Bisiklet için protein tozu kullanmak

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar 1-2 ay kendimi çok zorladım. 56 kilodan ancak ve ancak 59-60 kiloya çıkabildim.
Şuan yine 59 kilo falanım, daha yukarı çıkamadığımı görünce zaten hevesi de kaçıyor insanın.

Yaz gelmesi ile bisiklete tekrar başlamam da kesinleşti, yatırımımı yaptım ve kesinlikle bineceğim bisiklete.
Ancak 59 kilo vücudum bisikletten sonra 55'e kesinlikle ama kesinlikle düşecektir.

Ben de diyorum ki 150TL'ye beni 1 ay idare edecek bir protein tozu alayım. Karbonhidrat ağırlıklı falan besleneyim. Bisiklet ve evde amatör olarak evde sporum zaten yapıyorum.

Acaba diyorum protein tozu, sürekli bisiklet sürmemin getireceği kilo düşüşünü durdurur mu?
Biraz olsun kilo olmama vesile olacaksa ben bu protein tozunu ay sonu alıp bisiklet ile beraber başlamak istiyorum. Ve 60 kilo bana gerçekten yetmiyor artık.

Doktora gittim, vücudun gayet yerinde, sağlam. Hiçbir sıkıntın yok, dert etmene lüzum yok dedi.
Ama bu böyle cidden olmuyor. 60 kiloda takıldım arkadaşlar.
Ben burada yalnızca protein tozunun, spor ile birlikte kullanılmasının bana yararının olup olmayacağını merak ediyorum.

Weight Gainer ile ayda 4-5 kilo alabilirsin. Tabi düzenli ve sağlıklı bir biçimde kullanırsan.

Öncelikle protein tozu sağlıklı olmuyor diyen arkadaşım neden olmadığını bir açıklayabilir mi?
Besin yoluyla yeterli proteini alamıyorum ve protein tozlarının içinde de zaten protein var :)
Ucunu kaçırmadığım sürece ne gibi bir zararı olacak ki?

Grainer'leri zaten kimse önermiyor, çok fazla şeker içerdiği için. Bu yüzden kilo aldırıcılara yaklaşmıyorum.
Hepsini tek seferde bir üründen sağlıklı bir biçimde alamıyoruz.

Grainer ile protein + karbon + şeker + şeker almış gibi oluyoruz. Ben protein ayrı, karbon ayrı alsam acaba?
Bu konuda birisi bana öneride bulunuyorsa da lütfen bilgili olsun. Çünkü bilgisizim bu konularda, kim doğru söylüyor, kim yanlış söylüyor anlayamıyorum haliyle.

Yediklerinin yanına az bir takviye alırsan bir zararı yok ancak bilgisizce fazla miktarda kullanılırsa zarar veriyor bünyeye. Herhangi bir supplement shop'a git ve kilo alamadığını ve takviye istediğini söyle, onlar sana ihtiyacın olan supplementi verecektir. Fazla kilo alacağım diye fazla doz alırsan vücuduna zarar verebilirsin, gereken herşeyi sor alırken.

Bir ölçek protein tozuyla birlikte 2 tane muzu dilimleyip mikserde sütle karıştırırsan kendi weight gainer'ını yapmış olursun.

Protein tozu zararlı değildir!
Önceden, spor yaparken epey kullandım. Protein tozuda, karbonhidratta. Amino asite zaten senin için gerek yok. Eczanelerde karbonhidrat satılıyor ama pahalı, yani f/p değil. Adı BULK gibi birşeydi sanırım.
Kilo almanın sağlıklısı, ayda 3 kg dır. Doktor sana eğer iyisin dediyse, pek bu işlere girmene gerekte yok. Ama destek olarak karbonhidrat kullanabilirsin.
Vücut geliştirmeciler (profesyonel olanlar) protein tozunu su ile karıştırıp içiyorlar, tadı berbat. Sütteki yağı istemedikleri için. Süt ile karıştırıp içiyordum. Tadı baya, kakaolu süt yada muzlu süt gibi ama biraz daha ağır. Shaker da çok karıştırırsan yada dandik marka alırsan içemeyebilirsin :D Çok karıştırma ancak iyi karıştır.
Çok kilo almaya niyetli gibisin ama zaten yaşın daha genç (YGS konularından bildiğim kadarıyla), ileride kilo alıcaksın büyük ihtimal.

Bana sorarsan, gerek yok ama destek olsun dersen yardımcı olabilirim. Daha önce kullanmadıysan, ne alacağına kendin karar verme sakın. Universal alıp içemeyen, içipte faydasını göremeyenleri gördüm çok. Destek için alıcaksan, için rahat olsun. Buradaki yorumlara güvenemiyorsan, doktora gidip sorabilirsin (yapmışlığım var :) )

Ya ben zayıf olmayı sevmiyorum hepsi bu, biri çıkıp da bana "Sana 10 kilo aldırabilirim" dese varımı yoğumu veririm yani.
Şuan bisiklete bir ton masraf yapıyorum, sonucunda ne olacak? 3 kilo zayıflayıp 55'e düşeceğim ve 18 yaşında 55 kilo kesinlikle ama kesinlikle az.
Boyum da kısa değil ki dengelesin, bana kilo almak şart. Şuan 59-60 kiloyum ve kesinlikle yetmiyor.

Ben de diyorum ki "Bisiklete yaptığım harcamanın 5'de birini tozlara yapayım" ama bunun karşılığında da kilo alayım.
Bisiklet sürdüğüm için de sportif bir vücudum falan olsun, bira göbeğine dönüşmesin yani.

Ben şuan açık ve net bir biçimde beslenmeme hiç dikkat etmiyorum, yemek yeme alışkanlığım yok.
2 ay kendimi çok zorladım 60'ı gördüm, şimdi yine 59 veya 58 civarında takılıyorum ve hala zayıfım.

Aylık 250 lirayı kıymalı pidelere yatırmak hiçbir işime yaramadı. İstiyorum ki üniversiteye gitmeden önce yani 4 aylık kadar bir sürede 10-13 kiloyu güzelce alayım. Bisiklet sevdam sayesinde sağlıklı bir biçimde alırım diye düşünüyorum o kiloları.
@otto_kahn @mevsres Tavsiyeleriniz nedir? Bisiklet ile harmanlayarak ne kullanmamı önerirsiniz.
Çok yüksek değerlere de ihtiyacım yok, zaten başlangıç seviyesindeyim ve hedefim belli. Sağlıklı olsun, gerekirse kalori değeri falan düşük ve ucuz olsun istiyorum.
Protein tozu kilo aldırır mı? Karbonhidrat tozlarına falan gerek var mı sizce?

@mevsres Sosyal geçmişinde açtığın konuya rastladım da, daha önceden 2-3 toz kullanmışsın.
Faydasını en çok hissettiğin ve tadı tuzu düzgün olanı hangisi? Son çare kullanmayı deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı