Bisikletle trafiğe çıkacakken nelere dikkat edilmeli?

aliyilmazx

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Ben yaklaşık 5 gündür bisiklet kullanıyorum ve 3. günümde öğrendim. Öğrendikten sonra pratik yaptım ve gerçekten çözdüm lakin cumaya kadar ara vermeye karar verdim çünkü sele çok sert olduğu için kalça kısmımda yara ve ağrı yapıyordu. Cuma günü babamla birlikte (bisiklet kullanmayı çok iyi bildiği için) trafiğe çıkacağız ve ben süren taraf olacağım. Lakin çok endişeliyim çünkü pek bir şey bilmiyorum ne yapılır ne edilir nelere dikkat etmeliyim ve bu endişeyi nasıl yenebilirim?

Arkadaşlar merhaba. Ben yaklaşık 5 gündür bisiklet kullanıyorum ve 3. günümde öğrendim. Öğrendikten sonra pratik yaptım ve gerçekten çözdüm lakin cumaya kadar ara vermeye karar verdim çünkü sele çok sert olduğu için kalça kısmımda yara ve ağrı yapıyordu. Cuma günü babamla birlikte (bisiklet kullanmayı çok iyi bildiği için) trafiğe çıkacağız ve ben süren taraf olacağım. Lakin çok endişeliyim çünkü pek bir şey bilmiyorum ne yapılır ne edilir nelere dikkat etmeliyim ve bu endişeyi nasıl yenebilirim?
Bişey yok hocam küçük motor olarak düşün ancak trafiğin arasına girme sağdan sağdan git arada arkana bak ama dikkat et dağıtma arkaya bakarken zaten babanda var bişey olmaz.

Bisikletle trafiğe çıkmadan önce birkaç şeye mutlaka dikkat ediyorum. Öncelikle kask takmak benim için olmazsa olmaz. Başta başına bir şey gelirse geri dönüşü yok çünkü. Akşam sürüşlerindeysem ön ve arka lambalarımı mutlaka kontrol ediyorum, görünmek çok önemli.

Trafikte araba gibi düşünüyorum, kurallara uymaya çalışıyorum. Kırmızı ışığın önünde duruyorum, sağdan geçiyorum, bisiklet yolu kullanabiliyorsam onu kullanıyorum. Yokuş aşağı insem bile dikkatliyim çünkü bir anda biri kapıyı açabiliyor ya da atlayabiliyor.

Bir de mutlaka göz teması kurmaya çalışıyorum sürücüler ile. Özellikle kavşaklarda ya da ara sokaklardan çıkarken karşılıklı bakışmak bile genelde kaza riskini sıfırlıyor. Müzik dinlememeye çalışıyorum trafikte, çünkü duyularımın açık olması lazım.

Kısacası, hem kendimi korumaya hem de diğerlerini rahatsız etmemeye çalışıyorum. Bisiklet keyifli ama trafikte dikkatli olmak şart.

Bisiklet kullananlar için yanlış bilmiyorsam süngerli taytlar oluyor bunları kullanabilirsiniz. Güvenli sürüş trafik okuma ve bisiklet hakimiyeti ile olgunlaşır.Trafiğin sakin olduğu saatlerde çıkarak bisiklet hakimiyetinizi arttırmanız, ardından trafikte yavaş tempolu sürüşler yapabilirsiniz. Etrafı düzenli olarak takip etmeniz gerekli. Zemin olarak kum, talaş, toprak gibi yerlerde dik vaziyette durmanız gerekli. Zemindeki renk değişimlerini görmeniz ne olduğunu anlamaya çalışmalısınız. Yağ ve benzeri kaygan bir madde olma riskine karşılık yine dik tutmalısınız. Gidonu hiç bir zaman tamamen sabit tutmamaya çalışın. Yoldaki belirli geri tepkimelerde o sizi yere düşürecektir. Herşeyden öncesinde ekipman takmanızı tavsiye ederim. Tekeriniz düz bassın:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı