Bitcoin şifresi unutulunca ne olur?

Bırakın o düşünsün 😄
Bence de öyle ama soruyu, unutan açısından değil de sistemin çalışması ile ilgili olarak sormuştum. Yoksa zaten kendisi yazılımcı imiş bu konuda ne yapıp yapamayacağını iyi biliyordur.

Sanal da olsa saklanan bir "değer" vardı. Piyasa koşullarına göre değişen bu değerin toplam değere oranı önemsiz görünse de, şifresini unutandan çok ani ölüm sonucu varislerine aktaramayanlar da olabilir.

Bu değerler acaba kayıp olarak tescillenip bir prosedür uygulanıyor mu, yoksa kayıptan sistemin de haberi olmuyor mu açıkçası bana epey karışık geldi bir mantık yürütemiyorum.

Geçen hafta milyonlarca dolarlık Bitcoin hesabının şifresini kaybedip 10 deneme hakkının sekizinde yanılan stefan thomas isimli yazılımcı, kalan iki denemesinde de doğruyu bulamazsa ne olacak? Bankada unutulan hesapların aktarıldığı gibi bir fona mı aktarılır, yoksa yastık altında saklanan paraların yangında kül olması ile aynı akibet mi paylaşılır?

O kadar parası varsa neden donanım cüzdanı kullanmamış?

Bitcoin şifresi unutulunca Bitcoin şifresi unutulmuş olur :D.
Ben şey yapardım şifreyi çözene paranın yarısını verirdim ancak öyle olur başka türlü zor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı