Bisiklet için protein tozu kullanmak

Kilo almanın yolu hareketsizlikdir . Deneyimliyim aç filmi günlük 3-5 film patlat cips kola fln 2/3 ay takıl o şekil ara sıra dışarı çık yine eminim kilo alırsın hareket etmemeye çalış ve yağlı şeyler ye biraz zararlı biliyorum ayda 1/2 kez fast food falan söyle ciddiyim bu şekilde yaklaşık 10 kilo aldım istemsizce tabi .

Dostum bana hareketsizlikten bahsetme Sana yemin ediyorum bisiklet ile gittiğim yolları yürüyerek amaçsızca gittim bu süre zarfında.
Bisikleti ayağa kaldıracağım gün için kuduruyorum resmen, bugün 2 parçasını daha tamamladım.

@mevsres @xtreme Rica etsem Hepsiburada'dan bir ürün önerir misiniz? Hemen şimdi siparişini vereceğim, gerçekten çok kararlıyım, istekliyim.
Karbonhidrat da olur, protein - karbon karşımı da olur, hiç fark etmez.

Sporumu zaten fazlasıyla yapıyorum.

Mesela bu hem protein hem de karbonhidrat ağırlıklı mı? Değerlerin ne düzeyde olması gerektiğini bilmiyorum.
www.hepsiburada.com: Hardline Nutrition Pro gainer 3000 gr. Çikolata Fiyatı

Amacım kaloriden taviz vermeden araya biraz protein serpiştirmek.

Buyur bunu alabilirsin.

Günde 2 ölçek alman gerektiği söyleniyor, 2 ölçeğinde 1250 kalori var ve 50 gram protein var, kalori ihtiyacının bir kısmını buradan karşılıyorsun, biraz da yemek yersen rahat kilo alabilirsin.

www.narecza.com: Optimum Nutrition Serious Mass

Mesela Yulaf ezmesi al sabahları ondan ye, onda da bol kalori vardır.

Protein tozu zararlı diyen arkadaşlara hayırlı işler dilerim.

Sevgili dostum protein tozu içinde karbonhidrat'ıda beraberinde bulunduranlardan alırsan kas kütlesi için alırsın. Yani demek istediğim şu; Kiloyu kas olarak alırsın. Senin kullanman gereken şey ise bir Gainer. Hardline'ın yada Arnold'un ürettikleri iyidir, Aynı şekilde Muscletech felanda var ama sen Hardline yada Arnold düşün derim, Düzenli kullanma ile kiloyu alabileceğinin garantisini veririm, Ancak beslenmene dikkat et aşırı yağ'ada çevirtme kilonu.

kilo almak için protein tozları pek ucuz bir tercih olmaz kilo almak istiyorsan özellikle yanlış olan düşünceye son vermek için karbonhidrat ağırlıklı değil protein ağırlıklı beslen yoksa göbeğine yağ oturur onu eritmeyle uğraşırsın senin amacın belli ki yağ değil kas kazanmak onun için de proteini çok al ama bunu tozla değil gıda ile al ve bir fitness salonuna yazıl bazı belediyeler ücretsiz veriyor bu hizmeti orada kaslarını güçlendir bisiklet sadece bacak kası yaptırır sana.

@Oğuzhan Yıldırım Diğer konudaki yorumunu da gördüm, sana da danışmak istedim. Gördüğün gibi deneyimsizim.
Evdeki amatör çalışmalarımda ne kas yıkımından haberdardım ne de başka bir şey. Yeni yeni araştırıp öğreniyorum.
Konunun başında kilo almak için protein tozu kullanmaya falan da yeltenmiştim Anla halimden.

Arkadaşlar bana Gainer önerdi, yani protein ve karbonhidratın birleşimi sanırsam. Ben 1,79 hatta 1,80 boyunda ancak 59 kilo olan birisiyim.
Sağlık problemim olmasa bile insanın kendine olan öz güvenine bile darbe vuruyor bu, biraz kalıplı olmak istiyor insan.

Ben bu akşam aşağıdaki ürünün siparişini vermeyi planlıyorum. Sen de tamam dersen lafı uzatmadan siparişi vereceğim.
Evde her akşam karbonhidratın babası olan pilav yense de beslenmeme dikkat etmiyorum.
2 ay uğraştım ve 56'dan 60'a çıktım ancak şuan 59 kiloyum. Bisiklet ile bir düşüş yaşayacağım ortada. Yavaş yavaş 65-68 kilolara yükselmek istiyorum.

Hardline Pro gainer 5000 Gr. Fiyatı | Hepsiburada
Bunun markası ve değerleri falan iyi midir? Ailem de korkuyor ister istemez, sanki ölecekmişim gibi

@BilgisayarKurdu Geçen aylarda önerdiğin Max-Office koltuktan yazıyorum bu yorumu. Koltuk gayet güzel, teşekkürler.

Öncelikle marka olarak Hardline türk malı diye biliyorum. Bizim salonda kullanan vardı ama tam olarak ne randıman aldılar bilemiyorum. Şimdi benim sana tek önerim budur ; www.hepsiburada.com: Dymatize Nutrition Super Mass Gainer 5443 Gr Fiyatı .

Bunun dışında Inkospor Extreme Wight Gainer önerebilirim. Bu ikisinden başka gainer kullanmadım. Bunlardan iyisi Weider'ın gainer'ları. Ama aşırı pahalı. Ya weider al ya da bunlardan birini al. İnkospor stokta yok, içeriğinde protein değeri aşırı yüksek olan, filtre edilmesi yüksek maliyete yol açan tertemiz bir süt proteini var, fiyatı bu yüzden pahalı. Ek olarak ihtiyacın olan temel şeyler ; Karbonhidrat, Protein, BCAA, Glutamine.

Ben dediğim gibi araştırmaktan helak oldum sen benden 10 adım öteye kadar gelirsin kısa zamanda, sonu yok bu işin.
Sana kısaca izleyeceğin yol hakkında tüyolar vereyim genel senaryoyu kendin yaz. Kendine uyarla.

İlk olarak teknik bilgilere girelim. Protein çeşitleri vardır mesela kazein, whey, egg albumen gibi. Bunların hepsinin kaslara karışma oranı farklıdır. Egg albumen yumurtada bulunur, kaslara karışma oranı %99,8'dir. Ama antremandan sonra oturup 5-6 yumurta içmek/yemek pek olası olmadığından antreman sonrası acil öğünde pek kullanmaz senin benim gibi sporcular. Diğeri whey proteini, bu da peynir altı suyundan elde edilen bir potein. Değerlerine göre ayrılıyorlar, konsantre olanları var piyasada hep, hydro olanları yüksek filtrasyona uğradığı için çok kaliteli ve çok pahalı. Mesela bunun 1 kilosu 200 lira ! www.weiderturk.com: Protein Tozları - Weider CFM Whey Protein - 908 gr , Bu arada Weider dünyanın en kaliteli sporcu besini üreten firmasıdır. Onun arkadasından Optimum firması gelir, o da irlandalı bir süt üreticisini satın almıştı geçen yıllarda. İmkan olsada fabrikalarına gidip herkesin içini rahat ettirsek. Neyse bu whey proteini alman gereken en önemli zaman antremandan sonra. Zaman ilerledikçe antremandan 1 saat önce aç karna bir ölçek içerek profesyonelliğe doğru ilerlersin. Şimdi diğer çeşit olan kazein'e gelelim. Bu protein çeşidi ortalama 6-8 saatte sindirilir. Tahmin edeceğin üzere antremandan sonra yemek mantıklı değil, yatmadan önce tüketince vücudumuz uyku boyunca anabolik durumda kalıyor ve kas kaybetmiyoruz, üstüne daha çok kas inşa ediyoruz. Bu uyku öncesi beslenme çok önemli, aşırı efor sarfedilen ve antreman yapılan günlerde bu kritik öğünleri yetersiz beslenme ile sonuçlarsan o günden verim alamazsın, iyileşmen süren sekteye uğrar, haliyle domino taşı etkisi yapar. 1 yıl sonra inan bana en ufak bir şeyin bile farkını hissedeceksin.

Ha unuttum, en kısa sürede sindirilen toz halindeki CFM whey proteinidir. Ondan sonra konsantre whey proteinidir. Diğerlerinin saatlerini yazdım yukarıda, yumurta proteini de uzun sürede sindiriliyor.

Bu bilgilerden sonra iş antreman kısmına geliyor. Yardımcı olamayabileceğim tek konu gibi görüyorum ben bunu çünkü çok değişken. Antreman şiddetini, çalışma hareketlerini ve tüm ayrıntıları sana tek tek yazarak veremem. Arka kol çalışmak için 10 hareket varsa ve senin vücudun en iyi tepkiyi 3 harekete veriyorsa ben onu sana söyleyemem. Deneyerek gözlemleyerek vücudunu tanıyarak bunları sen bulup en verimli programı oluşturacaksın. Benim çalışma şiddetim şöyleydi ; Pazartesi göğüs, arka kol. Salı dinlenme. Çarşamba kanat, ön kol. Perşembe dinlenme. Cuma omuz, arka kol. Cumartesi bacak.

Cuma ve cumartesi günlerim çok ağır, pazara alınca göğüsten performans alamıyorum. Bacak programına hafif giriyorum o yüzden. Okuduğum bölüm mimarlık bazen günlerce sınava hazırlanıyoruz spor yalan oluyor beslenme diye birşey kalmıyor o yüzden bir de bacakla uğraşamıyorum. Ek olarak vücutta kasların %60ı bacak kısmında, %40'ı üst kısımda. Bacak çalışmazsan üst kısmının gelişmesi bellir bir noktadan sonra çok yavaşlayacak. Testosteron seviyeni arttırmak için illa ki bacak çalışman gerekecek. Bence ağır olmasa da mutlaka çalış, ama unutma bacak antremanı önceki ve sonraki 2 günden çok güzel beslenme bekler. Bunu karşılarsan vücudun sana geri dönüşü çok güzel bir şekilde yapacak.

Ben kendimden örnek vereyim sıradan bir okul günü genel olarak şöyle geçti. Sabah 7 kalkış. Kalkar kalkmaz 700 mililitre karıştırıcının içine 500mililitre su ( bunu artık göz kararı yapıyorum ) , 100 gram gainer, 30 gram protein. Bunu kalkar kalkmaz aç karna içiyorum. 15-30 dk içerisinde kahvaltı yapıyorum. Öğlen 12 civarı yarım tabak pirinç pilavı ve yarım tabak tavuk yiyorum. Saat 5'te okuldan çıkıyorum. 6'da eve varır varmaz, antreman öncesi kullandığım pre-workout ürünü olan ürünlerden alıyorum aç karna. Bu ürünleri başlarda kullanmanı tavsiye etmiyorum, fakat 1 yıl sonra nitrik oksit içerikli bu ürünleri rahatlıkla kullanabilirsin, nitrik oksit seviyesini düzenleyerek damarları genişletiyor ve basınç azalıyor, kalp daha az yoruluyor. Damar genişlediği için kaslara daha rahat ve fazla protein gidiyor, kayıp daha aza indirgeniyor. Doping veya zararlı bir şey değil bu. 2.5 yıl spor yaptım, son 2 yıldır yapmıyorum. Toplamda 4.5 senelik bir dönemde tek bir sorun yaşamadım. Bu yüzden bunları yazıyorum. Gerçekten 26-27 yaşına kadar vücunu nasıl inşa ettin ettin, öyle gidiyor ondan sonra. Neyse bu içeçeği aç karna içtikten tam 30 dakika sonra etkisini hissediyorum. Damarlar genişlediği için çalıştırdığım her kısım şişiyor, motivasyon en tepe seviyede.. Mutluluk hormonu almış başını gitmiş ben kendimi aynada öyle gördükten sonra, 2 cm kol hacmi artışı gözle aşırı derece farkediliyor. Çok güzel bir atnremandan hemen sonra o 700ml'lik karıştırıcının tamamına yağsız süt koyup, 1 ölçek gainer, 1,5 ölçek Optimum Gold Standar Protein koyuyorum. Bazen ekstra bcaa ve glutamin falan oluyor bacak ve göğüs günleri alıyorum arada. Bunu içtikten sonra evin yolu tutuluyor, yani tam antreman biter bitmez soyunma odasında içiyorum ben, 10 dakika bile önemli hatta hayati derecede. Bunu içtikten 1 saat sonra midem kazınmaya başlıyor açıktan , yani amacımıza ulaşmışız demek bu. Güzel bir akşam yemeği, yine et ve pilav tarzı. Karbo/Protein oranı kilo almak isteyen kişiye göre hazırlanmış bir yemek. Ardından gece yatmadan 1 saat önce ekmek arası lor peyniri. Beyaz ekmek alma, boş karbonhidrat hiçbir faydası yok. En kaliteli karbonhidrat pirinç ve türevleri. Neyse gece çoğu zaman dardanel, peynir, meyve suyu olarak tercih ediyorum. Meyve suyundaki şekerde çok istediğimiz bir şey değil almasak güzel olur ama bana hiç sıkıntı yaratmadı. Göbek bölgemde gram yağ yok. Belden üstü yağ tutmuyor benim sadece kaslar belli oluyor çalıştıkta.

Baya bir kafanı şişirdim son olarak antremanda bir partner bul , ben alt kattaki komşum ile hep beraber gittim. Göğüste 130 kilonun altına girdim yarısını o aldı ama indirirken kaslarımı 130 kg ile ezdim. Bu tür şeyler şoklar ve son setlerde hep tek başımıza yapamıcağımız ağırlıklara girdik, uyarı yüksek seviyede, beslenme yüksek seviyede, sonuç ; tam istediğim gibi. Sağlığıma zarar verecek tek bir şey gelmedi başıma, içine sinmeyen bir şey olursa çekinmeden sor.

Bence bunun gibi şeylere hiç bulaşma. Şimdi sorun olmaz belki ama ileride sorun olabilir. Onun yerine süt ,yumurta , beyaz ve kırmızı et gibi şeylerle beslen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…