Bisiklet için protein tozu kullanmak

Peki hesaplamaları yapıyorum.
İş günleri yani oturduğum günler hariç, bisiklet ile birlikte 3000 kalori ihtiyacım oluyor anlaşılan.
Gün içerisinde yediklerime bakılırsa ben 1000 - 1500 kalori alıyorum günde.
Kilo alamama sebebim de ortaya çıkıyor zaten bu vesile ile.
Yani çalıştığım günler 500 kalori, bisiklete bindiğim diğer 4 gün ise 1500 kalori takviye almama ne dersin?

Ve şu ölçek, servis, ml derken kafam nedense eror veriyor benim :)
100gram tozun içerisinde 1600 kalori mi var yani?
Pardon, 100gram tozda 390kalori var galiba.
Yani 500 kalori alacağım günler 150gram toz, 1500 gram istediğim günler de 400 gram toz mu kullanacağım?

20150316_233659.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bilmem belki tanır mısın? Mehmet Öz. İzlemeni tavsiye ederim.

Bunu görmedim mi sanıyorsun. Yukardaki yazılarda belirttim ABD'de bu tür saçmalıklar çok fazla. Bunların iyi niyetli olduğuna inanmak saçma. ABD'de büyük bir ekonomi var hangi doktor bunu için diye normal protein yerine diye önerir. Ayrıca OZ şovmen kalp damar cerrahı ama her şeye burnunu sokuyor. Bu işlerde çok para var ama çoğu boş. Gereksiz uydu kanalalrını aç Türksatta 10-15 kanalda çıkan bir adam var. orada Adam tıp doktoru şu bitki ilacımı alın bişeyiniz kalmaz şunu alın cinsel sorununuz kalmaz bunu için coşarsınız diye saçma saçma bitkisel ürünler tanıtıyor. Bu doktora inanayım mı şimdi?Çoğu sahtekar doktor grip aşısı olun diyor ama pek çok doktor gereksiz olduğunu söylüyor. Demin izledim 2014 Aralıkta Dünya Sağlık Örgütü açıklama yapmış grip aşısı gereksiz kullanmanıza gerek yok demiş. Yani bunlar para işi zararını söylemezler. Ben normal doktorlardan bahsettim orada reklam menfaat peşinde olmayan doktorları kastettim. Yoksa her şeye iyi diyen doktor bulunur. Çoğu doktor pek ameliyat gerektirmeyen şeyi bile ameliyat edecek kadar vicdansızken kaslarının sarkması kısır olman kalbinin büyümesi onların umrunda olmaz.

Hesap doğru ama 400 gram çok fazla. Normalde 1 servis yani 340 gramın hakkını verebilmek için hardcore antreman yapman gerekir. Bu toz acilen kaslara gitmek üzere kullanılan bir ürün. Bence normal beslenme programını arttır. Bunu sadece sabah ve antremandan sonra kullan.

@oyuncu_38 23 yaşındayım, quantum fiziği ile tanışalı 9 sene oldu. Artık bilim dahil herşeyin insan üretimi bir fikre dayalı olduğunu benimseyip yanılgı payını hesap ederim, o yüzden ne sen mutlak gerçeği biliyorsun ne de biz. Biz kendi yanılgı payımızı kabul ediyoruz, tamam o konuda sıkıntı yok. Senin yanılgı payından ziyade, bana somut örnek göster. %100 sağlıklı bir insan evladının bu tür şeyler yüzünden yaşadığı sıkıntıları göster ? Eğer gösteremiyorsan bizim yanılgı payımızı dikkate alarak yaptığımız seçimi yargılama lüksün yok. Bu kadar şiddetle karşı çıkmana da gerek yok.

Oğuzhan kardeşim farkındayım, mal gibi aynı soruyu 20 kere soruyorum ancak beynim gerçekten erorlarda.
Bu kaşıkta 8OZ - 1CUP veya diğer tarafında 50-250 arası ML=CC seviyeleri falan var.
Ne gramı nasıl ayarlayacağımı anlamış bulunuyorum ne ölçeği ne de servisi. Bağlantıyı kuramadım bir türlü.

Bana şu kaşığı ne kadar doldurup ne kadar su veya süt katmam gerektiğini söylersen çok makbule geçecek.
Sabah ne kadar kullanayım, birde antremandan sonra abartmadan ne kadar kullanayım?
Mesela bisikleten sonra veya evde çalıştıktan sonra.

ML yazan tarafı suyu ayarlamak için, diğer tarafı tozu ayarlamak için falan mı?

Şimdi 1 litre = 1000 mililitre , yani kısaca ml.
foto1.jpg

OZ birimi falan boşver, sadece gram cinsinden toz ve mililitre cinsinden su/süt oranlarına bakacaksın.

Poşetin içinden çıkan kaşığı 1 kere doldur ve 400 mililitre su veya süt ile karıştır. Şimdi bu yarım servis oldu, buraya kadar herşey net değil mi ?

Spordan sonra benim tavsiyem Shaker'ı komple su veya süt ile doldurman ve o kaşıktan da iki kere tamamen doldurup toz koyman.

Bir miktar boşluk bırak tozu koyunca taşıyor, ilk önce tozuda koyabilirsin bak işte. Ama çok iyi karıştır hemen karışmıyor.

Şuan çok daha net oldu gerçekten. Sana yalnızca hangi iş için ne kadar kullanmam gerektiğini soracağım o zaman.
Çünkü benim amacım fit bir vücuttan ötesi değil, kas falan derdim asla yok.
Tek amacım fit bir vücut, az çok belirgin hatlar. Umarım anlamışsındır amacımı.
Ki şuan zaten bana kalırsa vücudumun üst kısmı fit, öbek möbek asla yok, yağlanma falan yok yani vücudumda.
Kaloriyi çok kaçırıp yağlanmak istemiyorum. Yalnızca ihtiyaç duyduğum günler, ihtiyaç duyduğum kadar almak istiyorum.
Bunun karşılığında ayda 5 kilo artışı görsem yeterlidir. 5 kilo alınca hala fit bir vücudum olsun istiyorum hepsi bu.

1- Öncelikle sabah kalktığımda çeyrek servis yani kaşığı yarısına kadar doldurup 200ML su ile karıştırsam güne başlangıç için yeterli olur mu?
Çalıştığım günler öğlenden sonra yine aynı şekilde çeyrek servis takviye almam yararıma olur mu?
Yani oturduğum, spor yapmadığım günler yarım servis almam yeterli olur mu?

2- Birde dershaneye falan bisikletle gittiğim, çıkışta ise 20km daha yol yaptığım günler oluyor. Gerçekten yorucu oluyor ve insan terden geberiyor genelde.
Bu tür bisiklet antremanlarından sonra ne kadar servis almam yararıma olur.

3- Hani spor sırasında liflerimiz yıpranıyormuş, hemen sonra protein alırsak gelişiyormuş falan :) Bacak kaslarım için de yararlı olur mu antreman sonrası kullanmam? Bisiklet sonrası ne kadar kullanmamı önerirsin?

4- Son olarak evde amatör düzeyde yaptığım çalışmalar var. Barfiks bunların başında geliyor. Mesela 1 saat boyunca aralıklarla çalıştığımı düşünelim.
Antremandan sonra ne kadarlık servis içmemi uygun görürsün? Bisikletin 10/6'sı kadar yoruyor sonuçta insanı.

500ML aşağıdaki sütlerden alsam nasıl olur? 250ML süte yarım kaşık toz katarım ve bu sabah kalktığımda içtiğim öğün olur?
Yağ oranı düşük mü bunun? 3,3 yağ falan diyor ancak anlamadım. Yarım yağlılardaki oran kaç olduğunu bilmediğim için bir yorum yapamadım. 3,3 düşük galiba?

20150317_132519.jpg

300ML süte yarım kaşık toz kattım ve karıştırdım sonuç böyle.
Evdeki yarım saatlik antremanın ardından içmemin yararı olur mu veya yeterli mi? Fazla mı?

20150317_133505.jpg
20150317_133136.jpg

Şu tozun tadını süt bile götüremedi :)
@Oğuzhan Yıldırım Kardeşim bu iyice köpüklü oldu :) İçebiliyorum tadında sıkıntı yok, güzel oldu. Ancak tozu fazla mı kaçırdım anlamadım :) Kıvamı nasıl olmalı? Su kadar akışkan değil şuan.

3 su bardağına denk geldi, ben 1 bardak içsem yeterdi bence :)
Bunun tadı berbat ya, 2 bardağa zor dayandım :(

Bi konuda yardımna ihtiyacım var :)

Bi konuda yardımna ihtiyacım var :)
Şimdi 1 litre = 1000 mililitre , yani kısaca ml.
Eki Görüntüle 56918
OZ birimi falan boşver, sadece gram cinsinden toz ve mililitre cinsinden su/süt oranlarına bakacaksın.

Poşetin içinden çıkan kaşığı 1 kere doldur ve 400 mililitre su veya süt ile karıştır. Şimdi bu yarım servis oldu, buraya kadar herşey net değil mi ?

Spordan sonra benim tavsiyem Shaker'ı komple su veya süt ile doldurman ve o kaşıktan da iki kere tamamen doldurup toz koyman.

Bir miktar boşluk bırak tozu koyunca taşıyor, ilk önce tozuda koyabilirsin bak işte. Ama çok iyi karıştır hemen karışmıyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı