyunculara hitap eden cihazlar olduğunu kanıtlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı