Birden fazla dilde yazılan programlar nasıl sorunsuz çalışıyor?

• Konuyu başlatan 585644
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 981
Yok hocam C# ile MySQL değil de C# ile C++ gibiler nasıl oluyor? Veri tabanı olaylarını sormuyorum yani.

Diller üst üste kurulu oluyor genelde. O sebeple iletişim kurmaları zor olmuyor. API veya DLL gibi yöntemler en kolay şekilde iletişim araçlarıdır. Bu terimleri araştırarak detaylıca öğrenebilirsin.

Sorunuza net cevap veremem ancak mantık olarak bütün kodlar 0 ve 1'lere çevrilmiyor mu C# ile yazdığın kodun binary hali ile Python ile yazılan kodun binary hali harmanlanıp kullanılabilir.

Google > API nedir?, Web API nedir? REST API nedir? JSON nedir?
Rest API, Web API ve jSON u araştıracağım, hele Json u duyuyordum da.

Sorunuza net cevap veremem ancak mantık olarak bütün kodlar 0 ve 1'lere çevrilmiyor mu C# ile yazdığın kodun binary hali ile Python ile yazılan kodun binary hali harmanlanıp kullanılabilir.
Kastettiğim şey convert değil aslında ama arkadaşlar verdi sanırım cevabını.

Bu diller genelde apiyle kullanılıyor. Ama @Crownguard hocamın atıığında ise galiba Assembly kodları C'nin içinde böyle kullanılıyor link.
Sanırım bilmediğim kısım apılerın detaylı kullanımı binary mevzuları vs değil sanırsam.

Aynı anda kullanılan bir dil daha önce görmedim. Acaba websiteyi Javascript ile yazıp Rest API'yi Python ile yazmaktan mı bahsediyor arkadaş?
Ekran Alıntısı.PNG

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı